agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2016, 22:07   #661
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Bağda ki sebzelerin de maşallahı var...

gilan, dongyul ve Jakin beğendi.
tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 10:59   #662
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ donygul, pek güzel çalışmalarınız ellerinize sağlık. Bir kaç katkı, gözlem paylaşmak istedim. İple askı sistemi pek güzel ancak özellikle domateslerin ağırlıklarına yere sabitlediğiniz T demirin kanatları dayanabilecek mi? Üzerindeki tahtalar falan kırılacak gibi duruyor, domateslerin olgunlaştığında ben demirlere sardırıyorum, ona rağmen hafiften eğiyor.

Bir de 70 lik viyollere çifterli ektiğiniz börülce ise belki de fasulye ise küçük gelmeyecek mi. Ben plastik su bardağına tek fasulye ektim, topraktan çıktıktan bir kaç gün sonra dahi neredeyse bardağın dibini kökleri sarmıştı.

Sizin bu bahçede seyri bırakın misafir olarak çalışmak dahi insana yaşama sevinci verecektir, haddim olmayarak tebrik etmek isterim.

gilan, dongyul, nuaymu ve 2 kişi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 13:26   #663
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
'Fasulye böyle ekilir Halen bizim ülkemizde fasulye ocaklar halinde direk olarak toprağa ekiliyor ancak hızlı bahçecilikte bu artık ortadan kalktı fide halinde ekim yapmak daha sağlıklı ve tohum güvenliği maksimum, ayrıca sahip olduğunuz toprak parçasını doğru verimli kullanmayı sağlıyor. '

Sayın dongyul, bu yıl viyollere yaptığım tohum ekiminde, en büyük fiyaskoyu fasulyelerde yaşadım. Tohum paylaşım etkinliğinden gelen 100'e yakın fasülyeden sadece iki adeti çimlendi.

Fasülyeleri ekmeden önce 1 gün suda bekletmiştim. Yaptığım hata acaba bu muydu?

Jakin ve Selma_321 beğendi.
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 14:06   #664
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ donygul, pek güzel çalışmalarınız ellerinize sağlık. Bir kaç katkı, gözlem paylaşmak istedim. İple askı sistemi pek güzel ancak özellikle domateslerin ağırlıklarına yere sabitlediğiniz T demirin kanatları dayanabilecek mi? Üzerindeki tahtalar falan kırılacak gibi duruyor, domateslerin olgunlaştığında ben demirlere sardırıyorum, ona rağmen hafiften eğiyor.

Bir de 70 lik viyollere çifterli ektiğiniz börülce ise belki de fasulye ise küçük gelmeyecek mi. Ben plastik su bardağına tek fasulye ektim, topraktan çıktıktan bir kaç gün sonra dahi neredeyse bardağın dibini kökleri sarmıştı.

Sizin bu bahçede seyri bırakın misafir olarak çalışmak dahi insana yaşama sevinci verecektir, haddim olmayarak tebrik etmek isterim.

Sayın TCM; o ipler ağırlığı tartıyor ayrıca bu sistemi yani çardağı, demirleri 3-4 yıldır kullanıyorum. Hiç bir sorun olmadı, ipler kopmadı ya da demirler bükülmedi sadece çardak üstü tahtalar yükten biraz yamuluyor onların da altında tek bir sırık dikiyorum tahtalar yamulmasın diye o kadar.

Sizin gördüğünüz gibi kırılma gibi bir sorun olmadı.

Sayfamda geçen yıllara ait çardak görüntüsünü sizle paylaşayım bir fikriniz olsun.

- Domateslerin olduğu kısım çardakta gayet ağırlık maksimum durumumda ama bir yamulma görünmüyor...

Name:  Resim11.jpg
Views: 727
Size:  51.7 KB

- Geçen yıllara ait çardak yeni ekim yapılmış hali;

Name:  Resim12.jpg
Views: 729
Size:  60.8 KB

- Viyollere ektiğim fasulye börülce değil, kendisi hanımteni fasulyesi yani sarı fasulye; ben her zaman böyle ekiyorum sorun olmuyor ancak çıkışı olunca sizinle fotoğrafını paylaşırım. Ancak geçen haftalardan viyollerdeki fasulyeyi diktim aşağıdaki fotoğraf onlara ait ama gayet sorun olmuyor çıkıyor ve büyüyor. Yeter ki viyol toprağının besin maddesini iyi ayarlayın.

Name:  Resim14.jpg
Views: 688
Size:  56.2 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster

Sayın dongyul, bu yıl viyollere yaptığım tohum ekiminde, en büyük fiyaskoyu fasulyelerde yaşadım. Tohum paylaşım etkinliğinden gelen 100'e yakın fasülyeden sadece iki adeti çimlendi.

Sayın Dutlubahçe; Benim yaptığım ekim şu şekilde viyollere toprak dolduruyorum toprağı hafif ıslatıyorum fasulyeleri ıslatmadan direk ekiyorum sonra üzerine nemli toprakla kapatıyorum sonra üzerini nemli bezle kapatıyorum. Sonuç yukarıdaki gibi çıkım sağlıyorum.

Belki sizin çimlenme olmama durumu tohumlardan kaynaklanıyor da olabilir.

gilan, abk, YeniGine ve 15 kişi beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 14:41   #665
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
... Sayın dongyul, bu yıl viyollere yaptığım tohum ekiminde, en büyük fiyaskoyu fasulyelerde yaşadım. Tohum paylaşım etkinliğinden gelen 100'e yakın fasülyeden sadece iki adeti çimlendi.

O işlem pişirirken oluyor

Üç sene önceydi galiba, yaylada bakliyat grubunu ekiyoruz. Domates, biber, kabak, mısır bir gün suda bekletilirse daha kolay çimleniyor ya ben bu işlemi fasulye ve barbunyalara da uyguladım. Ertesi gün yaylaya çıktık kayınpeder ziraatçı, 'oğlum bu ne' dedi. Ben anlattım domates-biberi, kafasına yatmadı ama bendeki tüm tohumlar şişmiş yapacak bir şey yok, Allahtan onun evden getirdikleri kuru. Neyse uzatmayalım benim tohumların da çimlenme başarısı sizinki gibi oldu. Arada tek-tük nasıl olduysa çimlenmiş, ama neredeyse tamamı sıcak toprakta pişmiş...

gilan, abk, hilalll ve 11 kişi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2016, 10:46   #666
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Benim için oldukça üzücü bir tecrübe oldu. Demek daha öğreneceğimiz çok şey var.

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 17:25   #667
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Hasat zamanı

Tohumdan yetiştirdiğim ürünlerim; zorlu, yorucu ama bir o kadar da eğlenceli süreç sonunda zafere ulaştık.

Büyük serada birlikte yetiştirdiğim;

- Badem salatalıklarım; ilk hasat 5 adet.

Name:  PicsArt_1463757290851.jpg
Views: 727
Size:  76.2 KB

- Oturak fasulyem; ilk hasat 1 kilo kadar.

Name:  PicsArt_1463757343351.jpg
Views: 711
Size:  74.6 KB

- Domateslerin arasınada ektiğim oturak fasulyeler de çiceklenmeye başladı ^_^

Name:  PicsArt_1463757411451.jpg
Views: 686
Size:  63.2 KB

Hayatımda ilk defa bu kadar erken zamanda ürün yetiştirmiş bulunmaktayım

Eski 20-05-2016, 19:07   #668
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Hasat zamanı

Tohumdan yetiştirdiğim ürünlerim; zorlu, yorucu ama bir o kadar da eğlenceli süreç sonunda zafere ulaştık.

Büyük serada birlikte yetiştirdiğim;

- Badem salatalıklarım; ilk hasat 5 adet.

Eklenti 613469

- Oturak fasulyem; ilk hasat 1 kilo kadar.

Eklenti 613470

- Domateslerin arasınada ektiğim oturak fasulyeler de çiceklenmeye başladı ^_^

Eklenti 613471

Hayatımda ilk defa bu kadar erken zamanda ürün yetiştirmiş bulunmaktayım
Gönülden kutluyorum Sn. Dongyul..
Sn. Aziz Sancar'ın sözü geldi aklıma: " ... Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum." demiş.
Siz de canlı kanıtlarından birisiniz!.. Sevgi ve saygıyla...

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 19:33   #669
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Gönülden kutluyorum Sn. Dongyul..
Sn. Aziz Sancar'ın sözü geldi aklıma: " ... Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum." demiş.
Siz de canlı kanıtlarından birisiniz!.. Sevgi ve saygıyla...

Sayın Jakin; çok teşekkür ederim. Sayın Aziz Sancar'ın söylediği söz çok güzel yüreğine sağlık^^

Eski 20-05-2016, 20:05   #670
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Son durumlar

- Kıvırcık, sarımsak, patlıcan ve domates kardeşliğinde kıvırcıklar toplanmaya hazırlar.

Name:  kıvırcıklar.jpg
Views: 669
Size:  72.1 KB

Name:  PicsArt_1463764034707.jpg
Views: 669
Size:  71.4 KB

- Japon salatalıkları belirginleşmeye başladı, geçen sene yeterli tohum elde edemediğim için tohum paylaşım etkinliğine katılamamıştım bu sene Japon salatalığı tohumunu paylaşmakta kararlıyım ^^

Name:  japon salatalığı.jpg
Views: 653
Size:  46.1 KB

- Sayın Birnefestopraktan gelen Pablo kıvırcık tohuma kalkarsa sizlerle paylaşmak istiyorum ^^

Name:  PicsArt_1463763949677.jpg
Views: 657
Size:  60.8 KB

gilan, abk, h_dogan ve 24 kişi beğendi.
Eski 23-05-2016, 12:04   #671
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Kendi çapımda gözlemlediklerim

Bundan sonra yetiştirdiğim ürünlerde gözlemlediğim özellikleri daha kapsamlı sizlerle paylaşmak istiyorum.

- Murat f1 salatalık; sap kısımları koyu, uç kısımları açık yeşil, bol sulu, çıtır, lezzetli bir çeşit. En önemli özelliği 20-25 cm kadar uzayabiliyor ve çekirdeklenmiyor, şuan topladıklarım hemen hemen 17 cmler. Diğer çeşitlere göre dökümü az iri göründüğü için satımı zor. İri olmalarına rağmen çekirdeklenme süreleri çok geç.

Name:  33.jpg
Views: 604
Size:  24.1 KB

- Badem f1 salatalık; açık yeşil renkli, bol sulu depolamaya çok müsait değil, satımı kolay, ufak tefek boyutlu olduğu için albenisi çok pazar alanı yüksek, boyutları maksimum 10-12 cm uzunluğunda, kolay çekirdeklenen, bol döküm yapan bir tür.

Name:  PicsArt_1463995156270.jpg
Views: 616
Size:  28.6 KB

- Nazende fasulye; Oturak, erkenci, bol döküm yapan, enlenebilen, boyutları 18 cm kadar çıkabilen. İplik oluşturmayan, lezzetli, taze kullanıma uygun bir çeşit. Dezavantajı oturak olduğu için yere değen fasulyelerde deformasyon meydana gelebiliyor.

Name:  PicsArt_1463995085155.jpg
Views: 614
Size:  23.1 KB

gilan, abk, h_dogan ve 25 kişi beğendi.
Eski 24-05-2016, 00:04   #672
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Çok değerli ansiklopedik bilgiler. Hangi türü yetiştireceğimize karar verirken çok faydalı olacak. Eminim pek çok kişi yararlanacaktır.

Bol bol paylaşmanızı umuyorum sevgili dongyul.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 07:50   #673
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
İrfan Çayı Yapımı

- 1 yıl kadar önce Sayın Meyvelitepe'den öğrendiğim bitki besleyici olarak kullanılan irfan çayı yapıma el atmış bulunmaktayım. Hammadesi olarak kafesotu ve ya diğer adıyla bilinen kaldirik kullanılıyor. Bu bitkinin yaprak sap bölgeleri potasyum deposu olarak biliniyor.

- Ormanda yoğun olarak bulunan kaldirikler sap bölgelerinden toplandı. Doğaya zarar vermemek adına ve devamlılığı olmasını istediğimiz için köklerine zarar verilmedi.

Eklenti 610808

- Toplanan 25 kg kadar kaldirik yaprak ve sapları

Eklenti 610809

- Yaprak ve sapları ince ince kıyıldı.

Eklenti 610810

- Toplanan yaprak ve saplar 8 kg olacak şekilde su geçiren çuvallara konulup, varillere bastırıldılar. 1 varil 160 litre su alıyor ve 3 varile ayrı ayrı 8 kglık kıyılmış kaldirik dolu çuvallar konuldu.

- Bu şekilde su içinde en az 3 gün bekletilip, daha sonra sulama suyu olarak kullanmayı düşünüyorum.
Ah ah görünce dayanamadım. Orduda kaldiriğin sarmasını yapıyorlar muhteşem oluyor. Hep merak etmiştim kaldirik nasıl bişey diye sadece pişmişini görüp yediğimden. ))))

gilan ve dongyul beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 08:02   #674
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Cool

Alıntı:
Muhteşem annenizin ellerine sağlık belli ki annenize çekmişsiniz

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 09:05   #675
Ağaçsever

Sabihas's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2014
İlk hasatın görüntüleri iç çektiriyor.. afiyetler olsun.. Emek, özen ve bilgi hepsi birarada..

hilalll, YeniGine ve dongyul beğendi.
Sabihas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 11:06   #676
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Çok değerli ansiklopedik bilgiler. Hangi türü yetiştireceğimize karar verirken çok faydalı olacak. Eminim pek çok kişi yararlanacaktır.

Bol bol paylaşmanızı umuyorum sevgili dongyul.

Sayın Gilan; Çok teşekkür ederim zamanım olduğu kadarıyla paylaşım yapacağım ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas Mesajı Göster
İlk hasatın görüntüleri iç çektiriyor.. afiyetler olsun.. Emek, özen ve bilgi hepsi birarada..
Sayın Sabihas; güzel sözleriniz için teşekkür ederim ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Ah ah görünce dayanamadım. Orduda kaldiriğin sarmasını yapıyorlar muhteşem oluyor. Hep merak etmiştim kaldirik nasıl bişey diye sadece pişmişini görüp yediğimden. ))))
Kaldirik yemeği çok güzel ve besleyici bir lezzet ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Muhteşem annenizin ellerine sağlık belli ki annenize çekmişsiniz
Sayın Selma_321; Çok teşekkür ederim ^^

Eski 24-05-2016, 14:45   #677
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

- Eğer sebzeleri sularken suyu biraz fazla kaçırırsanız sabahları bu olayla karşılamanız olağan, bu olaya gutasyon deniyor. Yıllar önce lisans da bitki fizyolojisi dersinde duymuştum her zaman gördüğüm bir olay ancak çiy olarak biliyordum. Aslında bu olaya çiy değil gutasyon deniyormuş.

Gutasyon; bitkilerde su basıncının arttığı zamanlarda yapraklarda hidadot denilen özel yapılardan ksilem özsuyunun damlalar halinde dışarıya çıkması.

