View Single Post
Eski 15-05-2015, 11:08   #556
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır. Bu kısımın toprak altında kalmamasının nedeni ise anacın daha dayanaklı fideden elde edilmesidir.

Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Ben f1 domatesin koltuklarını yolduktan sonra torfa diktim, çoğuda köklenmiş durumda. Fide parasını bu domateslerden çıkaracağım kesin.
Sayın İsmail Kuzucu 2.mesajınızda ''2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır.'' demeniz konusunda şüphelerim var,
Çünki biz kaynama döneminden bahsediyoruz, bu yüzden Sayın Akçabardakta toprakla desteklenmesinden bahsediyor, bu dönemde o bölgenin güçlü
olduğunu pek düşünmüyorum, diğer cümleleri kabul etmememin mümkünatı yok onları derslerimizde işliyoruz zaten. Aşılamayı(aşılanan alanın)
güçsüz olduğuna örnek vermek için kullanmıştım.
1.mesajınızdan ise öğrendiklerim mutlu etti beni aslında mantıklı.. koltukların köklendirilmesi.. Ama hiç düşünmemiştim veya düşünme gereği duymamıştım, hoşuma gitti bu iş.
Saygılarımla.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön