Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Bu sütlü vanilyalı şeker kaç yılda böyle oldu sevgili Münevver48  .Maşallah , görselliği bile çok güzel . Mis gibi kokuyordur bütün bahçe .Güllerde etrafında renk katmışlar .Hazeranı iki kere tohum alıp ektim . Umarım çıkarlar ,çok güzel görünüyor .Soğuga dayanıklı olması süper  .Cennetten bir köşe olmuş bahçen . Harika görünüyor .
Kirpicikler doğal hayatlarına dönmüşler demek ki .Yavruların karınlarını doyurup hayatı tanımaları lazım .Her şeyin küçüğü güzel oluyor ,sevdiriyor kendini . Kirpiler de çok ürkek ,zararsız . Elimize alamıyoruz belki , o sevimle yüzüne bakıp , yüzümüzde mutlu bir gülümseme yaratıyor . Yavrular büyüdüğünde , yavrulamak için belki yine gelirler  .Sevgiler
|

sevgili aleydi,çok olmadı bu senesi 3. yılı çok çabuk gelişti birde eşim seraya gittiğimizde beğendiğim bitkinin en büyüğünü alma gibi bir huyu var. bende bir tana büyük alacağımıza iki tane küçük farklı bitki alalım desem dudaklarıyla sus işareti yaparak benim ağzımı açmaya fırsat vermez.yani aldığımızda da büyüktü.biz de onlara kalın kafes telinden tente yapınca tırmanmayı çok sevdiler. haziranlar aslında arsız bir bitkidir. bir kere bahçeye tohumu düşmesin.her yer hazeran olur.bu sene yağmur zarar verdi. çürüdü tohumları sanırım onların yerini kalıcı haseki küpeleri aldı.
kirpicikler bizin için eğlenceli atraksiyondu. orada yürürken bile aman dikkat bebeciklere diyorduk ama sabredemiyor bir otu kaldırıp ne kadar büyümüş diye bakmaktan kendimizi alamıyorduk. dediğin gibi bizi unutmazlarsa dönerler. birde kirpilerin hakkında araştırma yaptım google amcadan meğer bu kirpicikler börtü böcek sümüklü hatta yılanı bile yedikleri oluyormuş. bazı ülkelerde bu tür zararlılardan korunmak için evlerde kirpi besliyorlarmış. bizde bahçede salyongoz ve sümüklü böceğin geçtiğimiz yıllara göre azaldığını fark ettik. ne kadar doğru bilemiyorum, gözümle görsem çevremdeki kirpileri bahçemde besliyormuşum

hepimiz şikayetçiyiz bu salyangozlardan böyle hazır toplayan olduktan sonra bir iki beslesek bizi de bu dertten kurtarmış olur. konuyu dağıttım kusura bakma.bol çiçekli günler diliyorum sevgiler.