View Single Post
Eski 11-08-2008, 13:08   #10
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Sevgili Güler Hanım;
İlgilendiğiniz için çok mutlu oldum, sizin deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim, aslında sizden, doğrudan yardım isteyecektim, böylesi daha uygun olur diye düşündüm sonra.

Fotografların olduğu mesajımda ne istediğimi anlatmıştım, ben sarılıcı bitkileri gülleri ve ortancaları çok seviyorum.

Bahçemde karışık bir görüntü yerine birbirleriyle uyumlu az çeşitte bir görüntü istiyorum.

Clematisler vazgeçemiyeceğim çiçeklerden, yıldız çadırı, ve ortancalarda öyle, ama güller ah o güller Güler Hanım, olamzsa olmaz

Bunun yanında sitede satışı yapılan galla soğanları aldım, ayrıca bir veya iki kartopu almayıda düşünüyorum tabi yaseminde, Sevgili Limon ve sizin önerinizdi.

İlk ve dördüncü fotograflardaki küçük bölümler yasemin ve clematis olarak kesinleşti diyebilirim.

Kiviler, maydonoz, nane ve devamında güllerin olduğu uzun bölüm, diğer bahçeye oranla(meyve ağaçları ve üzümlerin olduğu)daha az yakıcı güneş altında kalıyor.

Bu bölümü güllerle doldursam nasıl olur?

Ön bahçemin en geniş alanı olan meyve ağaçları ve üzüm kütüklerinin olduğu bölümde beton duvarların çirkin görüntüsünü çit gülleriyle kapatmayı düşünüyorum.

Daha öncede yazmıştım, ağaçları oradan çıkartıp arka bahçeme almayı düşünüyorum, bu konu ilede ilgili sitede ayrı bir başlık altında sormuştum, ağaçlarımın yaşlarını ve çevre ölçülerini vererek ama bir cevap alamadım.

Bu ayın sonunda ağaçlarımın yerini değiştirmek uygun olurmu sizce, en büyüğü üç yaşında.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hayalimdeki bahçeyi yaratmak istiyorum, uykularım kaçıyor inanın.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler ediyor sevgilerimi gönderiyorum...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön