Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk
Baklanın iç yapmasını bekleyip iç tanelerini tuza banip yeriz bizde.
Su bambuların fotografını yüklemeniz mumkun mü. Bahçeme bambu dikmiştim. Arsizl oldugunu da okudum bir yerlerde ama hangi cinsi arsizdir, hepsi mı, bilmiyorum. O yuzden tedirginim. Yol yakinken söküp bir saksıya mı alsam?
Domates fidelerinin altına serdiginiz beyaz örtünün ozel bir adi var mı? Çilek ekeceğim ve altına topraga değmesini ve otu engellemesi icin bir sey koymak istiyorum. O malzemenin adini bilmedigim icin bulamadım.
|
- Yarın sizin için özel olarak bambuyu çekip yükleyeceğim.. ilk ektiğimde tek dal maydanoz gibiydi ben ölür filan derken orman oldu. Kış başı 4 5 tanesini kestim tekrar altlardan patlamış bugün hatta gene budadım. Asıl ektiğim yerden en az 5 metre ötesinde kök atarak yayılmış. Her yerden bambu çıkıyor önünü alamıyorum aşırı arsız. Sanırım hepsi çok arsız.
- Bence bambu saksıda olabilecek bir bitki değil. Benden tavsiye yere ekin ancak etrafını yuvarlak olabilecek şekilde 1 metre derinlikte çevirin bu sayede her yere kök atmaz. Benden geçti ama aklıma bu gün geldi.
- Domateslere kullandığım örtü kırağı bezi kolay kolay çürümüyor hemde daha kullanışlı.