![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir, en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Seneler evvel bir deneme amaçlı yapmıştım, komşum bahçesine domates dikmiş artakalanları da bana verdi, baktım domates fideleri uzun uzun yarım metreye yakın boyları vardı hoşuma gitmedi ![]() Ben de bütün fidelerin köklerini bir karış yukarıdan kesip üst kısımlarını öylece köksüz diktim ![]() Fıresiz hepsi de tutmuşlardı aklıma o geldi o yüzden size öyle yazdım ama tabi sizler daha iyi biliyorsunuz, size katılıyorum.Ben de bu gün domateslerimi bahçeye indirdim biraz da yerinde büyüsünler dedim, biberlerim hiç büyümüyor sanki durdular, zaman geçiyor kafam iyice karıştı sizin anlayacağınız. Size kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|