View Single Post
Eski 28-05-2016, 12:26   #680
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Hodan özütü deneyi

Hodan, karakafes otu, kaldirik olarak bilinen bitkiden hazırlanan bitki özütü ile yapmış olduğum deneyin sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Bu deneyi tüm yaz sürdürmek istiyordum ama yağışların uzun süredir olmasından dolayı sebzeleri kaldirik özütü ile sulayamadım süreç sekteye uğradı ayrıca kaldirik yaprağı toplamaya gidemediğimden özütü hazırlayamadım bu yüzden sonlandırmak zorunda kaldım. Sadece iki defa kaldirik özütü ile sulama işlemi uygulandı.

Kaldirik yaprakları ve sapları yoğun mineral içerdiği bilinmektedir.

Yapmış olduğum özütü salatalık ve fasulyeye sulama suyu şeklinde uyguladım. Domatesleri sadece bir defa kaldirik özütü ile suladığım için deneye onları katmadım.

1. grubu kaldirik özütü ile sularken 2. grubu herhangi bir ekstra besin kullanılmadı.


Salatalık yaprakları;

Name:  PicsArt_1464430321184.jpg
Views: 491
Size:  25.8 KB

Fasulye yaprakları;

Name:  PicsArt_1464430301050.jpg
Views: 500
Size:  29.0 KB

Sonuç; Yukarıda görüldüğü gibi kaldirik özütü ile sulanan salatalık ve fasulyelerin yaprakları daha koyu, sağlıklı ve iri görünürken kaldirik özütü ile sulanmayan grubun yaprakları daha sarı, sağlıksız ve cılız görünmektedir.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön