View Single Post
Eski Dün, 18:03   #35
flaneuse
Ağaç Dostu

flaneuse's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KokuluÇalı Mesajı Göster
Onların hep tek yıllık olduklarını sanardım ama çok yıllıklarmış. Olabilir aslıda ama ben daha önceki mesajlarda dediğim gibi oldukça unutkan ve ne yalan söyleyeyim, pek tembelim de. İleride çim döşendiğinde fıskiye taktırmak zorunda kalacak ailem, o zaman patika kenarına dikebilirim Deneme için bir tane almak iyi bir fikir ama, soğanı iyiydi dediğiniz siteler var mı?

İnternetten araştırdım da, sadece ilk ve sonbaharda su istiyorlarmış. O zamanlar da yağışlı oluyor zaten, tam ek unut bitkisi gibi aslında. Kesinlikle denemem lazım. Öneri için teşekkür ederim.
Rica ederim. Bence bu kadar renkli bir bahçenin bir yerine nergisler sümbüller çok yakışır. Ayrıca bakımı kolay bitkilerdir.

Ben soğanlarımı 3 sezon Asya Lale'den temin etmiştim; ancak bu yıl tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattıkları için artık kimseye tavsiye etmem. Yeni konuştuğum bir arkadaşım da bu yılki Asya Lale siparişlerinden hiç verim alamadığını paylaştı. Önümüzdeki sonbahar, yeni soğanlar için ikinci büyük üretici olan Atlas Lale denenebilir.

İlginizi çekerse, hazin hikayemi şurada okuyabilirsiniz
https://www.agaclar.net/forum/1629465-post1465.htm

Benim hikayem bir yana, bahçeniz için nergis ve sümbül düşünürseniz soğanlı ve yumrulu bitkiler altbaşlığına bir uğrayın derim. İşe yarar konu başlıkları mevcut.

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön