![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hanımcığım, sormayın, bahçe duvarı bitti ama ben de bittim ![]() Bu gün bütün gün elektrik yoktu, yoksa arada bir kaçardım mutlaka. Akşam üzeri 20:30 gibi geldi. Ben tane olarak saymadım, mesela kök olarak saysam sadece 50 kök sardunyam vardır kesin. Ben iyice abarttım artık, bir de bunların kışı var, Mersin'e taşımam imkansız, bu kadar bitkiyi koyacak yer bile bulamam, bir çare düşüneceğiz artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Kaybettik
|
Duvarın bitmesine sevindim. En azından ustalarla uğraşmak gibi bir probleminiz kalmaz rahatlarsınız. Çiçeklere zarar verdiklerini okudum bir mesajınızda. Artık çiçekler de nefes alacak demektir ![]() Adalet Hanımcım. Sardunyalar için üzülmeyin sardunya kışa dayanıklıdır. Ben hiç içeri almadım. Kışı da balkonda geçirdiler benim minikler. Sonra bir de sardunya delisi var karşınızda. Dört gözle sağdan soldan budamanızı bekliyor. Budamanızı yaptıktan sonra rahatlarlar yavrucaklar. Bir de gübrelersiniz kışın güçlü olsunlar diye. Yaza bir bakmışsınız bütün güzellikleriyle merhaba diyorlar yaza ![]() Ne dil döktüm ama değili mi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var ![]() Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler. Ustalar beni gerçekten çok üzdüler, çiçeklerin dışında sebzelerime de zarar verdiler, o kadar tembih etmeme rağmen yine de üzerlerine basmaktan çekinmediler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Kaybettik
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;469247]Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var ![]() Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler. /QUOTE] Adalet Hanımcım teşekkürler ![]() Sardunya çeliği sayfasında farklı bulduğum sardunya resimlerini eklemiştim. Sizin sardunyalarınızdan da vardı birkaç tane olursa onlardan olur Adalet Hanımcım olmazsa canınız sağolsun ![]() ![]() Usta işine hiç girmiyorum. Bizim girişe yakın beton kırılmıştı doğalgaz borusu döşenirken. Taşımız toprağımız henüz bitmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hn, benim domatesleri biliyorsunuz, sabırsızlıkla bekliyorum. Az önce kardeşimle konuştum, sizin domatesler nerelere gitmiş ![]() Biliyorsunuz yerim yok diye sizden çok az tohum istemiştim, bunun çok azını da kardeşime vermiştim. Kardeşim, iyi toprakla balkonunda çok verimli ve hızlı bir şekilde (acemi şansı işte, her şeyi bana sordu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Alıntı:
Sevgili Adalet Hanım, Elinize emeğinize sağlık. Gerçekten de haklısınız, çalışmak konusunda, yoksa sizin bahçeyi ziyaret etmeden gitmeyeceklerden biriyim. Hakikaten bahçe işi özenle pişirilmiş bir yemek gibi.Hem göze hem de mideye hitap eder cinsten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTETabi değişik çiçek tohumları isteğim baki kalmak üzere][/QUOTE] Hiç unuturmuyum, tohumları aldıkça biriktiriyorum ![]() Sevgili Kiraz, domatesimin yaygınlaşmasına çok sevindim, sabah kahvaltılarında yarı kırmızılardan tavsiye ederim, bayılacaksınız, kardeşinize, ortağına her kim yetiştiriyorsa herkese afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Adalet Hanım neden özellikle çim ekmek istiyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Biraz bahçemi şenlendireyim bari dedim. Beyaz çardak gülüm sürekli açıyor. ![]() Pembe gülüm çok dayanıklı değil, çabuk soluyor. ![]() Hıyarlar bu sene çok iyi, her gün topluyorum, Bionem faydalı oldu sanırım. ![]() Patlıcanlar da ürün vermeye başladı. ![]() Bu da en son açan liliumum, kokusunu anlatmaya gerek yok değil mi, pek çok yerde yazmıştım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kök glayölümden bir tanesi daha açtı. ![]() Mor katmerli daturadan sonra bu da sarısı, tam açmış halini galeriye yüklemeyi düşünüyorum. ![]() Kara gözlü suzan sarmaşığı ile yıldız çadırı birbirinden 40 cm. kadar uzaktalar ama onlar birbirine sarılmak istiyor(GS liler sanırım) ![]() ![]() Gazanyamın üzerinde kelebek yakaladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1248868705 Sağ taraftaki pembe-mor minik çiçekli güzellik nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet, Minelerin çok güzel açmış,bir de beyazın yanına mor ekle çok güzel oluyor. sorduğun çiçeği ben rozete benzettim,yaprağını daha iyi görsem anlardım. Pembe gazanya istemiştin sana uzun bir cevap yazdım. Tohum yerine bolca çelik göndereceğim. Bana hazeran tohumu ayırmayı unutma ne olur. Sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Bahçeniz çok güzel.Tabi ki herkes gibi benim de içimin gittiği çiçekleriniz var.827 numaralı mesajdaki clemetisi tohumunu nereden aldığınızı, altındaki