agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17769Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-2015, 21:19   #541
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Maşallah, ne güzel böyle kalpleri görmek sizler kadar ben de mutlu oluyorum sayın telato, çok güzel çiçeklenmiş size iyi seyirler.
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bugün size bir güzel haber daha vereceğim. Kargoda zarar(ezilen-kırılan) gören dometes fidesini çubukla dikleştirdim, kaynak tuttu, üzülmeyin Sayın Akçabardak, kurtardık

Name:  20150513_105527.jpg
Views: 699
Size:  41.9 KB

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 21:53   #542
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
O zaman size turşu göndermek farz oldu Yalnız ben turşularımı sade yaparım, öyle salatalık, lahana, havuç falan katmam. Benim bahsettiğim turşu biberi böyle küçük mesela serçe parmak uzunluğunda, sarı renkli oluyor. Bir de aynı renk biberin yuvarlak olanı var.
Kısmet olursa bu yaz sizin payınızı da ayırırım. Köydekiler alışık "bunlar benim, bunlar şu komşumun, bu arkadaşımın, bu arkadaşımın komşusunun" Birer kavanoz tadımlık bir sürü kişiye yaptım şimdiye kadar.

Yalnız tadını beğenmezseniz karışmam. Gerçi şimdiye kadar yiyip de beğenmeyen olmadı.

Son not: Bir şart ekliyorum yalnız, Allah'tan bir mani gelmezse, tabiatın muhalefetine uğramazsak, (börtü böceğe kurban gitmezse biberler, dolu yemezse tarlalar, köydekilere tembihleyim bol eksinler biberi.)
Bunu neden yazdım çünkü bir seferinde yaz ortasında dolu vurmuştu tarlaları ve sağlam tek dal kalmamacasına bütün ekinler, meyveler telef olmuştu da köylü kadınlarımız ağlaya ağlaya her şeyi sil baştan yapmışlardı.
Sayın Sûz-i Dilârâ; Mesajınızdaki son notu yavaş yavaş okurken bu mesajın sonu nereye gidecek dedim Olsun bunada ya rabbi şükür demek lazım

Eski 13-05-2015, 22:08   #543
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Lupin ( Acı Bakla) Çiçeğinin yaprakları üzerindeki su damlacıkları...

Name:  20150513_105708.jpg
Views: 606
Size:  36.4 KB

Name:  20150513_105715.jpg
Views: 646
Size:  40.1 KB

Eski 13-05-2015, 23:44   #544
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bugün size bir güzel haber daha vereceğim. Kargoda zarar(ezilen-kırılan) gören dometes fidesini çubukla dikleştirdim, kaynak tuttu, üzülmeyin Sayın Akçabardak, kurtardık

Eklenti 552642

Sayın telato domates fidesinin hayata tutunmasına çok sevindim, gözünüz aydın, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de yazayım istedim, sanırım fide şu anda saksıda değil mi? hazırlanmış toprağınız var ise elinizde... kaynaktan sonra bir yaprak görüyorum o yaprağına kadar toprakla beslerseniz, hem kaynak desteklenmiş olur hem de o bölgeden yeni kökler atar daha garanti olur.
Kolay gelsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 00:58   #545
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Söz vermek ağır bir sorumluluktur, ağızdan bir kere çıktı mı yerine getirmek şarttır. Eğer olur da sözümü tutamazsam bunun sebebi son notta belirtilen bir sebeptendir. Yani elimde olmayan bir durumdan. Bunun bilinmesi açısından yazdım. Yazın kısmet olursa ilk biber hasatları sizin turşu olacak.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 14-05-2015 saat 09:45
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 22:00   #546
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Sayın telato domates fidesinin hayata tutunmasına çok sevindim, gözünüz aydın, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de yazayım istedim, sanırım fide şu anda saksıda değil mi? hazırlanmış toprağınız var ise elinizde... kaynaktan sonra bir yaprak görüyorum o yaprağına kadar toprakla beslerseniz, hem kaynak desteklenmiş olur hem de o bölgeden yeni kökler atar daha garanti olur.
Kolay gelsin.
Sayın Akçabardak düşüncelerinize saygı duyuyorum, yalnız ayrıştığımız bir konu var, daldırma yöntemi ile yapraklardan kök oluşturabiliriz,
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir,
en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor.
Saygılarımla..

Eski 14-05-2015, 22:39   #547
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sayın Akçabardak düşüncelerinize saygı duyuyorum, yalnız ayrıştığımız bir konu var, daldırma yöntemi ile yapraklardan kök oluşturabiliriz,
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir,
en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor.
Saygılarımla..
Doğru diyorsunuz sayın telato ben o açıdan hiç bakmamıştım aşılı sebze hiç ekmedim ama köksüz domates diktiğim oldu.

