![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
bahçemden,haseke küpelisi ![]() sellukam yapraklarını çıkartmaya başladı. ![]() parmaşık gülüm,hergün çiçekleri mısır gibi patlıyor. ![]() pasifloren uzaktan baktıımsa bir çift göz bana baktığını sanıyorum ![]() pervane yaseminim iyiki bahçeme diktiğim dediğim çiçek çok güzel .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
![]() bahçemden .... bahçe açelyası ![]() ağlayan gülüm ![]() sakızım ![]() karamfilim kokusuz: ![]() sakız kızlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Çiçeklerinize, hele sarmaşık güllerinize bayıldım... Sağlıkla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Güzele,güzelden başka ne denirki.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
lila gülüm henüz açmadı tomurcuk.atlasım ve adlarını bilmediğim sukuletler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
İşte lila gülüm açti ![]() ![]() ![]() Ve ful yaseminin de açmaya başladı. ![]() şarap moru diyorum ben bu güle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
minyetür gülüm ve... ![]() ![]() ![]() aslanağzı açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
aman yarabbim!..dedirten bir görüntü.yılda bir kez böyle çılgıncasına çiçeklenen bu gül daha sonra sessiz ve bitkin bir vaziyette dinlenmeye çekiliyor.gelecek mayıs ayına kadar.ehhh! hak ediyor, bence bu dinlenmeyi.sizler ne dersiniz arkadaşlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
bahçemin dışında avlu duvarımın diplerine yeşillendirmek için dikmiş olduğum zakkumlarım. kuraklığa, susuzluğa dayanıklı olması büyük avantaj.başı boş hayvanlarda zarar vermiyor üstelik. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
ve devamı.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Ben bütün bu güzelliklere maşaAllah derim. elinize emeğinize gönlünüze sağlık derim. Hele de o sarmaşık güller var ya tablo gibi Sevgili Münevver Hanımcığım. Yasemenler benim favorimdir zaten, Bugün ben de tüblü aldım çokça ama dikimi bakımı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var tabii... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
bahçemi mis gibi kokusuyla ve görüntüsüyle dikat çekmesini başaran güzelliklerden... . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Münevver maşallah maşallah asma gülüne ve yaseminine. Ne kadar güzel olmuşlar. Yaseminin kokusu, gülün görüntüsü kesinlikle mest etmiştir. Ellerine, gönlüne sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sevgili Münevver, Yasemininize bayıldım. Benimki de tomurcuk içinde ama burada henüz açamadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili yenigine,evet evet aynen dediğin gibi,bazıları dinlenme dönemine girerken,bazıları yeni uyanmaya başladı.sırası gelen coşuyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Günaydınlar, bol Yasemen kokulu sabahlar hepinize.. Muhabbetleriniz hep Gül olsun,Yasemen olsun, güzellikler olsun Güzel Hanımlar. Aldığım Yasemen; Tam da sizinkinden. kokusunun yoğun oluşunu söylediniz çok sevindim. Yoksa benim tanıdığım; Adana'da evimin önündeki Yasemen biraz daha ince yapraklı, hafif çi- çekliydi. Yani çiçekleri daha yumuşak dokuydu sanki. Benim aldığımsa biraz sert çiçek, yaprak Seramik görüntüsünde korkmuştum başka bir çiçek mi aldım acaba diye ama sizin Yasemenlerin aynı olduğu rahatlattı beni...teşekkürler. Şimdi ben bunları bizim rüzgarlı bayırda böyle güzelleştirebilir miyim acaba. Diktikten hemen sonra cansuyu vermeli de sonra kaç günde sulamalıyım ki bilemiyorum. Nette bakımlarını okuyorum da, detaylarına erişemiyorum.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili asmalıtepe, bende selemlarımı göderiyorum.teşekür ediyorum o güzel iltifatlarınız bence sizin güzelliğiniz.ben seradan alırken arap yasemeni diye verdiler.ama pervanede deniliyor.hiç öyle özel bir bakım gerekmiyor.bol güneş alan, sarması için uygun, duvar diplerine dikebilirsiniz. can suyundan sonra dibi tam kurumadan sulayabilirsiniz.yapraklarını kışın dökmüyor. herdem yeşil inşallah büyütür,bol çiçeklerini görürüz.sevgilerimle.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşım. Yönlendirmeniz doğrultusunda dikecek ve bakacağım. Kolay bir bitki oluşuna çok sevindim. Yasemeni de Hanımeli gibi çok severdim.Şimdi benim de olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Güller harıka,diğer çicekler muhteşem...Bol seyirler...Bizim içinde tabii... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
bahçemden eriklerim armudum ve domatesim........ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
gladyölüm vesarmaşıklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
O ne güzellik öyle mubarek çoşmuş.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
hem nasıl coşmak, telefonumla çektiğim için tam hepsini alamıyorum.zakkumlar ve sarmaşık gülüm pervane yasemenim sanki yarış içindeler.tabi diğerleride var ama bunlar ilk sıradakiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
gülüm sakız sardunyam ve susaktan kendim boyadığım kuş yuvası. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Münevver maşallah glayölünün rengi çok güzelmiş geçen seneden 5-6 soğanım var çiçeklerini görmedim, bu sene yine birkaç soğan daha ektim, bakalım ne olacaklar ve çiçeklerini görebilmeyi çok istiyorum. İnşallah görebilirim diyeyim. Sarmaşık gülün maşallah coşmuş da coşmuş. Sakız sardunyan ona keza, üzerinde de açacak tomurcaklar açınca daha güzel olacak inşallah. Susak çok güzel bir kuş yuvası olmuş, emeklerine sağlık, oyma işlemini de sen mi yaptın, kuş gelir gider mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili yenigine,güzel sözlerin ve beğenilerin için teşekkür ederim.gladyölümü geçen yıl aldımıştım. sadece beyaz açmıştı .bu sene sarı açınca sevindim. sakızlarım kışa kadar çiçeklerini üzerinden eksitmez.tekrar tekrar sakızların fotoğraflarını çekip koymak beli sıkıcı olabilir ama inanın her açan ayrı bir güzel görünüyor gözüme bende dayanamıyorum.sizlerlede paylaşmak hoşuma gidiyor.susak kabağımı delme işlemini eşim marangoza götürdü.ben sadece boyadım,çiçek desenlerini çizdim. ahşap boyama yapıyorum.öğrenmiş olduğum onestroke tekniği uyguladım. ilgileniyorsanız sitemizdeki ''yaşantımızda ve sanatta bitkiler'' bölümündeki bazı çalışmalarımı görebilirsin. kuşlar gelirmi girermi bilemiyorum biraz geç kaldık.inşallah girerler ve yavru çıkartırlar diye umut ediyoruz. sevgilerimle selamlarımı gönderiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Münevver bütün çiçeklerin coşmuş hangisini sayayım, yasemenine, sarmaşık güllerine sakız sardunyalarına daha unuttuklarımda vardır, hepsine bayıldım elerine, yüreğine sağlık. Şeker pembe sakızına bayıldım, su kabağında çok güzel olmuş ellerine sağlık. Sarmaşık gülleri çok seviyorum ama benim öyle sardıracak yerim olmadığı için dikmiyorum, yasemeni de seviyorum, ama bizim buraların soğuklarına dayanmıyor. Bahçende yok yok maşallah. Böyle büyük bahçelerin yanında benimkine bahçe demeye utanıyorum ama napalım bizimkide böyleymiş.Sevgiler, selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili aheste, küçül mekanlarda minyetür güller çok hoş oluyor hiç düşünmedinizmi? inanın ben evimin içinde olsa bir köşede minyetür gül yetiştirmek isterim.sizin küçük bahçenizde şöyle bir hayal kurdum da öbek öbek minyetürler renk renk çok hoş olur.gülün sarmaşığıda çalısıda minyetürüde her bahçeya yakışıyor üstelik modası geçmeyen klasik güzeller.ne dersiniz. sevgilerimle...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|