![]() |
|
![]() |
#3301 |
Ağaç Dostu
|
Artık benim de lisianthusum var, hem de dört kök ![]() Tohumdan yetiştirmiştim, çok geç kaldı, yayla havasında kendini saldı ve nihayet açmaya karar verdi. ![]() Uç alma işleminden sonra hızla tomurcuk yaptı, mutlaka uç alma yapılmalı lisilerde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Ağaç Dostu
|
Asterler önceki seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenmişti. Hepsi de pembe, olsun varsın, seneye yanına mor ve beyaz arkadaşları da gelecek. ![]() ![]() Bodur dahlialar, solanum, rudbeckialar ve asterler, bu köşe biraz olsun şenlendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelerde mavi ve mora bayılırım. Mor petunya uzun soluklu çıktı, ilk defa bu kadar uzun yaşatabildiğim için mutluyum. ![]() Verbena her bahçede olması gereken mütevazı bir güzellik. Havaların biraz serinlemesi ile çiçekleri irileşti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar çok bozuk görünüyorlar, oysa bendekiler çok net. Boyutları tekrar mı küçültülüyor acaba? Evet, yine rudbeckia ![]() Tam bir aydır çiçekleri üzerinde, hâlâ taptazeler, güneşin altında da, yarı gölgede de çok mutlular. ![]() Bu da kınalısı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Ağaç Dostu
|
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım. 29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim. Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Ohh salçalar harika görünüyor Ablacı'ğım ellerine sağlık mavi ve mor çiçekli bitkileri bende çok seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tohumdan yetiştirme kraliçesi, demek lisileri bile tohumdan yetiştirebildiniz. ![]() ![]() Rudbeckialara ve asterlere ben de bayılıyorum. Hem rengarenk olmaları, hem çiçek açma dönemleri, hem de dona bu kadar dayanıklı olmaları harika. Salça da pek güzel olmuş. Keşke bir parça tadına bakabilseydim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
|
Sevgili Adalet hanım, tohumdan yetiştirme azminize öyle imreniyor ve özeniyorum ki.. el gönderebilseniz keşke oralardan buralara.. ![]() Her şey çok güzel elinize sağlık... salçanızın kıvamı pek lezzetli görünüyor, afiyetle tüketiniz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sevgili Adalet Hanım; çiçekler çok güzel, salça süper... Ağız tadı ile tüketin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler günebakan'cığım, salça bu hale gelinceye kadar epey yoruyor ama değiyor doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmek ayrı bir tutku, onlar benim çocuklarım gibi oluyor. İlk çimlenme zamanından çiçeklenmeye geçinceye kadar olan dönem heyecanlı bir bekleyiş içinde geçiyor. Bu heyecan da beni ayakta tutuyor ![]() Rudbeckiaları da tohumdan yetiştirdim, sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi. Bana tek yıllık olduklarını söyledi, üzüldüm tabii ama bolca tohum alıp seneye yine bahçemi süslemelerini istiyorum. Vazgeçemeyeceğim mevsimliklilerden biri oldu. Salça harika oldu, keşke size ulaştırabilmenin bir yolu olsa. Oralara gelecek birileri varsa hiç çekinmeden yazın bana, gönderebilirsem çok mutlu olurum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her tohumda başarılı olamıyorum ben de. Çok yıllık hazeran(Delphinium)larını çimlendirmeyi bir türlü başaramadım mesela. Deneye yanıla öğreniyorum. Tohumdan yetiştirmenin püf noktası "dikkatli takip" bence. Zamanlama, nemlendirme, ısı, şaşırtma da ayrıca önemli, köklerini iyice geliştirmiş bir fideyi şaşırtıp yaşatmak zordur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor. ![]() Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan sonra mevsimlikler yavaş yavaş veda ederler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayatımda ilk defa kendi başıma salça yapabildiğim için öyle yazdım ![]() Daha önce de komşularımın büyük yardımları ile yapmıştım, bu tamamen benim eserim ![]() Demek siz de güneşte pişiriyorsunuz salçayı. Bazı yörelerde biberi çektikten sonra fırında kurutuveriyorlar, rengini, kokusunu, tadını değiştiriyor fırınlamak. En iyisi güneş. Siz de sağlık ve afiyetle tüketin, sizin yaptıklarınızın yanında benim hamaratlığım çerez kalır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz; Verbenalar kışı rahat atlatıyor, İstanbul ile kıyaslandığında yaylanın kışı daha sert geçiyor. Burada kışı atlatıyorsa İstanbul'da daha rahat atlatır. Verbenaların renk skalası öyle geniş ki, pembesinin bile 4-5 renk tonu var benim gördüğüm. Hastalıklara mukavim, güneşi seviyor, yayılıcı, daha ne olsun. Tohumdan yetiştirmeye gerek yok, baharda her yer verbena ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Ağaç Dostu
|
Onüçün de resimleri asinca,isim bitiyor.Dogru Kapadokya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine yaklaşık dört yıl önce, İstanbul'daki evimize yakın sokaklardan birinde bu çalıyı görmüş ve çiçeklerini, yine yakınımızdaki bir fidanlıktaki bir Ziraat Mühendisi bayana gösterip sormuştum. Sağolsun elindeki bir çiçek kataloğundan (Çiçeklerine bakarak!) buluvermişti. Evet bir Kolonya çalısı. Cestrum Elegans. Her yıl çelik alıp yetiştirmek istiyorum ama hep unutuyorum. ![]() Bu arada lisanthuslarınızı güle güle büyütün. Sağlık ve mutlulukla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Ablacığım bizim oralarda çocuklar domates salçasını ekmeğe sürer üstüne de halis zeytin yağı ile nane döker yerlerdi. Bilmem siz bilirmisiniz o lezzeti dışardan alınan hiçbir salça ev yapımı salça lezzetin de olmaz tekrar ellerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Ağaç Dostu
|
Cestrum Elegansın kokusu hiç yok Orhan bey, çiçekleri ve yaprakları gösterişli sadece. Çelik alma mevsimini biliyor musunuz, bitkiyi biraz toparlamak istiyorum, biraz çelik çıkacak, muhtemelen yerini de değiştireceğim. IBA ile bir kaç çelik yapacağım, tutarsa size gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Ağaç Dostu
|
Bu saatte böyle önerilerde bulunma sevgili günebakan ![]() Benim salçam biberden, domates salçası hiç yapmadım, belki onu da denerim. Biber salçasını burada yeşil zeytinle karıştırıyorlar, kahvaltıda değişik bir lezzet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çelik alma zamanını bilimiyorum. Ama ekim-kasım ve mart-nisan ayları en mantıklısı. Zira çoğu yaz ve sonbahar çiçeklenmesi yapan çalılarda bu aylar çelikleme için ideal oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bitkiyi çelikten sen yetiştirmiştin. Alıntı:
Çelik konusunda almira kadar başarılı değilim, inşallah köklendirebilirim. Bir dünya clematis fidelemiştim ama içlerinden sadece bir tanesi köklenmiş ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|