![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Ablacığım gülleri ne kadar da çok seviyorsunuz isminiz gibi güller le dolu bir bahce (Allahım nereye bağladım ![]() İnşaAllah bahcenize yağmurların bereketi gelir . Yağmurlar gittiğinde yağmurun bereketi birden ortaya yayılınca yaprakların eğilmesini böceklerin gelmesini unutursunuz ![]() ![]() Bahcede muhteşem bir emek ve emeğin karşılığı bariz ortada oturup çay kahve içmenin keyfi sizin için bambaşkadır her hal .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım merhaba. Güllerdeki bitlerden bende çekiyordum. Ama şu içinde insektisit mi ne olan bir ilacı kullanmak zorunda kalıyorum. Başka organiklerle yetersiz oluyor. Bölge olarak fazla nem olması en büyük tetikçi. Gün güzellerine bayıldım gerçekten. Ben de 5 çeşit yaptım ama sizinki kadar gösterişli olanlardan değil. Daha doğrusu ucuzlardan ![]() Pervane yasemini ben de ilk defa bu sene 40 cm lik fidesini bahçeme diktim. Kışın korudum serada. Daha yeni öğrendim -20 lere dayandığını. Bu da beni çok mutlu etti. Şimdi bahçemde çoğaltma yoluna gideceğim. Kolay gelsin, iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2015
|
Merhaba Güler Hanım,bahçenizi sessizce izlemek dahi huzur veriyor.O bahçede yaşamanın tüm zorluklarına rağmen nasıl bir doyum olduğunu tahmin edebiliyorum.Nice yıllar sağlık ve huzurla bahçenizde sevdiklerinizle beraber olmanızı,bize de fotoğraflarla huzur dağıtmanızı diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. İnşallah fırsat bulur da ziyaretimize gelebilirseniz beraberce çayımızı içer güzel sohbetler yaparız, bu bizi mutlu eder. Sevgili KAPTANzst, hemerocallislerin çiçeklekte kalmaları uzun süreli değim ama gösterişli çiçeklerini ben de seviyorum. Onlara bir köşe yapmıştım ama bir yanlışlık yapıp aralarına bir kaç tane de portakal renkli uzun saplılardan ekince olanlar oldu. Hızla büyüyen bu portakal rengi yayılarak diğerlerinin alanlarına saldırdı, şimdi işaretleyerek ender türleri muhafaza etmek istiyorum. Başarılı olabilirsem zevkle sizinle paylaşırım soğanları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Oğuz çim alanı biçti (adamın canı çıkıyor bir dönüm alan) o bitince başlıyor arka tarafları-yan bölümü biçmeye. Bir şey söylemiyorum ama eve girer girmez o duşunu alırken ben de hemen kahvesini yapıp salıncağının kenarına bırakıyorum. ceylanlar ve adını bilmediğim tür. (sanırım sevgili Fikreteren bu bitkiden istiyordu, o zaman bulamamıştım ama bu sene saksıda kendiliğinden çıkmış, eğer halâ talipse gönderebilirim) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Zeki Bey'in bahçesine yaptığımız ziyarette ben de almıştım aynılarından. Kore kampanulası ve en alttaki fotoğraftaki ise Çin digitalisi.. Kampanula çok hızla yavruluyor. Diğerinin yayılma hızı da fena sayılmaz ![]() Bahçeniz her zamanki gibi muhteşem.. Sevgilerimi gönderiyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Selamlar ablacım maşallah hepsine , bir tanesi Campanula punctata diğerıde çin yüksük otu (rehmania elata)... iyi geceler Düzenleyen serkan_istanbul : 27-06-2015 saat 08:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
|
İki üç gün önceydi, Oğuz üzümlerine Topas atıp geldi " Güler, küçük ağaçtaki kirazlar olmuş yarın toplayalım" dedi. O, sabahları saat 06.00 da bahçeye çıkıyor, poşeti aldı kiraz toplamaya gitti. Onbeş dakika sonra geldi, poşet bomboş. Ne oldu dedim, " kuşlar kendilerine ziyafet çekmişler, bir tane bile kiraz kalmamış, diğer ağaçtakiler daha olmamış onlara hiç dokunmamışlar " dedi. Şimdi bu ağacı ağ içine alacağız. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Moderatör
|
Bu sene bahçedeki meyve ağaçlarında meyve çok az. Kayısı ve badem hemen hemen hiç meyve yoktu. Erik ağaçları beni memnun etti bol bol yedim. Elmalarda çok az var, armutlarda da. Oğuz her sene ağaçtaki meyvelerin 3/4 ünü koparır seyrekleştirme yapardı, bu sene bırak seyrekleştirme yapmayı neredeyse mercekle meyve arıyoruz dallarda. Vişne ağacının meyvesi bol ama geçen seneki kadar iri değil meyveleri, bilmiyorum zamanla daha da irileşir mi? Geçen sene hem çok hem de çok iri meyve vermişti. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
|
Nar ağaçlarında bol bol çiçek var, meyve durumları nasıl olur bilmiyorum. İnşallah çekirdeksiz narlarda bol meyve olur, bayılıyorum onların meyvelerine. İki minik nar ağacı da boylarına bakmadan bol çiçek vermişler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
|
Amaryllis....açtıkça açıyorlar. Kimisi saksıda, kimisi bahçede dikili. Rengarenk, bazısı yalın kat bazısı katmerli ama hepsi de çok güzel. Bakıyorsunuz bazısı tomurcuğa yeni yeni dönüyor, bir kısmı açma için sıra bekliyor, bir diğer kısmı gösterişli gösterişli boy gösteriyor, vaktini savanlar da tohum için kabarıyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
|
Bahçemin olmazsa olmazları....clematisler. Bu seneye kadar saksıda yetiştirmeyi hiç denememiştim. Sevgili Benol Hazaloğlu " ben yetiştiriyorum" deyince ben de denemek istedim, ne de iyi yapmışım. Bir kısım clematislerim salkım söğüdün altından güllü kameriyenin bir bölümünü sarmakta, diğer bir kısmı balkonun yanından çatıya doğru yükselmekte, bir kısmı da saksı içinde balkonu renklendirmekte. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
güler hanım, merhaba balkondaki saksı içinde clematislere bayıldım. demek saksıda da keyifli olabilecekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|