![]() |
|
![]() |
#541 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Lupin ( Acı Bakla) Çiçeğinin yaprakları üzerindeki su damlacıkları... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sayın telato domates fidesinin hayata tutunmasına çok sevindim, gözünüz aydın, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de yazayım istedim, sanırım fide şu anda saksıda değil mi? hazırlanmış toprağınız var ise elinizde... kaynaktan sonra bir yaprak görüyorum o yaprağına kadar toprakla beslerseniz, hem kaynak desteklenmiş olur hem de o bölgeden yeni kökler atar daha garanti olur. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Söz vermek ağır bir sorumluluktur, ağızdan bir kere çıktı mı yerine getirmek şarttır. Eğer olur da sözümü tutamazsam bunun sebebi son notta belirtilen bir sebeptendir. Yani elimde olmayan bir durumdan. Bunun bilinmesi açısından yazdım. ![]() ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 14-05-2015 saat 09:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir, en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor. Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seneler evvel bir deneme amaçlı yapmıştım, komşum bahçesine domates dikmiş artakalanları da bana verdi, baktım domates fideleri uzun uzun yarım metreye yakın boyları vardı hoşuma gitmedi ![]() Ben de bütün fidelerin köklerini bir karış yukarıdan kesip üst kısımlarını öylece köksüz diktim ![]() Fıresiz hepsi de tutmuşlardı ![]() ![]() Ben de bu gün domateslerimi bahçeye indirdim biraz da yerinde büyüsünler dedim, biberlerim hiç büyümüyor sanki durdular, zaman geçiyor kafam iyice karıştı sizin anlayacağınız. Size kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Akçabardak bir iki gündür, hoşunuza gidiceğini düşündüğüm haberler veriyorum size... Bugün ise vereceğim haber... Nedir diye soracak olursanız? Sayın Akçabardak fideleri ektiğim saksılardan başka fidelerde ![]() ![]() Bardakların içindeki topraklar döküldüğü için bende o toprağı diğer saksıların üzerine dökmüştüm. Bardakların içindeki tohumlar hep aynımıydı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur. Aslında görsem belki ne olduklarını anlarım ama başka ne olabilir hatırlayamadım, çünkü çok tohum ektim, çiçek tohumu da karışmış olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
İsmail bey koltuklardan ben de yetiştirdim, hem de çok güçlü oluyorlar, dediğiniz gibi koltukları yolduktan sonra atmaya kıyamıyorum bazılarını eksik olan yerlere dikiyorum ve tutuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() Sayın telato çok güzel sürpriz olmuş size. Derler ya 'Kimse kimsenin hakkını yiyemez.' |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Helali hoş olsun arkadaşımıza... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Domateslerin kökünü doldurma olayını biberlerde de uygulayabilir miyiz? Boya gitmiş kimi biber fideleri var, domates gibi torfla doldursak yukarı kadar sorun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Çünki biz kaynama döneminden bahsediyoruz, bu yüzden Sayın Akçabardakta toprakla desteklenmesinden bahsediyor, bu dönemde o bölgenin güçlü olduğunu pek düşünmüyorum, diğer cümleleri kabul etmememin mümkünatı yok onları derslerimizde işliyoruz zaten. Aşılamayı(aşılanan alanın) güçsüz olduğuna örnek vermek için kullanmıştım. 1.mesajınızdan ise öğrendiklerim mutlu etti beni ![]() Saygılarımla. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Sayın Akçabardak siz süs patlıcanı demişsiniz, yanlış yazdığını düşünmek istiyorum ![]() Sayın Akçabardaktan istedim 2 tane, şimdi olacak 10 tane ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama en iyisi bir bilene sormak lazım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Dün kurstaki arkadaşlarla Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine gittik, Bu konuda fazla birşey yazmayacağım, yazacağım şey sadece eğer doğa dostu olupta ''Bu hayatta yapacağım 10 şey'' diye bir listeniz varsa Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin ilk üç sırada yer alması gerektiği... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın telato siz hiç merak etmeyin her yerden çok fazla tohum fışkıracağını zannetmiyorum, en son patlıcanların tohumları ekilmişti, ısrarla çimlenmeyiz diye tutturunca ![]() Diğer fideleri orijinal kaplarından çekip ayırarak hazırladığım için onlarda tohum kalmış olabileceğini sanmıyorum. Yalnız patlıcan konusunda benim de kafam karıştı şimdi, yazınızı okuyunca kalkıp tohumların etiketine baktım ekmiş olduğum tohum Türkiş Orangle Patlıcan kırmızı yazıyor. Umarım doğru tohumu ekmişimdir, artık iş şansa kaldı gibi görünüyor ilk meyvesini görene kadar, ben de diken üstünde duracağım o zamana kadar Sayın telato sanırım ilk çiçeğinden anlaşılır ben çiçeklerinin renginden anlarım, bir şey sormak istiyorum, gönderdiğim bardakta not var mıydı patlıcan diye? onu hatırlayamadım, mutlaka bir etiket yazmışımdır diye düşündüm. İkisinin de çiçek renkleri farklı: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Size katılıyorum benimde favori mekanımdır. O çiçeklerin güzelliklerine hayran kalmıştım ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi rahatladım artık, etikette öyle yazıyorsa doğrudur, orada ben yazarken karıştırmışım, siz onu dikkate almayın, mühim olan etikette kidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden... ![]() Freesia (Frezya) ![]() Calla (Gala) ![]() Anemon (Dağ Lalesi) ![]() Syringa Vulgaris (Leylak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
23. Gününde... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Blume13 ve Sayın Akçabardaktan gelen domateslerde bugün ekildi, sadece 2 damlama boru hattı ekilmemiş alan kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
6 gündür postacının yolunu gözlüyordum, ve nihayet postacı geldi ![]() Davut bey sağolsun bana 7-8 çeşit balkabağı tohumu göndermiş, teşekkürler Davut bey. ![]() Her kargo paketinin ayrı bir sevinci var, bununda tabi ki... Hele gönderilen balkabağı tohumu olunca insanın içini ayrı bir heyecan kaplıyor. Annemden bize geçmiş olan ayrı bir balkabağı düşkünlüğü var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Bende bugün aynı kargodan aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Ne güzel olur tatlısı şu balkabağının. Bol cevizli... Şimdiden afiyet olsun. Bebeklere de balkabağının çorbası çok faydalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Süs patlıcanı, yani yumurta patlıcan çıkarsa da hiç üzülmeyin bence. Reçelini mutlaka denemelisiniz. Çok tohumlanmadan, körpecikken toplanacak. Kestane şekeri gibi, mis mis! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|