Seneler evvel bir deneme amaçlı yapmıştım, komşum bahçesine domates dikmiş artakalanları da bana verdi, baktım domates fideleri uzun uzun yarım metreye yakın boyları vardı hoşuma gitmedi

Ben de bütün fidelerin köklerini bir karış yukarıdan kesip üst kısımlarını öylece köksüz diktim

Fıresiz hepsi de tutmuşlardı aklıma o geldi o yüzden size öyle yazdım ama tabi sizler daha iyi biliyorsunuz, size katılıyorum.

Ben de bu gün domateslerimi bahçeye indirdim biraz da yerinde büyüsünler dedim, biberlerim hiç büyümüyor sanki durdular, zaman geçiyor kafam iyice karıştı sizin anlayacağınız. Size kolay gelsin.

Eski 14-05-2015, 23:36   #548
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Sayın Akçabardak bir iki gündür, hoşunuza gidiceğini düşündüğüm haberler veriyorum size... Bugün ise vereceğim haber...
Nedir diye soracak olursanız? Sayın Akçabardak fideleri ektiğim saksılardan başka fidelerde çıkıyor. Hemen siz aklıma geldiniz
Bardakların içindeki topraklar döküldüğü için bende o toprağı diğer saksıların üzerine dökmüştüm. Bardakların içindeki tohumlar hep aynımıydı

Eski 15-05-2015, 00:01   #549
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Kolay gelsin.
Ben f1 domatesin koltuklarını yolduktan sonra torfa diktim, çoğuda köklenmiş durumda. Fide parasını bu domateslerden çıkaracağım kesin.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 00:07   #550
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sayın Akçabardak bir iki gündür, hoşunuza gidiceğini düşündüğüm haberler veriyorum size... Bugün ise vereceğim haber...
Nedir diye soracak olursanız? Sayın Akçabardak fideleri ektiğim saksılardan başka fidelerde çıkıyor. Hemen siz aklıma geldiniz
Bardakların içindeki topraklar döküldüğü için bende o toprağı diğer saksıların üzerine dökmüştüm. Bardakların içindeki tohumlar hep aynımıydı

Büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur.

Aslında görsem belki ne olduklarını anlarım ama başka ne olabilir hatırlayamadım, çünkü çok tohum ektim, çiçek tohumu da karışmış olabilir.

Eski 15-05-2015, 00:08   #551
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Saygılarımla..
2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır. Bu kısımın toprak altında kalmamasının nedeni ise anacın daha dayanaklı fideden elde edilmesidir.

Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 00:10   #552
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Ben f1 domatesin koltuklarını yolduktan sonra torfa diktim, çoğuda köklenmiş durumda. Fide parasını bu domateslerden çıkaracağım kesin.
İsmail bey koltuklardan ben de yetiştirdim, hem de çok güçlü oluyorlar, dediğiniz gibi koltukları yolduktan sonra atmaya kıyamıyorum bazılarını eksik olan yerlere dikiyorum ve tutuyorlar.

Eski 15-05-2015, 00:14   #553
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur.

Aslında görsem belki ne olduklarını anlarım ama başka ne olabilir hatırlayamadım, çünkü çok tohum ektim, çiçek tohumu da karışmış olabilir.
Sevgili akçabardak'ım senin tohumlar olduğu gibi Sayın telato'ya gitmiş gibi valla...
Sayın telato çok güzel sürpriz olmuş size. Derler ya 'Kimse kimsenin hakkını yiyemez.'

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 00:22   #554
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak'ım senin tohumlar olduğu gibi Sayın telato'ya gitmiş gibi valla...
Sayın telato çok güzel sürpriz olmuş size. Derler ya 'Kimse kimsenin hakkını yiyemez.'
Helali hoş olsun arkadaşımıza...

Eski 15-05-2015, 09:10   #555
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Domateslerin kökünü doldurma olayını biberlerde de uygulayabilir miyiz? Boya gitmiş kimi biber fideleri var, domates gibi torfla doldursak yukarı kadar sorun olur mu?

B e t ü l ve telato beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 11:08   #556
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır. Bu kısımın toprak altında kalmamasının nedeni ise anacın daha dayanaklı fideden elde edilmesidir.

Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz.
Alıntı:
Sayın İsmail Kuzucu 2.mesajınızda ''2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır.'' demeniz konusunda şüphelerim var,
Çünki biz kaynama döneminden bahsediyoruz, bu yüzden Sayın Akçabardakta toprakla desteklenmesinden bahsediyor, bu dönemde o bölgenin güçlü
olduğunu pek düşünmüyorum, diğer cümleleri kabul etmememin mümkünatı yok onları derslerimizde işliyoruz zaten. Aşılamayı(aşılanan alanın)
güçsüz olduğuna örnek vermek için kullanmıştım.
1.mesajınızdan ise öğrendiklerim mutlu etti beni aslında mantıklı.. koltukların köklendirilmesi.. Ama hiç düşünmemiştim veya düşünme gereği duymamıştım, hoşuma gitti bu iş.
Saygılarımla.

Eski 15-05-2015, 11:51   #557
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Ya her yerden bir tohum fışkırırsa düşünemiyorum artık şimdi ben onlarada kıyamam hepsini büyütme çabasına girerim... Süprizleri severim oysa... Ama...
Sayın Akçabardak siz süs patlıcanı demişsiniz, yanlış yazdığını düşünmek istiyorum ben sizden yenebilir türk turuncu patlıcanı istemiştim,
Sayın Akçabardaktan istedim 2 tane, şimdi olacak 10 tane

Eski 15-05-2015, 12:06   #558
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Domateslerin kökünü doldurma olayını biberlerde de uygulayabilir miyiz? Boya gitmiş kimi biber fideleri var, domates gibi torfla doldursak yukarı kadar sorun olur mu?
Sayın TCM; bu konuda yetkin bir bilgiye sahip değilim ama bence domatesdeki gibi bir gövde yapısına sahip olmadığından, biberler köklense bile domates gibi kolay bir köklenme içersine giremez ve bu işleme değmez.
Ama en iyisi bir bilene sormak lazım

YeniGine, aleydi ve erylın beğendi.
Eski 15-05-2015, 12:48   #559
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Dün kurstaki arkadaşlarla Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine gittik, Bu konuda fazla birşey yazmayacağım, yazacağım şey
sadece eğer doğa dostu olupta ''Bu hayatta yapacağım 10 şey'' diye bir listeniz varsa Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin ilk üç sırada yer alması gerektiği...

Eski 15-05-2015, 14:22   #560
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Ya her yerden bir tohum fışkırırsa düşünemiyorum artık şimdi ben onlarada kıyamam hepsini büyütme çabasına girerim... Süprizleri severim oysa... Ama...
Sayın Akçabardak siz süs patlıcanı demişsiniz, yanlış yazdığını düşünmek istiyorum ben sizden yenebilir türk turuncu patlıcanı istemiştim,
Sayın Akçabardaktan istedim 2 tane, şimdi olacak 10 tane

Sayın telato siz hiç merak etmeyin her yerden çok fazla tohum fışkıracağını zannetmiyorum, en son patlıcanların tohumları ekilmişti, ısrarla çimlenmeyiz diye tutturunca içlerinden sadece 2-3 tanesi başını gösterdiği için ben de olduğu gibi gönderdim, hani olur da yolculuk esnasında yeni çıkanlara bir şey olursa diye, hiç olmazsa tohumlu gitsin de sizde çimlenmeye devam etsin diye düşündüm.

Diğer fideleri orijinal kaplarından çekip ayırarak hazırladığım için onlarda tohum kalmış olabileceğini sanmıyorum.

Yalnız patlıcan konusunda benim de kafam karıştı şimdi, yazınızı okuyunca kalkıp tohumların etiketine baktım ekmiş olduğum tohum Türkiş Orangle Patlıcan kırmızı yazıyor.

Umarım doğru tohumu ekmişimdir, artık iş şansa kaldı gibi görünüyor ilk meyvesini görene kadar, ben de diken üstünde duracağım o zamana kadar
Sayın telato sanırım ilk çiçeğinden anlaşılır ben çiçeklerinin renginden anlarım, bir şey sormak istiyorum, gönderdiğim bardakta not var mıydı patlıcan diye? onu hatırlayamadım, mutlaka bir etiket yazmışımdır diye düşündüm.

İkisinin de çiçek renkleri farklı:

Name:  DSCF5238.jpg
Views: 485
Size:  41.5 KB

Name:  DSCF5241.jpg
Views: 515
Size:  47.9 KB

Eski 15-05-2015, 14:22   #561
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Size katılıyorum benimde favori mekanımdır. O çiçeklerin güzelliklerine hayran kalmıştım ^_^

YeniGine, aleydi ve telato beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 14:46   #562
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Sayın telato siz hiç merak etmeyin her yerden çok fazla tohum fışkıracağını zannetmiyorum, en son patlıcanların tohumları ekilmişti, ısrarla çimlenmeyiz diye tutturunca içlerinden sadece 2-3 tanesi başını gösterdiği için ben de olduğu gibi gönderdim, hani olur da yolculuk esnasında yeni çıkanlara bir şey olursa diye, hiç olmazsa tohumlu gitsin de sizde çimlenmeye devam etsin diye düşündüm.

Diğer fideleri orijinal kaplarından çekip ayırarak hazırladığım için onlarda tohum kalmış olabileceğini sanmıyorum.

Yalnız patlıcan konusunda benim de kafam karıştı şimdi, yazınızı okuyunca kalkıp tohumların etiketine baktım ekmiş olduğum tohum Türkiş Orangle Patlıcan kırmızı yazıyor.

Umarım doğru tohumu ekmişimdir, artık iş şansa kaldı gibi görünüyor ilk meyvesini görene kadar, ben de diken üstünde duracağım o zamana kadar
Sayın telato sanırım ilk çiçeğinden anlaşılır ben çiçeklerinin renginden anlarım, bir şey sormak istiyorum, gönderdiğim bardakta not var mıydı patlıcan diye? onu hatırlayamadım, mutlaka bir etiket yazmışımdır diye düşündüm.

İkisinin de çiçek renkleri farklı:
Bardaktaki notta Türkiş Orangle Patlıcan yazıyor Sayın Akçabardak, siz önceki mesajınızda süs patlıcanı dediniz Bu yüzden şüpheye düştüm.. Eğer bir aksilik olmayıp gelişimini sürdürürlerse çiçeklendiklerinde fotoğraflarını paylaşırım

Eski 15-05-2015, 15:10   #563
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Bardaktaki notta Türkiş Orangle Patlıcan yazıyor Sayın Akçabardak, siz önceki mesajınızda süs patlıcanı dediniz Bu yüzden şüpheye düştüm.. Eğer bir aksilik olmayıp gelişimini sürdürürlerse çiçeklendiklerinde fotoğraflarını paylaşırım
Şimdi rahatladım artık, etikette öyle yazıyorsa doğrudur, orada ben yazarken karıştırmışım, siz onu dikkate almayın, mühim olan etikette kidir.

Eski 15-05-2015, 22:12   #564
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Bahçeden...

Name:  20150511_105010.jpg
Views: 492
Size:  43.6 KB

Freesia (Frezya)

Name:  20150511_105145.jpg
Views: 491
Size:  35.7 KB

Calla (Gala)

Name:  20150512_142721.jpg
Views: 484
Size:  39.5 KB

Anemon (Dağ Lalesi)

Name:  20150513_181825.jpg
Views: 504
Size:  52.4 KB

Syringa Vulgaris (Leylak)

Eski 18-05-2015, 23:11   #565
Ağaç Dostu

telato's Avatar

23. Gününde...

Name:  20150518_190717.jpg
Views: 460
Size:  49.8 KB

Name:  20150518_190719.jpg
Views: 447
Size:  69.2 KB

Name:  20150518_191024.jpg
Views: 494
Size:  52.4 KB

Eski 19-05-2015, 22:29   #566
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Sayın Blume13 ve Sayın Akçabardaktan gelen domateslerde bugün ekildi, sadece 2 damlama boru hattı ekilmemiş alan kaldı.

Name:  20150519_194707.jpg
Views: 493
Size:  63.3 KB

Eski 21-05-2015, 19:59   #567
Ağaç Dostu

telato's Avatar

6 gündür postacının yolunu gözlüyordum, ve nihayet postacı geldi
Davut bey sağolsun bana 7-8 çeşit balkabağı tohumu göndermiş, teşekkürler Davut bey.

Name:  20150521_193804.jpg
Views: 395
Size:  26.4 KB

Her kargo paketinin ayrı bir sevinci var, bununda tabi ki...
Hele gönderilen balkabağı tohumu olunca insanın içini ayrı bir heyecan kaplıyor.
Annemden bize geçmiş olan ayrı bir balkabağı düşkünlüğü var...

Eski 21-05-2015, 21:04   #568
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
Bende bugün aynı kargodan aldım

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 21:06   #569
Ağaç Dostu

B e t ü l's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2013
Ne güzel olur tatlısı şu balkabağının. Bol cevizli...
Şimdiden afiyet olsun. Bebeklere de balkabağının çorbası çok faydalı.

B e t ü l Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 21:24   #570
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Süs patlıcanı, yani yumurta patlıcan çıkarsa da hiç üzülmeyin bence. Reçelini mutlaka denemelisiniz. Çok tohumlanmadan, körpecikken toplanacak. Kestane şekeri gibi, mis mis!

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025