Name:  20160523_092330.jpg
Views: 576
Size:  30.7 KB

- Her sabah uyanır uyanmaz heyecanla ilk işim bahçeye çıkmak oluyor, her seferinde sebze toplama kovamı almayı unutuyorum sonuç bu; ceplerimin hepsi tıka basa dolu

Name:  PicsArt_1463995202599.jpg
Views: 567
Size:  75.3 KB

gilan, abk, h_dogan ve 23 kişi beğendi.
Eski 26-05-2016, 19:42   #678
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Bahçede son durumlar

- Sevgili Gilan'ın göndermiş olduğu "Bush french filet beans rolande" cinsi fasulyeler, domateslerin arasına ekmiştim çiçeklenmeye başladılar. Boyları ufak ancak yürekleri büyük fasulyeler bol bol çiçeklenme yaptılar

Name:  PicsArt_1464283513407.jpg
Views: 508
Size:  74.1 KB

- Sayın Lonicera'dan gelen kolhrabiler baş yapmaya başladılar, sanırım yağmurlar işe yaradı.

Name:  PicsArt_1464279689016.jpg
Views: 531
Size:  70.6 KB

- Sayın Rana58'den gelen kınalı bamyalar normallerine göre gövdeleri bile kınalanmış gibi; çok tatlı görünümleri var

Name:  PicsArt_1464279750487.jpg
Views: 540
Size:  70.1 KB

- Pazarda fidecilerin önünden geçerken hızlı olmaya çalışıyorum yoksa aklım kalıyor sonuç eve torba torba çiçek, fideyle dönüyorum, bugünde kendimi pazarda fidecilerin önünden geçerken buldum sonuç; bir demet pırasa aldım ucuz kurtardım gene aslında pırasa tohumu saksıya ekmiştim biraz geç kalmışlar gibi düşündüm aldım. Bahçede bir karışlık boş alan dahi kalmadı

Name:  PicsArt_1464279651419.jpg
Views: 511
Size:  78.4 KB

- Japon salatalıkları; yağmurlar salatalıklara çok iyi geldi bakalım bu sene kaç cm uzayabiliecekler ^^

Name:  PicsArt_1464285300250.jpg
Views: 515
Size:  73.7 KB

gilan, abk, h_dogan ve 20 kişi beğendi.
Eski 26-05-2016, 21:07   #679
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sevgili çeşit çeşit domateslerim; çeşit çeşit olmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

- San marzano lungo:2

Name:  PicsArt_1464288234564.jpg
Views: 507
Size:  42.0 KB

- Heybetli domatesi

Name:  PicsArt_1464288317395.jpg
Views: 501
Size:  62.5 KB

- Alakır etlisi (Köpek hayası)

Name:  PicsArt_1464288287375.jpg
Views: 518
Size:  65.8 KB

- Kuzey köy f1 (Türkiye'nin ilk f1 domatesi diye biliniyor ne kadar doğru bilemem.)

Name:  PicsArt_1464288212422.jpg
Views: 492
Size:  63.0 KB

- BT-1120 f1 ve İri salkım domates

Name:  Resim1.jpg
Views: 524
Size:  72.0 KB

gilan, abk, h_dogan ve 18 kişi beğendi.
Eski 28-05-2016, 12:26   #680
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Hodan özütü deneyi

Hodan, karakafes otu, kaldirik olarak bilinen bitkiden hazırlanan bitki özütü ile yapmış olduğum deneyin sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Bu deneyi tüm yaz sürdürmek istiyordum ama yağışların uzun süredir olmasından dolayı sebzeleri kaldirik özütü ile sulayamadım süreç sekteye uğradı ayrıca kaldirik yaprağı toplamaya gidemediğimden özütü hazırlayamadım bu yüzden sonlandırmak zorunda kaldım. Sadece iki defa kaldirik özütü ile sulama işlemi uygulandı.

Kaldirik yaprakları ve sapları yoğun mineral içerdiği bilinmektedir.

Yapmış olduğum özütü salatalık ve fasulyeye sulama suyu şeklinde uyguladım. Domatesleri sadece bir defa kaldirik özütü ile suladığım için deneye onları katmadım.

1. grubu kaldirik özütü ile sularken 2. grubu herhangi bir ekstra besin kullanılmadı.

Salatalık yaprakları;

Name:  PicsArt_1464430321184.jpg
Views: 490
Size:  25.8 KB

Fasulye yaprakları;

Name:  PicsArt_1464430301050.jpg
Views: 500
Size:  29.0 KB

Sonuç; Yukarıda görüldüğü gibi kaldirik özütü ile sulanan salatalık ve fasulyelerin yaprakları daha koyu, sağlıklı ve iri görünürken kaldirik özütü ile sulanmayan grubun yaprakları daha sarı, sağlıksız ve cılız görünmektedir.

Eski 28-05-2016, 13:29   #681
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Suyumuz israf olmasın.

Aslında her yaz mutfağın balkonuna buna benzer bir sistem kuruyordum ama bu yıl daha güzel oldu sanki

- Mutfakta meyve, sebze, bakliyat ve bir dünya şey yıkanırken çıkan temiz suyu sebzeleri sulamada kullanabiliriz.

- Ayrıca abdest alınırken çıkan temiz su, banyo yapmadan önce dakikalarca beklediğimiz sıcak suyun öncesindeki su.

- Artan çay suyu, yumurta kaynatırken çıkan su, makarna haşladığımız su şuan aklıma gelmeyen binlerce litre ziyan olan su.

İsraf olan binlerce litre suyumuz; çok pratik şekilde bu israf olacak suyumuzu sıfır maliyetle kurtarabiliriz.

Malzemelerimiz;

- 2 sebze kasası
- 1 adet çıkma lavabo
- Kırılmış atılmaya kıyılamayan vilada sapları
- Lavabomuzdaki suyu depoya ileten hortum.
- Annemin atmaya kıyamadığı eski tül (Annem daha esnetik görünsün diye tül dikti )

- Oluşan her türlü kullanılabilir suyu balkona kurduğum lavabodan dökerek aşağıdaki büyük depoya biriktiriyorum...

- İnanmayacaksınız ama 3 kişilik bir aileyiz ve günlük çıkarttığımız su 90 litreyi buluyor. 90x7= 630 litre haftalık su çıkıyor . Düşünün artık bu kadar su ile ne kadar alan sulanabilir

Yeter ki suyumuz ziyan olmasın, ülkemiz su zengini bir ülke değil her aile bu şekilde önlemler alsa şuan ülkenin su ihtiyacını yarı yarıya indirebiliriz.

Name:  PicsArt_1464436267884.jpg
Views: 492
Size:  72.1 KB

Annemin tül dikerek daha esnetik hale getirdiği lavabomuz; annem gelen misafirlere, komşulara herkese gösterir oldu. Halen ara ara bakıp gülüyoruz

Name:  PicsArt_1464436290598.jpg
Views: 466
Size:  73.6 KB

gilan, abk, kursun ve 20 kişi beğendi.
Eski 28-05-2016, 18:56   #682
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Kaldirikin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Sonuçlar çok net çıkmış. Demek ki bu konuya önem vermek gerekecek. Deney sonuçları için çok teşekkürler.

Atık su sistemi de harika. Su tasarrufu sağlamasını mı yoksa yaptığınız düzeneğin güzelliğini mi daha çok beğendim karar veremedim. Vileda saplarından tülüne kadar dört dörtlük. Anne-oğul, yaratıcılık böyle bir şey.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 20:03   #683
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Kaldirikin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Sonuçlar çok net çıkmış. Demek ki bu konuya önem vermek gerekecek. Deney sonuçları için çok teşekkürler.

