View Single Post
Eski Bugün, 18:39   #36
KokuluÇalı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2026
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse Mesajı Göster
Rica ederim. Bence bu kadar renkli bir bahçenin bir yerine nergisler sümbüller çok yakışır. Ayrıca bakımı kolay bitkilerdir.

Ben soğanlarımı 3 sezon Asya Lale'den temin etmiştim; ancak bu yıl tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattıkları için artık kimseye tavsiye etmem. Yeni konuştuğum bir arkadaşım da bu yılki Asya Lale siparişlerinden hiç verim alamadığını paylaştı. Önümüzdeki sonbahar, yeni soğanlar için ikinci büyük üretici olan Atlas Lale denenebilir.

İlginizi çekerse, hazin hikayemi şurada okuyabilirsiniz
https://www.agaclar.net/forum/1629465-post1465.htm

Benim hikayem bir yana, bahçeniz için nergis ve sümbül düşünürseniz soğanlı ve yumrulu bitkiler altbaşlığına bir uğrayın derim. İşe yarar konu başlıkları mevcut.
Aklımda evin patikasının yanlarına lavantalar dikmek vardı zaten. Hatta tohumlar soğuk katlamadan yeni çıktılar, dün çaydan aldığım kumu kullanarak viyollere ikişer diktim. Bazıları çatlamıştı. Güneşe koydum. Bununla birlikte bir sıra lavanta, önüne de sümbül nergis sırası dikmeyi düşünüyorum şimdi.

Satıcı olarak zengarden ve efidancımı gördüm ama ne kadar güvenilirler bilmiyorum. Sizin dediğiniz gibi Atlas Lale'yi denerim muhtemelen. Ama sümbül ile nergis arattığımda bir şey çıkmadı. Belki sezonu değil diye kaldırmışlardır bilmiyorum. Lale de kokusuz olduğu için ilgimi çekmiyor.

Kalan soğan ve lavantaları da dedemin mezarına dikmeyi düşünüyorum. Sulanmadan hayatta kalabilirler bu çiçekler muhtemelen.

Ekim için sonbaharı bekleyecek olmak biraz can sıkıcı. Soğanlar başka zaman ekilemiyor gibi, ayrıca stoklarda da hiç yok. Bekleyeceğiz başka çare yok.

KokuluÇalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön