![]() |
|
![]() |
#3481 |
Ağaç Dostu
|
Hazeranlar her yıl bahçenin her köşesini istedikleri gibi kullanıyorlar ![]() ![]() Geçen yıl tohumdan yetiştirip çok sevdiğim çılgın papatyalar. ![]() Ekinezyalar düşen tohumdan çimlenmişler, onları derleyip toplamak lazım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Ağaç Dostu
|
Heuchera, değişik renklerini bulabilmek için geçtiğimiz yıllarda az uğraş vermedim. Şimdilik sadece iki rengi var. Bunu tohumdan yetiştirdim. ![]() Anne bitkiyi sevgili Jineop göndermişti, tomurcuklanmış. ![]() Bu rengini Yalova gezisinde buldum, darısı diğer renklere. ![]() Bu da Aster, Yalova gezisinden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerden erkenciler hareketlenmiş, Montana Rubens Spring açmış. ![]() DrRuppel tomurcukta, yerini değiştirmek gerekiyor. ![]() Yaz sonu kırılan bir dalı olduğu gibi toprağa gömmüştüm, köklenmiş, filizlenmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Ağaç Dostu
|
Potentillaları çok sevdim, çiçekleri parlak kırmızı renkte. ![]() Bunları da geçen yıl tohumdan yetiştirdim, ayrı yerlere dikilecekler. ![]() Phloxlar uyanmış, yerlerini değiştirecektim, geç kaldım. ![]() Bu da Phlox, farklı bir türü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, siz bahçeyi özlemiştiniz, bahçe de sizi, bitkiler özlemlerini coşarak dile getirmişler. ![]() Bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler... Elinize yüreğinize sağlık. Hangisini saysam bilemedim, ağaç şakayık, clematisler, haseki küpeleri, hepsi hepsi çok çok güzeller. Kır çiçekleri de öyle. ![]() Benim de tohumdan yetiştirdiğim hasekiler bu yıl açacak inşallah. renklerini merakla bekliyorum. Sonbaharda komşumun verdiği ağaç şakayık yumrusu, toprak yüzüne çıkmadı henüz. Bu saatten sonra çıkma ümidi var mıdır? Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumlarının döküldüğü yerlerden marul çıkmış. ![]() Pancarlar da geçen yıl toprakta kalanlar. ![]() Bahçenin bir çok yerinde bu bitkiden çıkmış, yöresel adı yılan yastığı, köylüler yemeğini yapıyorlarmış. ![]() Gallaya benzeyen daha küçük yapraklı, kökü beyaz küçük soğanlı, yabani bir bitki mi merak ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim açan beyaz şakayığın cinsi diğerlerinden farklı, budama yapmıyorum, kışın da dalları üzerinde kalıyor, yeşil aksam kaybolmuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Ablacım merhaba Her şey çok çok güzel ve intizamlı ellerinize ve emeginize sağlık özellikle Clematisler şimdiden super Saygılar Esen kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Sevgili Adalet Hanım, Bahçeniz gerçekten muhteşem. Her bir köşesine hayranlıkla baktım. İlk zamanlar nasıl yapsam nasıl etsem demişsiniz ve ortaya tam bir cennet köşesi, mutlu mesut yaşanılası bir mekan çıkarmışsınız. Harikasınız daha ne diyebilirim ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe güzel, bahçede olmak güzel ama çok yorucu... Benide bekliyor o yorgunluk. Ama ilk sıraladıklarım daha cazip tabii. ![]() Siz tam zamanında gitmişsiniz. Gerçi bu yılki toplantıyı kaçırdınız ama bekleseydiniz, özellikle şakayıkların güzelliğini belkide göremezdiniz. Zira sizinki bayağı erken açmış. Ve de çok güzel. ![]() Eeee! Ne kadar yayla olsada, yinede Mersin. Benim bahçemdekinin fotoğrafını, aynı zamanda üyemizde olan yunuscem dostum fotoğraflayıvermiş. Henüz tomurcuk bile yok. Satın aldığım Büyükdere Fidanlığı ile görüştüm. Onlarda mayıs-haziran arası açtığını söylediler. ''Bizimkilerdede tomurcuklanma başlamadı.'' Dediler. Tabi bende sevindim. Sizin işiniz bana göre daha zor. Zira çok sayıda otsu bitkileriniz var. Onların etrafındaki otları temizlemek hep size düşüyor. Baksanıza çalıştırdığınız kişiler Clematisi bile ot diye yolup atmışlar. ![]() Neyse. Gülü seviyoruz, dikenine de katlanacağız. Sağlık ve mutlulukla yaşayın. Bol çiçekli günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoş geldiniz, forumdaki her üye gibi ben de doğa, bitki adına elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sizin de anlayacağınız gibi, bu ay bizim coşku ayımız, tüm kışı bu günlerin hayalleri ile geçirdik. Şimdi çılgınlık zamanı, yaşasın!.