Atık su sistemi de harika. Su tasarrufu sağlamasını mı yoksa yaptığınız düzeneğin güzelliğini mi daha çok beğendim karar veremedim. Vileda saplarından tülüne kadar dört dörtlük. Anne-oğul, yaratıcılık böyle bir şey.
Sayın Gilan; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Babamın bir sözü vardır <insan tek başına uçamaz> Sayın Meyvelitepe'de görmesem benimde hiç aklıma gelmezdi kaldirikin bu kadar etkili olduğu, burası kocaman tecrübe dünyası herkes birbirinden bir sürü şey öğreniyor, uyguluyor. Birbirimizin gözünü açıyoruz ^^

Eski 28-05-2016, 20:06   #684
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:

Sn. gilan a katılıyorum gerçekten de çalışkan üretici bir kişiliğiniz var ve işinizi severek yapıyorsunuz. Bende biraz sizin gibiyim sanırım.

Sn. gilan a ısırgan özütünü de tavsiye ederim, mutlaka deneyin, biz çok faydasını gördük . Sayfamda tarifini paylaşmıştım. Doğadan gelen güzelliklerle doğaya zarar vermeden bir şeyler yapmak çok güzel bir duygu .. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 20:50   #685
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. gilan a katılıyorum gerçekten de çalışkan üretici bir kişiliğiniz var ve işinizi severek yapıyorsunuz. Bende biraz sizin gibiyim sanırım.

Sn. gilan a ısırgan özütünü de tavsiye ederim, mutlaka deneyin, biz çok faydasını gördük . Sayfamda tarifini paylaşmıştım. Doğadan gelen güzelliklerle doğaya zarar vermeden bir şeyler yapmak çok güzel bir duygu .. Saygılar

Sayın Resulgur; güzel sözleriniz için teşekkür ederim^^

gilan, YeniGine ve Resulgur beğendi.
Eski 28-05-2016, 20:58   #686
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Ben de Sayın Meyvelitepeden ve yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla karakafes otu (eşşek kulağı) çayı bitkiler için çok faydalı. Ne güzel siz de denemişsiniz ve sonuçlar bariz ortada. Bahçemin bir kaç köşesinde kendim yetiştiriyorum karakafes otunu ama henüz çay yapımına geçemedim. Yarın hemen başlıyorum

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 21:03   #687
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Ben de Sayın Meyvelitepeden ve yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla karakafes otu (eşşek kulağı) çayı bitkiler için çok faydalı. Ne güzel siz de denemişsiniz ve sonuçlar bariz ortada. Bahçemin bir kaç köşesinde kendim yetiştiriyorum karakafes otunu ama henüz çay yapımına geçemedim. Yarın hemen başlıyorum
Sayın Tarlakuşu; benden size tavsiye çok uzun süre özütü bekletmemeniz, koku oluşuyor...

Eski 28-05-2016, 23:59   #688
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Ben de okumayı sevmeyi başarsam çok şeyler öğreneceğim demek ki. Şimdi su tasarrufu çalışmalarını okudum da sevgili Dongyul harika, bu konuda da kutluyorum seni. Gönlüne sağlık, çok hoşuma gitti çok...
Maşallah sevgili Dongyul...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 00:16   #689
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Ben de okumayı sevmeyi başarsam çok şeyler öğreneceğim demek ki. Şimdi su tasarrufu çalışmalarını okudum da sevgili Dongyul harika, bu konuda da kutluyorum seni. Gönlüne sağlık, çok hoşuma gitti çok...
Maşallah sevgili Dongyul...

Sayın Yenigine; güzel sözeriniz ve yorumunuz beni çok mutlu etti iyi ki varsınız ^_^

YeniGine ve nuaymu beğendi.
Eski 29-05-2016, 02:32   #690
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Özellikle yazlıkta sebze meyve yıkadığım suları çiçeklere dökmeye çalışırdım. Ama taşımak zor oluyor. Sizin sistem harika. Gerçekten çok yaratıcısınız. Ayrı hazır bir lavabo kurdurmak bir yana bir de vikeda sopaları kasa falan kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Yaratıcılığınızdan ötürü kutlarım.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025