![]() |
|
|
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güler ablacığım zorlu kıştan sonra herşey harika görünüyor 7595. mesajdaki 3 fotoğraftaki bitkinin (küpeli gibi) tohum veya çeliktenmi yetişiyor acaba eğer öyle ise çeliğinden veya tohumundan rica edeceğim mümkünse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
Sevgili günebakan, eğer istediğin bitki bu ise bu sabah saksı dibine baktım; dibinde yavru fideler var. Adres bilgilerini özelime yazıver lütfen. ATTACH]558792[/ATTACH] (Arkadaşlar, bu bitkinin dağıtımını yapmıyorum, lütfen burada talepte bulunmayın, dağıtım yapacak durumda olduğumda ilgili başlıkta dağıtım duyurusunu yaparım, adını bilen varsa lütfen yazsın) Campanula punctata Düzenleyen sabah : 21-08-2015 saat 08:41 Neden: İsim eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım bu güzellik bir campanula çeşidiymiş adı campanula punctata ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2015
|
güler hanım,rengarenk harika bir dünya yaratmışsınız.ellerinize yüreğinize sağlık.ben 6 yıldır,ağaç dikimi,kısmen arazi düzeltilmesi,su-elektrik getirilmesi,ev yapılması gibi temel işlerle uğraşmaktan çiçek yetiştirme olayına çok giremedim,meyvelerimden de henüz alamıyorum.kirazlarınız hangi cins ve kaç tane yani çaprazlama döllenme den bahsetmişlerdi ben dikerken birini napolyon aldım diğerini hatırlamıyorum.dikeli 4 yıl oluyor henüz hiç kiraz alamadık.tekrar llerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Güler hanım ellerinize sağlık bahçeniz rengarenk maaşallah bol çiçekli ve sağlıklı bir yaz diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
saksıda clematis
Alıntı:
güler hanım, çok teşekkür ederim. bunları hemen clematis dosyasına not aldım ![]() ![]() tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Sevgili nurdangul, zamanla her şey yerine oturur bir de bakmışsınız harika bir bahçeniz olmuş. Napolyon'u dölleyen sarı kiraz diktiniz mi? Sitemizde bu konuda çok güzel bilgiler var. 4 sene oldu diyorsunuz az da olsa almanız gerekiyor diye düşündüm siz yine de başlığa bakın, konu hakkında bilgisi olsan arkadaşlarımıza sorun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Clematisler harika. En çok Florida Sieboldinizin açtığına sevindim. Benim bu sene Avrupa çiçekçilikten aldığım 3 clematiste hiç filiz bile vermediler. Demekki yerlerinde donmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
|
Sevgili Eser İlhan seni burada görmek ne güzel. Çok doğru; bunları Zeki Yağlı Bey'i ziyaretimizde almıştık, ben adlarını kaydetmediğim için hatırlayamadım, bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Çok özledim seni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Moderatör
|
Sayın nuaymu, bahçeme dikili olan belki 10-12 kök vardır. Yerlerini beğendiler sarıyorlar. Yazın bütün vaktimiz balkonda geçiyor, istedim ki birkaç tanesi de gözümün önünde olsun. Arkadaşımız Benol Hazaroğlu clematisleri iyi bilir, bana " saksıda da güzel gelişiyorlar" dediğinde heveslendim. Bayağı da güzel oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Maşallah Güler Hanım önce size sonra atlaslarınıza. Vişne ağacınızın uzaktan genel görüntüsü ne kadar güzel. Bayıldım. Tablo gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
|
Bu dış çanak yaprakları sarı ama iç kısmı beyaz açan atlası önceleri sarı atlas açıyor diye düşünmüştüm ama sonra arkadaşımız sakdag beni uyardı da bunun daha ilk defa çiçeklendiğini gördüğüm, krem rengi çiçek açan tür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Moderatör
|
Vişne ağacımız çok büyük bir ağaç değil, zaten bahçedeki bütün meyve ağaçlarımız bodur tip, vişne bodurdan biraz daha büyükçe. Bahçedeki en büyük ağacımız Salkım Söğüt ama ona da o ihtişam yakışıyor doğrusu. Üç gündür Oğuz vişne topluyor, toplam 34,5 kg vişne topladı (tek tek topluyor zavallım) daha ağaçtaki meyvelerin yarısını bile toplayabilmiş değil. 17 kg dan vişne reçeli yaptım, üçer üçer kg. olarak hazırladıklarımı komşu payı olarak dağıttım. Onlar da 15 kg tuttu. 2,5 kg dan da iftar için komposto yaptım. Reçellerin 7 kg. güneşte yapıldı, 10 kg. normal şekilde. Toplanacak olanlardan yine 15 kg reçel yaparım, biraz da dondurup kış için saklarım. Toplanan vişneler ve çekirdekleri çıkartılıyor (bu işi de Oğuz'a yıktım. Tik taka tik taka makinede çekirdeklerini çıkarıyor. Şimdi Lilium ve Cumhur Tonba görseler lâf atarlar ama balkonda masaya kuruluyor, mis gibi serince hava, etraf mis kokular içinde, manzara güzel-hiç de zor gelmeyen şartlar içinde hanıma yardım ediyor... dermişim) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|