Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse
Teşekkürler Sayın Serdars1, önerdiğiniz kanayan kalpler çiçeğinin formu güzelmiş. Köksaplı bitkileri, bakımları görece kolay oluyor düşüncesiyle ve elbette çiçeklerini sevdiğim için beğeniyorum. Gerçi bu yıl lale + sümbül + nergis çalışmalarım dilediğim gibi gitmedi ama neyse...
Aslına bakarsanız koku, benim için öncelikli değil. Hatta yıllar içinde bir hassasiyetimin geliştiğini bile söyleyebilirim. Tabii bu, daha çok sentetik kokular için geçerli. Yoksa bu yıl açabilen nergis ve sümbüllerimin kokusu harikaydı, kapalı balkona bile uğurböceği ve arı çekmeyi başardılar
Sayın KokuluÇalı, bahçe düzenlemenizde belki küçük bir bordür çalışması için nergis ve sümbülleri değerlendirmeyi düşünebilirsiniz, ne dersiniz? Yalnız sağlıklı ve kaliteli soğan bulma garantisi yıldan yıla düşüyor, onu da belirtmek gerek...
|
Onların hep tek yıllık olduklarını sanardım ama çok yıllıklarmış. Olabilir aslıda ama ben daha önceki mesajlarda dediğim gibi oldukça unutkan ve ne yalan söyleyeyim, pek tembelim de. İleride çim döşendiğinde fıskiye taktırmak zorunda kalacak ailem, o zaman patika kenarına dikebilirim

Deneme için bir tane almak iyi bir fikir ama, soğanı iyiydi dediğiniz siteler var mı?
İnternetten araştırdım da, sadece ilk ve sonbaharda su istiyorlarmış. O zamanlar da yağışlı oluyor zaten, tam ek unut bitkisi gibi aslında. Kesinlikle denemem lazım. Öneri için teşekkür ederim.