![]() |
|
![]() |
#3121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2007
|
Çok geçmiş olsunAdalet hanım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Abla yolumu karıştırıp cennete mi geldim yoksa burası senin bahçedeki çiçeklerin bulunduğu bir köşe mi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize kollarınıza sağlık. Belki biliyorsunuzdur ama napolyon kiraz sarı kirazın, sarı kiraz da napolyonun tozlayıcısı. Biri olmadan diğeri meyve vermez. (Lambert kirazı da bunların tozlayıcısı ama sonuçta bir tozlayıcı tür şart.) Sizin bu aşı sayesinde tek ağaçta sorun çözülmüş, çok çok beğendim. ![]() Bu kiraz dünyası çok karışık. ![]() Sonbahar gibi tatile gelmeyi düşünüyorum inşallah. Hem iş yoğunluğu, hem de izin durumu açısından yaz çok uygun olmayacak maalesef. Neyse ki Ağustos'ta annemle kardeşim gelecekler. ![]() Nehir'i bizim için çok öpün. ![]() Söyleyin bahçıvanlıktan vazgeçmek yok! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mete, bahçeye bütün olarak bakıldığında pek bir esprisi yok, detaylar biraz yüz güldürüyor işte ![]() Bahçede köklü tadilat şart, pek çok nedenden dolayı bir türlü yapamadım. Her şey yolunda giderse Eyül sonu gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorum. Bahçenin girişteki sağ tarafı İlkbaharda, sol tarafı ise Yaz ayılarında güzel oluyor. Sağ taraf gölgeli, sol taraf güneşli, bitkilerimi buna göre yerleştirmem lazım. Keşke senin gibi çalışkan, yardımsever bir biri olsa yakınlarımda, buradaki köylüler çok tembel. Akşama kadar kahvehanede oturup lak lak ediyorlar. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Tek lazım olan iyi bir çapa eh sonra mete ortalığı katledebilir ![]() Eh öğreneceğiz acemilik ama bir gün elbet öğrenilecek zarar ziyana kızmayacaksan gönüllü çalışırım abla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan; Başlangıçta hiç bir şey bilmiyordum, ne kirazlar ne de diğerleri hakkında. Okudukça, denedikçe öğreniyor insan, daha bir yığın şey var bilmediğim. Türkiye'de tatil için Sonbahar çok uygun, aşırı sıcaklar bitmiş olur, meyveler olgunlaşır, üzümler tatlanır. Eminim güzel Ülkemizin meyvelerini özlemişsinizdir. Nehir'i sizin için öptüm ![]() Zaten bahane arıyorum sarılıp öpmek için, çok akıllı bir çocuk maşallah, babasının işleri çok yoğun, yaz sezonu da olunca sürekli uçuşta. Annesi de uzun bir tatil yapıyor, bir haftaya kadar dönecek artık, buna rağmen beni üzmüyor annemi babamı özledim diye. Ona minik bir hobi bahçesi yapacağız bu gün, bahçesine minik kırmızı turplardan ekeceğiz, çok çabuk çimlendiği için turpu seçtik, gelişimini izlemesi kolay olur. Sizin balkon ne durumda, keyif yapmaya başladınız mı? Çok ara vermeyin, gelişimlerini birlikte izleyelim. Selam ve sevgilerimle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de onlara nazikçe! sesleniveriyorum ![]() Sen yine de gel ama eline çapa tırmık vb. alma ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Adalet hanım bahçeniz toparlanmış. Güzelleriniz gülümsüyor. Onlara bakınca çok mutlu oluyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım maşallah toparlanmış bitkiler.. ![]() Acem borusunun gelişimini, çiçeklenme süresini merak ettim. Apartmanın girişini sizinki gibi sarsın istiyorum. Sizce uygun olur mu? Çiçekleri çabuk kuruyup dökülüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Bahçe zaten güzeldi, ama şimdi sanki duvak takmış gibi canım, çok güzel olmuş ellerine sağlık. Ben neyi merak ediyorum biliyormusun,hani girişteki çiçekliğe ektiğimiz fideler vardı onları merak ediyorum... Açtıklarında yüklermisin yakından..... Çillendirip bize verdiğin sardunyalara gözüm gibi bakıyorum, tabi öbürlerinede, beyaz gülünden aldığım çeliklerin bir tanesi hala yeşil inşallah tutacak.... Kendine iyi bak.Çok kocaman öpüyorum..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçem hâlâ arap saçı inan, pek çok bitkinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Ortancalar dışındaki bitkiler mevsimlik, ben çok yıllıklara ağırlık vermek istiyorum. Ona göre düzenlenmesi lazım. Burada garip bir mevsim yaşıyoruz bu sene, Temmuz'un 4 ü oldu hava ısınmadı hâlâ. Dün gece termometre 21 °C gösteriyordu, yorgan üzerine battaniye seriyoruz üşümemek için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acem borusu şimdi çok daha yoğun açtı, hava sıcaklığına göre, 2-3 ay çiçekli kalıyor. Döküntüsü çok fazla, sürekli temizlemek gerekiyor. Bir de sevgili gilan'ın yazdığı gibi, acaip istilacı, her yerden çıkıyor, kontrol edilmesi zor. Bir istilacı da kanarya gülü, acem borusundan da beter, 3-5 cm. lik bir kök parçası yeniden çimleniyor, bahçeden çıkarmak lazım. Apartman girişi için yediveren sarılıcı güller en ideali bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mevsimlikler durumu kurtarıyor biraz, alissiumlar nedense kartopu gibi açmıyor bende. Birlikte diktiğimiz fideler godetialardı, tomurcuklanmaya başladılar, açtıklarında mutlaka fotoğraflarım. Sardunyalar ve gül için endişelenme, tutmazlarsa takviye ederiz hemen. Ben de seni öpüyorum canım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne zaman istersen buyur, sen gelmeden ben çapayı, küreği, tırmığı saklarım zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Burada bugün en yüksek 21 diye çok seviniyorum ben. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Benimde çiçek bilim az onuda siz ustalardan öğreniyorum. Sebze bilgim ise annemden öğremdim, dahada öğreniyorum. Annemde komşulardan öğreniyor. Buranın yerli halkı geçim kaynağı tarım. Kışın burda yazın yaylada tarım yapıyorlar. Komşularımıza sorarak öğrekdiklerimizi uyguluyoruz. ![]() ![]() Düzenleyen Maviş : 08-07-2012 saat 14:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Ağaç Dostu
|
Havanın biraz ısınmasıyla toprlanıyoruz. Yine bir kaç fotoğraf çektim, her gün bir gelişme görmek çok güzel. Clematisler benim baş tacım biliyorsunuz, bu güzellik çatıya tırmandı. ![]() Sevgili Jineop'umun hediyesi astilbe, fotoğrafını çekerken kıpırdadı ![]() ![]() Cosmoslar açmaya başladı, suyu azaltınca daha yoğun açıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|