![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
güller ![]() ![]() ![]() ![]() gaura çalısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Geldim soluğu bahçende aldım arkadaşım . Gülleri bekliyordum , açmışlar . Rengarenk olmuş bahçen . Hele o eski zaman gülleri .Zaman zaman burnuma geliyor o güzel koku .Annenin bahçesi ne güzel olmuş .Ben de böğürtlen almıştım köklü . Her böğürtlen güzel olmuyor . Komşumun ki hem iri meyveli hem lezzetli . Böğürtlenli pasta yapıp götürmüştüm . Şimdi söküp söküp veriyor bana köklerinden ![]() ![]() Guara çalısı bende zengardenden almıştım .6_7 tane , tatile gittiğim gece alel acele diktim . 2 tanesi solmuş . Umarım beyaz olan değildir . O kadar çok vardı ki otelde , yollarda . Büyüdüklerinde harika bir görsellik oluşturmuşlar .Mis kokulu yasemin altında böğürtlenli pasta ve kahve içip sohbet ediyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili aleydi, bahçeme hoş geldin. bende senin sayfanın güncellendiğini görünce hemen çat kapı soluğu senin sayfanda aldım. beğenin ve yorumun için teşekkür ederim.eski zaman güllerini bende çok seviyorum. onlar bahçemin uğuru, mutlaka yanlarına gidince koklarım. ooohhh!.. mis gibisiniz diye birde iltifat ederim.şu aralar bahçem mis gibi kokuyor. ha birde bizim kirpi yavruları bu gün baktım da yok gitmişler. daha dün baktığımda yerinde pek masum uyuyorlardı. farkına varmadan alışmışız.sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Münevver Isparta gülünden de reçel, şurup yapılabiliyor, babaannenin yaptığı gülü de katarsın ve şurubunu yaparsın, bizlerle de paylaşırsın. Rastgelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Güzel olan şimdi birer birer topraktan fışkırmaya başladılar. Dün leylak, akdeniz yasemini ve cimbomlu gülümün sürgün verdiğini gördüm. Tabii yine başlarına bir iş gelmeden topraktan çıkarmaya çalıştım. O arada sürgünler kırıldı, saksıya dikeceğim ama yeniden yeşerir mi bilemiyorum. ![]() Sevgili münevver, sabah sabah içimi döktüm, sıkmamışımdır umarım. Bahçende güller dahil olmak üzere her şey çok güzel, hele pervane çiçekli yaseminine bayıldım. Benim de var, bir türlü istediğim gelişmeyi sağlayamadı, ne önerirsin? Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Alıntı:
bu güllerin cinsi nedir acaba ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Allahım; ne olursun benimde böyle bir bahçem olsun. Birde etrafında yasemin, pasiflora ve hanımeli olan bir garajım olsun. Ha birde unutmadan turuncu sarmaşık gülümde olsun. Kocaman bir fırça çalım olsun.. Yok bunlar saymakla bitmeyecek. En iyisi hepsinden olsun... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili samur,yorgunluğunuzu anlıyorum. biraz sizi dinlendirmek istedim. teneffüs teneffüs ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Canım ablam senin bahcenın yanında bizim balkon devede kulak gibi, 2 tane uzun eski usul dar uzun balkon, çiçekler yuzunden oturma alanı çok dar, sabahları güzel serin oluyor biz de o vakit işte oluyoruz. İşten geldiğimde de ikindin güneşi yüzünden çok sıcak oluyor, hemen çiçeklere bakıp içeri giriyorum, gun batımı sonrası serinliyor, bugunlerde 35 derece ustunde yaz erkenden geliverdi, ama yine de bu dar alanda oldukca fazla çeşidim var, tek tek sevigiyle bakıyorum onlara, insan kendi cennetini de cehennemini de kendisi yaratıyor, nereye gidersek gidelim eger dünyayla ve kendimizle barışık değilsek sıkıntılarımızla boguluyoruz. Önemli olan elimizdekilerle mutlulugu yakalayabilmek ve Allah a şükretmek, Neyse konu nerden nereye gelmiş farkında değilim. Kokulu çiçekler arılar gibi beni cezbediyor senin bahcedeki kokularla mest olmuşum burda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Ohhhhh lokum ve kahve çok iyi gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Eklenti 554527 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
bahçeden, az da olsa mor hazeran açtı. ![]() poligala da açmaya başlıyor. soğuklardan korkmayan ve uzun süre çiçekli bir çalı Eklenti 554571 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bu sütlü vanilyalı şeker kaç yılda böyle oldu sevgili Münevver48 ![]() ![]() Kirpicikler doğal hayatlarına dönmüşler demek ki .Yavruların karınlarını doyurup hayatı tanımaları lazım .Her şeyin küçüğü güzel oluyor ,sevdiriyor kendini . Kirpiler de çok ürkek ,zararsız . Elimize alamıyoruz belki , o sevimle yüzüne bakıp , yüzümüzde mutlu bir gülümseme yaratıyor . Yavrular büyüdüğünde , yavrulamak için belki yine gelirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili Münevver güller çok güzeller, olacağız olacağız biz de sizin gib olacağız rengarenk gül cümbüşü olacağız. Durun şu dolunun da azizliğini atlatalım da görün. Bak anneannesi kim gelmiş..çok minikler daha ya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() kirpicikler bizin için eğlenceli atraksiyondu. orada yürürken bile aman dikkat bebeciklere diyorduk ama sabredemiyor bir otu kaldırıp ne kadar büyümüş diye bakmaktan kendimizi alamıyorduk. dediğin gibi bizi unutmazlarsa dönerler. birde kirpilerin hakkında araştırma yaptım google amcadan meğer bu kirpicikler börtü böcek sümüklü hatta yılanı bile yedikleri oluyormuş. bazı ülkelerde bu tür zararlılardan korunmak için evlerde kirpi besliyorlarmış. bizde bahçede salyongoz ve sümüklü böceğin geçtiğimiz yıllara göre azaldığını fark ettik. ne kadar doğru bilemiyorum, gözümle görsem çevremdeki kirpileri bahçemde besliyormuşum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili samur,inşallah Allah sana da ve isteyen herkese gönlündeki evi bahçeyi nasip etsin dilediği gibi sağlıklı mutlu yaşam sürdürsün sevdikleriyle içinde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen münevver48 : 29-05-2015 saat 11:50 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
köydeki evimizde açan beyaz zambak, ![]() ![]() arkadaşımın bahçesinde açan sarışın güzeli tanımıyorum. fakat onun böyle güzel çiçeklerini görünce sizlerle paylaşmak istedim. seneye benimde olmalı ![]() birde minyatür gülüne bakın. [ATTACH]555900 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Sevgili münevver. o sarı çiçekten bendede var dip kısmından köklü dal çıkarıp dikebilirsiniz hemen tutuyor. bu şekilde bahçenin bir çok yerine çoğalttım. şiddetle tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
sevgili münevver sarı çiçekler çok güzel, gerçekten bir an önce edinin derim. Sonra bizim buralara doğru büyütürsünüz dilerim ![]() Kırmızı yapraklara olduğu gibi, sarı çiçeklere de müthiş bir hayranlığım var. Sevgiler ve selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
sevgili SDurul, sevgili efeege, çok teşekkür ederim. adını ve zahmetsiz bir bitki olduğunu sayenizde öğrendim. sevgili asmalıtepe sonbaharda edinmeyi düşünüyorum. tabi hele bir benim bahçemde de açsın seninde bahçende açarmış sayılır diyorum neden olmasın ablacım. hepinize sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
ilk kez ortanca yetiştiriyorum. çelikten diktim ve tuttular.çiçek bile açmaya başladı. ![]() ![]() dün pazardan mor renklisini de aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|