View Single Post
Eski 14-05-2015, 22:39   #547
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Sayın Akçabardak düşüncelerinize saygı duyuyorum, yalnız ayrıştığımız bir konu var, daldırma yöntemi ile yapraklardan kök oluşturabiliriz,
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir,
en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor.
Saygılarımla..
Doğru diyorsunuz sayın telato ben o açıdan hiç bakmamıştım aşılı sebze hiç ekmedim ama köksüz domates diktiğim oldu.

Seneler evvel bir deneme amaçlı yapmıştım, komşum bahçesine domates dikmiş artakalanları da bana verdi, baktım domates fideleri uzun uzun yarım metreye yakın boyları vardı hoşuma gitmedi

Ben de bütün fidelerin köklerini bir karış yukarıdan kesip üst kısımlarını öylece köksüz diktim

Fıresiz hepsi de tutmuşlardı aklıma o geldi o yüzden size öyle yazdım ama tabi sizler daha iyi biliyorsunuz, size katılıyorum.

Ben de bu gün domateslerimi bahçeye indirdim biraz da yerinde büyüsünler dedim, biberlerim hiç büyümüyor sanki durdular, zaman geçiyor kafam iyice karıştı sizin anlayacağınız. Size kolay gelsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön