![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Bu gün günlerden hıdrellez, kimisi nevruz diye kutlar, kimi paskalya der, kimiside hamursuz bayramı ama ortak nokta insanlığın baharın gelişini kutlamasıdır. Bizlerde çocukluğumda hatırlarım hıdrellezde pikniğe gider, yemekler yenir eğlenilir ama ortak noktamız hepimizin evi mis gibi nane kokar. Hıdrelleze kadar kimse nanesini toplamaz sadece bugüne özel toplanır ayıklanır, yıkanır gölge yerlere serilir kurumaya bırakılır. Ama son yıllarda yoğunluktan mıdır? eğitimli erdemli insan olacağız diye hepimiz kocaman ailelerimizi bırakıp ayrı dağlarda yaşar olduğumuzdan mı bilinmez ama ne adetlerimiz kaldı, ne eğlenebileceğimiz bizden insanlar kaldı. ![]() - Kıvırcıklar, aralardaki sarımsaklar kafa yapma yolunda ilerliyor, kıvırcıkların arasına patlıcanlar ekildi, duvar kenarında da domatesler çiçek açmaya çalışıyorlar ^^ ![]() - Sakın sakın boş yer kalmasın sırık fasulyelerin arasına sayın Birnefestoprak'tan gelen japanese giant red'ler ekildi. ![]() - Dikensiz iri böğürtlenler tomurcuklanmaya başladılar. ![]() - Şu tatlılığa bakın patates yapraklı domates çiçeği, isminden bile tatlılık akıyor ^^ ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çiçek yapısı da diğer domateslerden farklı görünüyor, çekim açısı mı beni yanılttı acaba? |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın A_NOMAD; yaprak ve çiçek yapısı diğer domates çeşitlerinden farklı. Alıntı:
Telat abi; vallahi etiketi patates yapraklı domates diğer domateslerden yaprakları farklı zaten fotoğrafa bakıyorum yaprakları farklı bu çeşit tohum etkiliğinde Sayın TCM'den gelmişti. |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
![]() Dongyul kardeşim; ben patatesin yapraklarının kenarlarını düz biliyorum, girintili çıkıntılı değil. Bu yüzden demiştim... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
olarak bilgi vermiş. Anlaşılan bazı "Domatesler" yakın akrabaları olan "Patatese" özenmiş Ek olarak "Japanese Black Trifele Domates'in" çiçeklerinin taç yaprak sayısı da bendeki çiçek açmış olan diğer Domates çeşitlere göre daha fazla... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birnefestoprak, tcm, telato |
|
|