Telat abi bende patates yapraklı domates yetiştirdin o sayede biliyorsun diye düşündüm kendimden emin olmak için şimdi bahçeye inip baktım ancak fotoğraf çekemedim çok karanlık olduğu için. (Yarın ilk işim çekmek olacak.)
Geniş çaplı bir araştırma sonucunda.
- Sayın TCM'nin kataloğuna baktım orada adı heybetli domates diye geçiyor. Bir önceki yılda tohumlar Sayın Birnefestoprak'tan gelmiş. Onun tanıtım sayfasında detaylı anlatımı aşağıdaki linkte ve paylaştığı fotoğraf aşağıdaki gibidir.
http://www.agaclar.net/forum/1272386-post1936.htm
Fotoğrafa dikkatli bakıldığında görüldüğü gibi çiçek yapısının tombul hemen hemen aynı olduğu ancak eski yaprakların parçalı olmadığı ama yeni çıkan ve üstlerde bulunan yaprakların parçalı olduğu görülüyor.
Benim çektiğim fotoğrafta çiçekler üst kısımda olduğu için parçalı yapraklar görünüyor. (Yüklediğim fotoğrafı tekrar yükleyip karşılaştırmasını yapacaktım ama daha önce yüklediğim için tekrar yüklemiyor.) Ayrıca elimde bulunan 15'e yakın domates çeşidi var karıştırmamak adına titiz bir şekilde etiketleme yaptım. O yüzden diğer domates çeşitleri ile karıştırdığımı düşünmüyorum.
Ayrıca patates yapraklı domateslerin yaprakları, tipi ve çiçek yapısı diğer 15 çeşit domatesten açık olarak farklı olduğu görülüyor. O yüzden farklı çiçekleri olduğu için paylaşmıştım.
Sanırım kesin olarak domatesleri olduğunda anlayacağız ^^