Merhabalar
Yeni bir sezon daha hepimize hayırlı olsun Adalet Ablacığım.

Klasiklerinden obrizyalarla, şakayıklarla bahçe renklenmiş bile. Diğer imzanı attığın bitkilerden clematisleri ve gülleri de heyecanla bekliyoruz.
Monardayı geçen sene senin bahçende görüp beğenmiştim, bu sene daha da coşmuş. Mevsimi gelince bizlere bayram ettirecek. Liliımlar da gümbür gümbür geliyor. Tam "çizgili bitkiyi Zeki Bey'in bahçesinden hatırlıyorum ben" diyecektim ki kendisi söylemiş bile.
Evet bahçenin baharda işi bitmez ama alışkanlık da yapıyor biliyor musun. Bahar geldiğinden beri hep aklıma bahçede çalıştığım zamanlar geliyor, keşke şimdi de çalışsam diyorum. Sabah 10-11 gibi kahvaltıdan sonra bir kupa çayımı alır bahçeye çıkardım, akşam hava kararırken çoktan soğumuş olan aynı çayı alır eve girerdim.

Ne yemek, ne bir şey, yorulduğumu bile anlamazdım. Ama eve girdikten bir 10 dakika sonra açlık, susuzluk, yorgunluk öyle bir bastırırdı ki... Gün boyu bahçe sevdasıyla farkına bile varmıyor insan.

Bahçe küçücük bile olsa baharda budaması, gübresi, çapası, dikileni, ekileni derken her şey üst üste geliyor. Neyse, bunlar hayatın tatlı sorunları.
Ne zamandır sana yazayım diyorum bir türlü fırsat olmuyordu. Şimdi fırsat bulmuşken bir kere daha biber salçam için çok çok teşekkür ederim.

İnan 3 ay yemeklerime tat kattı. Diğer ufak kavanoz ile de kahvaltılarım renklendi. (Onun adını hatırlayamadım) Tekrar ellerine sağlık.