muhteşem sakız sardunyanın orjinini sorabilir miyim? Clematis ve selluka hep sevdiğim ama yetistiremeyeceğimi düşündüğüm sarılıcılar.Ekiminden itibaren adım adım resimlerinize baktım.Aydın ve Bodrum'da yetişir mi sizce?Yaylaya göre çok daha sıcak çünkü. Yıldız çadırım hakkında fazla sulamış olabileceğimi yazmışsınız.Tamamen haklısınız.Kuruyunca suya boğmuşum.Mesajınızı okuyunca gittim toprağa parmağımı soktum.Aydın'ın sıcağında 3 gündür sulanmamasına rağmen aşırı ıslaktı.Toprağın kurumasını hızlandırmak için saksıdan çıkardım.3-4 gün içinde akıbeti belli olur.Teşekkür ederim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, çok teşekkürler, her şey fotoğraflarda göründüğü kadar güzel değil elbette, bir de fotoğraflarda daha canlı ve güzel görünüyorlar. Sevgili Kiraz, hazeranlar gerekli nemi bulabilirlerse yaz sonuna kadar açabiliyorlar, tohum bağlayan dalları budadıkça yenileniyorlar, tek kusurları gerekli gereksiz her yerden çıkmaları ![]() Pek çoğunu sökmek zorunda kaldım ![]() Sevgili Hozat, minelerin her rengi var, sadece fotoğraf karesine girmeyi başaramadılar ![]() Size elbette hazeran tohumu ayıracağım, ilk isteyen sizsiniz, gazanyalar için çok teşekkür ederim, düz sarı rengin dışında özellikle pembe olmak üzere beyaz, koyu renkler ve varsa değişik renkler çok iyi olur, ben de gazanyaya hayran oldum bu sene, daha önce yetiştirmemiştim, sevgili Cemo'nun gönderdikleri hep aynı renk sarıda çıktı. Sevgili Ferda hanım, ben de phlox diye düşünüyordum ama onların bu kadar uzun boylu olmadığını gördüğüm için acaba mı dedim, yetmiş cm. boyu var bunların ve kokusu harika, bir arkadaşta beyazını da gördüm. Sayın Güngör Salman, çok teşekkürler. Sevgili Nalan, clematisleri tohumdan yetiştirmedim, bunun çok zor olduğu söyleniyor, hepsini de fide olarak Şubatta almıştım, seneye kök yapısı geliştiğinde daha fazla çiçeklenmesini bekliyorum. Sardunyalara gelince, pembe katmerli olan sakız, beyaz olan ceylan sardunya, birçoğunu çeliklerden yetiştirdim. Aydın'da clematis olur tabi, yeter ki kök bölgesini gölgeleyin ve nemli tutun, ben bir defa açıp geçerler sanıyordum, üçüncü kez açıyorlar. Yıldız çadırı için doğru olanı yapıp ayırmışsınız, güneşi çok sevdiğini unutmayın ![]() Sellukam nazlanıp duruyor bakalım ne olacak, Aydın'da daha verimli olacağını düşünüyorum. Sevgili Yeşim Özgün, mineler de nemli toprağı ve güneşi çok seviyorlar, bir kaç kez çiftlik gübresi şerbeti vermiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Kaybettik
|
Hepsi güzel hepsi harika ![]() En güzeli çocuk sesleri. Geldi mi misafirler. Torun geldi mi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, nasılsınız? Mineler güneşi ve suyu çok sever diye biliyorum, doğrumudur? Kaç kere alıp saksıya diktim, yaşamadılar. Bu yıl (gene dayanamayıp) üç kök aldım. Bir tanesi minik minik açıyor, birinde tık yok sırf yaprak, bir tanesi de tomurcuk çıkarıp çıkarıp, açmadan soluyor. Börtü böcük yok, baktım. Torf+bahçe toprağındalar. Ben nerede hata yapıyorum yaaa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevim hanım, Salı gün kızım ve torunum geldiler, gördüğünüz gibi fazla giremiyorum siteye. Birlikte oyunlar oynuyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, arta kalan zamanlarda kendisine oyun açıyor PS de. Sevgili Defne, çok iyiyim, teşekkürler. Mineler yerlerini sevdiklerinde çok iyi gelişim gösteriyorlar, dediğiniz gibi, güneşi ve suyu seviyorlar, yine de siz minelerinizi yarı gölge bir yere alırsanız daha rahat eder diye düşünüyorum. Gübreleme yapıyorsanız dozu azaltabilirsiniz, tomurcukların açmadan dökülmesi buna bağlı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, mineler öğlene kadar güneş görüyor. Havalar aşırı ısındığından beri onlarda dahil bütün çiçeklere katıksız sudan başka birşey vermiyorum. Amaan neyse, minelerin paşa gönülleri bilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin en güzel formlu güllerinden biri, arkada solda görünenler mor hazeranlar. ![]() Glayölüm ve sevgili pembe mor hazeranlarım. ![]() Sarı suzanlarım yerini pek sevdiler. ![]() Geçen Pazar bir kaç kilometre uzaktaki başka bir köye gittik, görüntü çok güzeldi, sizler için fotoğrafladım. Yeniköy ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker, seve seve ![]() Baston güllerim bir kaç defa külleme oldular, bionem ile üstesinden geldim ![]() ![]() Bu Clematisim yeni açtı, ama geçen yıl sonbaharda almıştım, sanırım the president, dördüncü kez çiçekleniyor. ![]() Daturam muhteşem bir koku ve görüntü ile açtı, çiçekler üçüncü günde soluyor. ![]() Bunlar da mavi renk hazeranlar, fotoğrafta pembemsi çıkmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|