agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni20900Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2012, 19:59   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.

29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.

Name:  salçalar.jpg
Views: 3422
Size:  53.4 KB

Name:  salça.jpg
Views: 3724
Size:  71.0 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2012, 10:58   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.

29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.

Eklenti 330272

Eklenti 330273
Siz zaten hamaratsınız, hamaratlığım tuttu diyerek kendinize haksızlık etmeyiniz.

Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor. Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.

Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2012, 11:04   #3
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Siz zaten hamaratsınız, hamaratlığım tuttu diyerek kendinize haksızlık etmeyiniz.

Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor. Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.

Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.
Sevgili Durul;
Hayatımda ilk defa kendi başıma salça yapabildiğim için öyle yazdım
Daha önce de komşularımın büyük yardımları ile yapmıştım, bu tamamen benim eserim

Demek siz de güneşte pişiriyorsunuz salçayı.
Bazı yörelerde biberi çektikten sonra fırında kurutuveriyorlar, rengini, kokusunu, tadını değiştiriyor fırınlamak.
En iyisi güneş.
Siz de sağlık ve afiyetle tüketin, sizin yaptıklarınızın yanında benim hamaratlığım çerez kalır

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 10:56   #4
/
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.

29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.

Eklenti 330272

Eklenti 330273
Görünüşleri çok hoş. Afiyetle tüketiniz.
Güneşde kururken sinek böcek konmuyormu? Üzerlerini tülben vs. ile örtüyormusunuz?

denizkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025