Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.
29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.
Eklenti 330272
Eklenti 330273
|
Siz zaten hamaratsınız, hamaratlığım tuttu diyerek kendinize haksızlık etmeyiniz.
Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor.

Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.
Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.
