![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Adalet, Bahçen çağlıyor gene..sesi güzel, rengi güzel, kokusu ruhu güzel. özetlediğimi sanıyorum. 339 nolu mesajı bir zahmet okursan benim taleplerimi ve senin cevaplarını bulacaksın. Bu gece özetle konuşuyorum.Fazla söz gerektirmeyen güzelliklerin anlatımında çok işe yarıyor. Düzenleyen hozat : 10-06-2009 saat 16:21 Neden: paragraf düzennde bozukluk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Canım Hozat, mesajlarınızı okumak büyük keyif, şarkı dinler gibi oluyorum. 339 Nolu mesajınızı ve benim cevabımı tekrar okudum, talepler başım üstüne, istediğiniz tohum olsun, vakti geldiğnde mutlaka hakkınızı ayıracağım. Bahçenizde uzun, mavi ve mor eksikliği duyduğunuzu yazmışsınız, gördüğünüz gibi benim bahçemde mordan maviden geçilmiyor, hazeranlar rengarenk açıyorlar, ama mavi tonları gerçekten muhteşem. Sizin bahçe için Deniz lavantası(kuduz otu)süper olur, çiçekleri çok gösterişli, yaz boyu açıyor, üstelik iki yıllık. Deniz lavantası başlığına yazmıştım, çiçekleri kurutup vazoda saklamak için de çok uygun, beş seneden beri vazomda rengini muhafaza ettiler, bu sene attım, yenileri ile süsleyeceğim. Önümüzdeki sene bu çiçeği tohumdan yetiştirmelisiniz, bu sene geçti, ben hiç tohum alamadım, çiçekler gösterişli bir şekilde açtığında kesip kuruttum çünkü. Ben özet konuşma yapmayı pek beceremem, aslında çok konuşkan biri değilimdir yazmayı seviyorum herhalde. Güzelim bahçenizde mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
![]() Söyle ADALET! Gül dalına bülbül konmuş şakıyor, Sarmaşıklar duvarlardan aşıyor, Sardunyalar saksılardan taşıyor, Sırrın nedir söyle bize ADALET! Kivi ektin gece gündüz bekledin, Hazerana hüsnüyusuf ekledin, Ortancayı beğenmeyip dertlendin, Nedir bu çılgınlık söyle ADALET? Gerisi bahçeden gelen haberlere göre ortaya çıkacak.BBG evindesin ona göre... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Uzaklardan duyulur bir dostun sesi, Yüreği konuşur sarar sevgisi, Yorgun yüreklerin şifa ilacı, HOZAT'tır adı, bir güzel bacı. İnsana bakar gönül gözüyle, Kalpleri fetheder güzel sözüyle, Unutulur yanında keder ve acı, HOZAT'tır adı, bir güzel bacı. Sevgili Hozat, aşıkların atışmalarına döndü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Clematis, sardunya ve şakayık, Deliliğin sonuna geldik artık, Hozat ile atışmana katıldık, Adalet Hanım, bizi imendirme artık. Bol gürültü arasında ilham perim bu kadar müsade etti. ![]() Sizlerle yarışmak ne mümkün? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Güller, bülbüller Hozat ve Adalet Arada bir dost sesi Ve bülbüller. Gönül gözleri Fethedilen kalpler Duvarda sarmaşıklar Ve İzmir'den Ulker. Kolay gelsin. Çok harikasınız. Harikuladesiniz. Bayıldım. Agaçlar net yakında iki şair çıkarıyor. Lütfen devam edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Fikreteren, bu siteye iyi bir bahçevan olmak için üye olmuştum, öyle görünüyor ki, şairlik de sırada bekliyor. Cumhur bey, cesaret veren sözleriniz çok güzel de, yöneticilerimiz doğru bulmaz diye korkuyorum, siteye üye olalı bir yıl oldu, bu saatten sonra banlanırsam, suç sizin, ona göre ![]() Sanırım bir atışma başlığı açsak daha iyi olacak ![]() 1996 yılında yazmış olduğum bir denemeyi bu vesile ile Gönül kahvesine yazacağım, bakalım beğenecekmisiniz. Düzenleyen Adalet Yağcı : 11-06-2009 saat 08:10 Neden: mesaja ilâve cümle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Adalet ve Hozat'la başladı alamet, Agaclar.net'te varmış bir keramet, Cumhur ve Fikret Bey'le geldi hareket, Kendimizi tutamadık, Malina bizi affet. Ben de anlamadım, içimizde bir kıpırtı varmış demek ki, "atışmayla yazışma" adlı bir konu mu açsak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Herkese günaydın, Bizi dillendiren zaten bitkiler ve doğa değil mi? Söylenenler hep onun üzerine. Her insanın içinde gizli kalmış yetenekler vardır.Kiminde resim , kiminde müzik, kiminde edebiyat, kiminde tarım. Bazen bunların ortaya çıkması , küçük bir işarete bakar.Bu bitkilerden başımızı kaldırıp bir soluklanmaydı. Siz Adalet hanımın elinde bütün gün kağıt kale olduğunu düşüne bilir misiniz.o şimdi çapayı bitirip sulamaya geçmiştir bile. En hızlı giriş sevgili Ülker'de oldu.Bir ana işi kotarıp dörtlükleri sıraladı.Onun cevheri de çıktı ortaya. Hepinize güzel bir gün diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Günaydın sevgili Hozat hocam, maşallah gece o kadar sohbetten sonra erkencisiniz. Sizin yürekleriniz ne kadar güzel çoşmuşlar çağlayan gibisiniz maşallah,sevgili Ülker ve sayın Cumhur beyde eşlik etmişler harika dörtlükler.Yalın,samimi,sıcacık olmuş anlatımlarınız.Yüreklerinize sağlık bende özendim valla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Başarabilirsem seneye hazeranların hepsini duvar dibine çekeceğim. ![]() Bu arada benim yaseminim açmış, ama o kadar minik çiçekleri var ki, açtığını farketmemişim. ![]() Sanırım hoş bir kokusu var, yaklaşması güç bir yerdeydi, pek anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Kara gözlü suzan sarmaşığının nihayet sarısını da çimlendirmeyi başarmıştım, azmin elinden bir şey kurtulamazmış, tam altı defa ekimi tekrarladım, her birinin arası en az yirmi gündü. ![]() Beyazlarla sarılar karışık olsun istedim. ![]() Sellukam beni kızdırmaya devam ediyor, dilerim gün gelir utandırır da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet, İnan bahçeni dolaştıkça en az senin kadar heyacan duyuyorum. Acaba hangisi açtı ,ne renk açtı,hangisi soldu vs .vs Hele o hazeranlar yok mu..Pembeli morlu içim coşuyor gördükçe. Alah nazarlardan korusun. Kara gözlü suzan ile başlayan bir dörtlüğüm var ama, beklesin biraz,o da tomurcukta,açmak için zamanını bekliyor. Hazeran tohumlarının dağıtımında1. sırayı bana ver ne olur. Ben senin için bir kök "bodur begonvil" yapacağım.Bodor begonvil sarılıcı değil çalı formunda ama daha dayanıklı, belki yayla havasını kaldırır.Ya da Mersin'e indirirsin. Bahçende iki yürek atıyor,birisi de benimki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Canım Hozat, bahçemin tüm tohumları size feda olsun, hiç merak etmeyin, bahçe hazerandan görünmüyor, her yerden çıkmışlar mübarekler, bunlara yüz vermeye gelmiyor haberiniz olsun. Begovil için zahmet etmeyin, burada seralarda öyle çok ki, iki defa denedim, olmayınca vazgeçtim. Suzanlara iyi bakalım, tohum almamız lazım. Ben bir şeyi çok iyi anlıyorum artık, bir çok tohumu sonbaharda toprağa serpmek gerekiyor, doğal ortamında kendiliğinden çıkan bitkiler daha sağlıklı büyüyorlar, benim hazeranların boyu bir buçu metre inanabiliyormusunuz? Her yıl kendiliğinden çıkıyor, hiç özenmiyorum. Öpüyorum yanaklarınızdan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gündüz bahcede calistiktan sonra, aksamlari da bahceleri geziyorum cok keyifli oluyor. Adalet hanim tüm cicekleriniz birbirinden güzel. Bol bol tadini cikarmanizi dilerim. Lilliumlarla gallalar ilk yilinda cicek acti mi? Ben de ekmistim heyecanla bekliyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
sevgili adalet hanım, bahçeniz çok güzel iç açıcı biraz karışık bu arada,güllerinize çeşitli renkte aşılar yapabilirsiniz. ben bu sene başardım.7adet aşım tutmuş durumda.yakın zamanda açarlar inşallah size bahçenizde mutluluklr dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever70, ben de bütün bahçe başlıklarına yakaladıkça aboneliğime ekliyorum. Arkadaşlarımız çok güzel işler çıkarıyorlar, her birinden bir şey öğreniyoruz. Liliumlar da gallalar da eğer tohumdan yetiştirilmedilerse dikildikleri sene çiçeklenirler, hiç merak etmeyin, sizinkiler de yakında çiçeklenirler, Güler hanımın liliumları bir buçuk ay önce çiçeklenmişlerdi, demek ki, mevsim özellikleri bu konuda önemli. Sevgili Jineop, severim o yüzsüzlüğü ben, o kadar sevimlisiniz ki, beğendiğiniz bir şeyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Sevgili Kiraz, daha önce de yazmıştım, hazeranları Sonbaharda toprağa ekeceksiniz, öyle çimlendirme ile filan uğraşmadan, ekin ve unutun, zamanı geldiğinde onlar yolu bulup geliyorlar. Sevgili Bahar, haklısınız bahçem gerçekten karışık, bütün suç kalifornia gelincikleri ve hazeranların, bütün bahçemi istila ettiler. Bahçe de küçük olunca karmaşa bu yüzden. Güller için Ağustosta göz aşısı yapmıştım ama tutturamadım, siz kalem aşısı mı yaptınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere sardunyalarımın bu günkü halini göstermek istedim, giderek gelişiyorlar, yayla havasını sevdiler. Sevgili Güler, senden gelen sardunyalar. ![]() Diğerleri de teras duvarımı boydan boya süsleyenler, tam bir sardunya delisi olup çıktım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|