View Single Post
Eski 02-05-2016, 10:34   #612
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Altın pirinç

Çocukluğumdan beri pirinç yetiştirmek gibi bir tutkum var. Kitap, dergi, belgesellerde ne zaman pirinç yetiştirme konusunda bir bilgi geçse hemen dikkatimi ceker, içimde öğrenme yetiştirme isteği doğardı. Çocukluğumda hatırlıyorum da pilavlık pirinçi saksılara ektiğimi sonrasında çıkmadığını araştırdığımda suya ihtiyacı olduğunu öğrendiğimde ise su dolu kovalara ektiğim olmuştu sonuç kovalarda bir yığın şişmiş pirinç yığınları elde etmiştim bir türlü pirinçler yeşermiyordu. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi fiyasko.

En sonunda yurtdışında tohumunun farklı olduğunu keşfettim. Yıllar önce yanımda max 4 5 adet pirinç tohumu getirip saksılara ekip demeye başladım sonuç mükemmeldi 2-3 kökten dolu dolu tam başak elde ettim.

Gel gelelim saklama işine; Kutsal kitaplarda Yusuf peygamberin rüyasında eski Mısırda 7 yıl süren bereketli yıllardan sonra 7 yıl süren açlık kuraklık dolu yılların geleceğini görmüş. Bu kuraklık yıllarının üsttesinden gelmek için Tanrıdan yardım istemiş. Bunun üzerine bu vahiy gelmiş. 7 yıl süren bolluk yıllarında tahılın başaklarından çıkartmadan tahıl depolarında saklaması ve bu sayede 7 yıl tahıllar bozulmadan hiç bir böcek tarafından zarar verilmeden 7 yıl boyunca saklanabileceği vaah edilmiştir. Bu sayede tahıllar başaklarından çıkarılmadan 7 yıl boyunca saklanabildiği anlatılmaktadır. Bende bunu denemek için yetiştirdiğim pirinçleri tam 6 yıl boyunca havadar bir yerde sakladım. Sonuç eksiksiz başakların dolu olması.

Gel gelelim 6 yıl sonra bugün pirinç tohumlarını toprakla buluşturdum, bakalım yeşerebilecekler mi?

6 yıl sabrettiğim için bu pirinç tohumlarına altın pirinç diyorum.

Name:  PicsArt_1462176320036.jpg
Views: 730
Size:  74.1 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön