agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski Bugün, 20:52   #25
Ağaç Dostu

Serdars1's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse Mesajı Göster
Efidancım satıcısını hiç denemedim, bilemiyorum; ancak zengarden'dan tohum, soğan, fide almanızı tavsiye etmem. O konudaki hazin hikayeler de Sayın Serdars1'de.

Lale, sümbül, nergis soğan satışları başladığında katalog yenilemesine gidiyor satıcılar. Hangi mevsim ne ekilebilirse, güncel kataloglarını ona göre oluşturuyorlar. Sonbaharla birlikte bakar olmaya başlarız artık sitelere.

Maalesef bende durum öyle oldu. Zengarden’dan çok fazla tohum aldım ama çimlenme oranı çok düşük, hatta bazıları hiç çimlenmedi. Buna Zaluzianskya capensis de dahil. Buradaki amacım markayı kötülemek değil, sadece yaşadığım deneyimi paylaşıyorum.

Fidelere gelirsek; sabun kokulu sardunya, portakal kokulu ve çilek kokulu nane almıştım. Onlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Dediğim gibi, sorun biraz tohumlarda gibi duruyor. Zaluzianskya capensis’i Türkiye’ye ilk getirdikleri zaman almıştım ve o dönem sorunsuz çimlenmişti. Fakat sonrasında hastalık geldiği için kurudu. Daha sonra 3-4 sezondur tekrar tekrar aldım ama hiç çimlenmedi.

Benim düşüncem şu: Siteye ilk kez gelen yeni tohumlar az da olsa çimleniyor ama uzun süredir stokta olan eski tohumlarda aynı başarı olmuyor.

Zaluzianskya capensis in son hali böyleydi 2022 filan olması lazım ondan sonrasını biliyorsunuz

Eklenen Resimler

Serdars1 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026