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kocaman gübre çuvallarını taşıdım, süs bitkilerinin olduğu yeri kendim belledim, çukurları kendim açtım, sonra da oturup kendime acıdım ![]() Aslında şakayık için üzülmeyin, keşke benim şakayık da daha geç çiçeklenseydi, doyasıya seyreder koklardım. Otsu bitkilerden vazgeçemiyorum, ama akıllandım artık, mevsimlikleri iyice azalttım, çok yıllıkların bakımı daha kolay. Bazan çok takıldığım bitkiler olursa bir kaç çeşit mevsimlik yapıyorum, zinnia da bunlardan biri, tohumları geldiğimde ekmiştim, üç günde çimlendiler, bahçemi şenlendirecekler. ![]() Size de bahçe işlerinizde kolay gelsin, gülü ne denli seversek sevelim dikenlerine bulaşmak hoş olmuyor, Dün tırnağımın arasına girdi ot yolarken, saatlerce canımı yaktı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Hoşgördüm Adalet Hanım, Ne güzel söylediniz gerçekten bu ay coşku ayımız. Benim maalesef bir bahçem yok ufacık bir balkonla idare ediyorum ama her gün yeni bir türle tanışmama sebep olan agaclar.net oldukça yetmiyor tabi ![]() O yüzden ancak sizin gibi bu fırsatı değerlendiren yeşil aşığı insanların yaptıklarıyla gözlerimi şenlendirebiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Adalet Hanım; bahçeniz mutluluğunu hemen göstermiş, anne gelmiş ve bahçe sevinmiş gerçekten. Fotoğraflar için teşekkürler; inşallah bundan sonraki güzellikleri de hep beraber izleriz... Size kolay gelsin inşallah, rastgele... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Adalet hanım gözümüzü,gönlümüzü şenlendirdiniz..Yüreğinize sağlık,ellerinize sağlık,hangi birine bakacağımı şaşırdım.Obrezyalar ayrı güzel,haseki küpeleri,şakayık....hepsi emekle sevgiyle büyümüşler,çiçek yetiştirmeyi çocuk yetiştirmeye benzetiyorum ben;ikisini de nasıl eğitirseniz o kadar karşılığını alıyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonbahar ile ilkbahar sonu güzeldir. Ama siz o dönemde pek orada olmuyorsunuz. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım Bahçene kavuşmuşsun şükürler olsun. Belli ki, çok yoruluyorsun, 1 aya kalmaz o yorgunlukları izlerken keyfinden yıkılırsın ![]() Gerçi, bazı türler sana hoşgeldin demiş ![]() Bizim şakayıklar tomurcukta, seninkiler açmış bile.Sevgili Başbahcivan dan aldığımız şakayığın çok güzel açmış. Benimki öldü ![]() Bahce çok yorucu olmakla beraber, bir o kadar da zevkli. Dikenler, yara bere etti her yanımızı ![]() Clematiste senin başına geleni bende yaşadım. Çimi biçerken biçmiş koca sürgünü cocuk. Dün birde baktım ki, kırılan yerden 2 sürgün vermiş. Tek dal iki dal oldu birden. Üzülme yani ![]() ![]() Daha sebzeler hazırlanacak, kolaylıklar dilerim sana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Yeni Gine'ciğim. Alıntı:
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Bitki ve çocuk eğitimi konusundaki çıkarımınıza katılıyorum. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl bu bitkiyi fark edememişim demek ki, yaprak rengi ve formu çok hoş, yarı gölge alanda mutlu olur inşallah. Geçen yıl gelenlerden, Pensetamon hariç hepsi de çok sağlıklı, geliştikçe fotoğraflarını paylaşacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo'm; Ne olurdu yakın olsaydık da yardımlaşsaydık, el birliği ile bahçelerimizi tertemiz yapardık güle oynaya. Öyle anlar geliyor ki, ne yapacağımı şaşırıp boş boş bakınıyorum etrafa, içimden bir anda her şeyden vaz geçmek geliyor, oturup düşünüyorum, "ben bunlarla nasıl başa çıkacağım" ![]() En zor mevsimimiz İlkbahar, çok emek istiyor, küçücük bir bahçenin bile öyle çok işi var ki, bir de yardımcın yoksa bitmişsin demektir ![]() Şakayıklar ancak uyanıyorlar, benimkilerin fotoğrafını görmüşsündür, bu sene açarlar mı bilmem. Clematislerden şimdi uç almasan iyi olur, üstleri tomurcuk doludur yazık. Hepimize kolaylıklar sevgili dostum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo'm; Ne olurdu yakın olsaydık da yardımlaşsaydık, el birliği ile bahçelerimizi tertemiz yapardık güle oynaya. Öyle anlar geliyor ki, ne yapacağımı şaşırıp boş boş bakınıyorum etrafa, içimden bir anda her şeyden vaz geçmek geliyor, oturup düşünüyorum, "ben bunlarla nasıl başa çıkacağım" ![]() En zor mevsimimiz İlkbahar, çok emek istiyor, küçücük bir bahçenin bile öyle çok işi var ki, bir de yardımcın yoksa bitmişsin demektir ![]() Şakayıklar ancak uyanıyorlar, benimkilerin fotoğrafını görmüşsündür, bu sene açarlar mı bilmem. Clematislerden şimdi uç almasan iyi olur, üstleri tomurcuk doludur yazık. Hepimize kolaylıklar sevgili dostum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar ![]() Yeni bir sezon daha hepimize hayırlı olsun Adalet Ablacığım. ![]() Monardayı geçen sene senin bahçende görüp beğenmiştim, bu sene daha da coşmuş. Mevsimi gelince bizlere bayram ettirecek. Liliımlar da gümbür gümbür geliyor. Tam "çizgili bitkiyi Zeki Bey'in bahçesinden hatırlıyorum ben" diyecektim ki kendisi söylemiş bile. Evet bahçenin baharda işi bitmez ama alışkanlık da yapıyor biliyor musun. Bahar geldiğinden beri hep aklıma bahçede çalıştığım zamanlar geliyor, keşke şimdi de çalışsam diyorum. Sabah 10-11 gibi kahvaltıdan sonra bir kupa çayımı alır bahçeye çıkardım, akşam hava kararırken çoktan soğumuş olan aynı çayı alır eve girerdim. ![]() ![]() ![]() Ne zamandır sana yazayım diyorum bir türlü fırsat olmuyordu. Şimdi fırsat bulmuşken bir kere daha biber salçam için çok çok teşekkür ederim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, nerelerdeydin, özledik seni canım. Cumartesi günü yaylaya çıktım, az önce döndüm, mesajını görünce çok sevindim. Gerçekten bahçede çok iş var, yayladaki komşularım bana kızmaya başladılar, "ya yoruluyorum deme, ya da bu kadar çiçek dikme" diyorlar. Ne kadar kolay değil mi, beni anlamıyorlar ![]() Komşularımın kocası, kardeşi, çocukları yardım ediyorlar tabii, ben tek başıma uğraşıyorum. Şuna bak ya, yoruldum dedirtmiyorlar insana ![]() Neyse ki, iki haftada bir çok işi hallettim. Bahçe bu yaz düzene girsin istiyorum ama tatlı cadı gibi burun oynatmakla olmuyor bu işler. Ben de senin gibi yemek yemeyi unutuyorum çoğu zaman. Dün biraz fotoğraf çektim yine, senin Ankara toplantısında getirdiğin Calibrocha ve diğerinin adını unuttum, sanırım altın lı bi şeydi, yaşıyorlar, Calibrocha biraz minik kalmış ama ben onu güzelleştiririm. Yeniden teşekkür ediyorum. Canım, kahvaltılık sosa 'acılı' diyorlar kısaca. Her yıl yaz sonu bolca yapılıyor kış boyu tüketiliyor. Biraz zahmetli bir iş, ille de odun ateşinde olacakmış, ben ocakta yaptım ama aynı tadı vermedi. Beğendiğine sevindim, afiyet olsun. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü pırıl pırıl bir gökyüzü vardı. ![]() Arap saçına dönen bu bölümü biraz düzelttim, önce belledim, sonra gübreledim, sonra da lilium, dahlia, glayölleri diktim, paket fotolarını özellikle yerleştirdim ki, yanlışlıkla basmasınlar. Sol tarafta görünen kuru dallar solanum rantonettii, her yıl dondu zannediyorum ama dipten epeyce sürgün vermiş yine. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|