![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım. 29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim. Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor. Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayatımda ilk defa kendi başıma salça yapabildiğim için öyle yazdım ![]() Daha önce de komşularımın büyük yardımları ile yapmıştım, bu tamamen benim eserim ![]() Demek siz de güneşte pişiriyorsunuz salçayı. Bazı yörelerde biberi çektikten sonra fırında kurutuveriyorlar, rengini, kokusunu, tadını değiştiriyor fırınlamak. En iyisi güneş. Siz de sağlık ve afiyetle tüketin, sizin yaptıklarınızın yanında benim hamaratlığım çerez kalır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
/
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Güneşde kururken sinek böcek konmuyormu? Üzerlerini tülben vs. ile örtüyormusunuz? |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|