View Single Post
Eski 28-05-2016, 13:29   #681
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Suyumuz israf olmasın.

Aslında her yaz mutfağın balkonuna buna benzer bir sistem kuruyordum ama bu yıl daha güzel oldu sanki

- Mutfakta meyve, sebze, bakliyat ve bir dünya şey yıkanırken çıkan temiz suyu sebzeleri sulamada kullanabiliriz.

- Ayrıca abdest alınırken çıkan temiz su, banyo yapmadan önce dakikalarca beklediğimiz sıcak suyun öncesindeki su.

- Artan çay suyu, yumurta kaynatırken çıkan su, makarna haşladığımız su şuan aklıma gelmeyen binlerce litre ziyan olan su.

İsraf olan binlerce litre suyumuz; çok pratik şekilde bu israf olacak suyumuzu sıfır maliyetle kurtarabiliriz.

Malzemelerimiz;

- 2 sebze kasası
- 1 adet çıkma lavabo
- Kırılmış atılmaya kıyılamayan vilada sapları
- Lavabomuzdaki suyu depoya ileten hortum.
- Annemin atmaya kıyamadığı eski tül (Annem daha esnetik görünsün diye tül dikti )

- Oluşan her türlü kullanılabilir suyu balkona kurduğum lavabodan dökerek aşağıdaki büyük depoya biriktiriyorum...

- İnanmayacaksınız ama 3 kişilik bir aileyiz ve günlük çıkarttığımız su 90 litreyi buluyor. 90x7= 630 litre haftalık su çıkıyor . Düşünün artık bu kadar su ile ne kadar alan sulanabilir

Yeter ki suyumuz ziyan olmasın, ülkemiz su zengini bir ülke değil her aile bu şekilde önlemler alsa şuan ülkenin su ihtiyacını yarı yarıya indirebiliriz.

Name:  PicsArt_1464436267884.jpg
Views: 493
Size:  72.1 KB

Annemin tül dikerek daha esnetik hale getirdiği lavabomuz; annem gelen misafirlere, komşulara herkese gösterir oldu. Halen ara ara bakıp gülüyoruz

Name:  PicsArt_1464436290598.jpg
Views: 467
Size:  73.6 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön