![]() |
|
|
|
#31 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2026
|
Adını duymuştum ama her zamanki gibi benim buranın soğuklarına dayanmaz. Benim de almak isteyip de bulamadığım iki tür var. Biri mavi sakal bitkisi caryopteris clandonensis diğeri de kore kartopu viburnum carlesii. İkisinin TR'de ne fidanı ne tohumu var. Yurt dışından da getirtmek imkansız. Özellikle kore kartopunun kokusu çok methediliyor. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yeni Üye
|
Tohumu burada buldum ama zengarden tohumları çimlenmiyor diye duymuştum siz de biliyorsunuzdur zaten. https://www.zengardentr.com/urun/zaluzianskya-tohumu |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
Aslına bakarsanız koku, benim için öncelikli değil. Hatta yıllar içinde bir hassasiyetimin geliştiğini bile söyleyebilirim. Tabii bu, daha çok sentetik kokular için geçerli. Yoksa bu yıl açabilen nergis ve sümbüllerimin kokusu harikaydı, kapalı balkona bile uğurböceği ve arı çekmeyi başardılar ![]() Sayın KokuluÇalı, bahçe düzenlemenizde belki küçük bir bordür çalışması için nergis ve sümbülleri değerlendirmeyi düşünebilirsiniz, ne dersiniz? Yalnız sağlıklı ve kaliteli soğan bulma garantisi yıldan yıla düşüyor, onu da belirtmek gerek... |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Deneme için bir tane almak iyi bir fikir ama, soğanı iyiydi dediğiniz siteler var mı?İnternetten araştırdım da, sadece ilk ve sonbaharda su istiyorlarmış. O zamanlar da yağışlı oluyor zaten, tam ek unut bitkisi gibi aslında. Kesinlikle denemem lazım. Öneri için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben soğanlarımı 3 sezon Asya Lale'den temin etmiştim; ancak bu yıl tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattıkları için artık kimseye tavsiye etmem. Yeni konuştuğum bir arkadaşım da bu yılki Asya Lale siparişlerinden hiç verim alamadığını paylaştı. Önümüzdeki sonbahar, yeni soğanlar için ikinci büyük üretici olan Atlas Lale denenebilir. İlginizi çekerse, hazin hikayemi şurada okuyabilirsiniz ![]() https://www.agaclar.net/forum/1629465-post1465.htm Benim hikayem bir yana, bahçeniz için nergis ve sümbül düşünürseniz soğanlı ve yumrulu bitkiler altbaşlığına bir uğrayın derim. İşe yarar konu başlıkları mevcut. |
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Satıcı olarak zengarden ve efidancımı gördüm ama ne kadar güvenilirler bilmiyorum. Sizin dediğiniz gibi Atlas Lale'yi denerim muhtemelen. Ama sümbül ile nergis arattığımda bir şey çıkmadı. Belki sezonu değil diye kaldırmışlardır bilmiyorum. Lale de kokusuz olduğu için ilgimi çekmiyor. Kalan soğan ve lavantaları da dedemin mezarına dikmeyi düşünüyorum. Sulanmadan hayatta kalabilirler bu çiçekler muhtemelen. Ekim için sonbaharı bekleyecek olmak biraz can sıkıcı. Soğanlar başka zaman ekilemiyor gibi, ayrıca stoklarda da hiç yok. Bekleyeceğiz başka çare yok. |
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lale, sümbül, nergis soğan satışları başladığında katalog yenilemesine gidiyor satıcılar. Hangi mevsim ne ekilebilirse, güncel kataloglarını ona göre oluşturuyorlar. Sonbaharla birlikte bakar olmaya başlarız artık sitelere. |
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Alıntı:
Maalesef bende durum öyle oldu. Zengarden’dan çok fazla tohum aldım ama çimlenme oranı çok düşük, hatta bazıları hiç çimlenmedi. Buna Zaluzianskya capensis de dahil. Buradaki amacım markayı kötülemek değil, sadece yaşadığım deneyimi paylaşıyorum. Fidelere gelirsek; sabun kokulu sardunya, portakal kokulu ve çilek kokulu nane almıştım. Onlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Dediğim gibi, sorun biraz tohumlarda gibi duruyor. Zaluzianskya capensis’i Türkiye’ye ilk getirdikleri zaman almıştım ve o dönem sorunsuz çimlenmişti. Fakat sonrasında hastalık geldiği için kurudu. Daha sonra 3-4 sezondur tekrar tekrar aldım ama hiç çimlenmedi. Benim düşüncem şu: Siteye ilk kez gelen yeni tohumlar az da olsa çimleniyor ama uzun süredir stokta olan eski tohumlarda aynı başarı olmuyor. Zaluzianskya capensis in son hali böyleydi 2022 filan olması lazım ondan sonrasını biliyorsunuz |
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Alıntı:
Kore kartopu bitkisini hiç görmedim ama satan birileri denk gelirse forumlarda filan size haber veririm |
|
|
|
|
![]() |
|
|