![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Beyaz hazeran karşıdan bukadar mı güzel durur... değişik bir çiçek sanmıştım benim beyaza karşı ayrıca bir ilgim var, nerede beyaz görsem çok hoşuma gidiyor. Ortancaların bakımı gardenyanın bakımı gibi, güneşli yerleri hiç sevmiyor yarı gölge ya da tam gölgede çok daha iyi gelişiyorlar, yaprakları sararmaması için ben demir sülfat (saçıkıbrıs) verdim bir defa düzelmişlerdi ama ben devamını getirmedim tekrar sararmaya başladılar, bizim sularımız da çok kireçli. Kolay gelsin sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ortancalar çiçekli iken demir sülfat veriliyor mu? elimde bir miktar var ama sanki şubat mart ayları gibi 15 gün arayla iki, üç defa veriliyormuş.burada bir arkadaş yıllardır üretiyor.kendisiyle görüşmedim fırsat bulursam bir ziyaret etmek istiyorum. yinede size de sormuş olayım acaba bu konuda bir bilginiz var mı? şimdilik ben sularını dinlendiriyorum ve dinlenmiş suya bir küçük parça (nohut) kadar limon tuzu koyuyorum. ha birde onlar için çam ağaçlarının altından topladığım topraklardan bir karışım yaptım. hatta çam kabuklarını bile ufalayıp toprağının dibine koydum. arkadaşım ben elimden geleni yapıyorum. eksiğim var mı diye didik didik araştırıyorum.sevgi desen biraz galiba abartıyorum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Bu sonuca nereden mi vardım. Geçen yıl kocaman bir saksı üzerinde çiçeğiyle..Tek suçum saksı değişmek oldu..biraz bozulurken acaba güneş mi istiyor dedim halbuki güneşi hiç sevmezmiş..derken bitti sanıp kışın dışarıda bıraktığım saksıda bu bahar tekrar uyandı, şu an fide halinde. Ben onu üstü kapalı çok az güneş alan tamamen gölgede sayılır bir yerde tutuyorum ve ödüm kopuyor kıpırdatmıyorum yerinden.. Düzenleyen asmalıtepe : 17-06-2015 saat 20:31 Neden: hata |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() abla sizde su kireçli mi? aslında hiç güneşsiz de olmuyor. ala gölgede daha iyi geliştiği veya çak az sabah 1-2 saat akşam veya sabah güneşi alabilir diye yazmışlar.hangisine uygun yerin varsa orada bırakabilirsin. kışında koruma altına alınacağını yoksa çiçeksiz bir yıl geçireceğini yine ustalar bilgilendirmişler.dilerim sende ortancanın bol çiçeklerini görürsün bizimle de fotoğraflarını paylaşırsın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili münevver hazeranlar kendiliğinden de renk değiştiriyor, geçen sene değil ondan önceki sene ben mavisinden ekmiştim o sene hepsi de mavi açmışlardı. Aynı tohumlardan geçen sene ektiklerimde bir tek kök pembe çıktı, bu sene ise aynı tohumlardan dökülenler ben ekmeden kendileri çimlendiler bu sefer pembeler çoğalarak karşıma çıktı, inşallah seneye de beyazı olur diye içimden geçirdim. Ortancaların bakımına gelince dediğim gibi Mart ayında sadece bir defa saçı kıbrıs vermiştim bir defa da limon tuzlu su vermiştim, onun dışında pek bir bakım yapmıyorum, suyunu bile musluktan veriyorum. Biraz araştırma yaptım ortanca başlığında ilk sayfalarında çok güzel açıklamalar var, istersen sen de bir oku ben 2. sayfasında faydalı bilgilerin olduğunu okudum. http://www.agaclar.net/forum/calilar/1969-2.htm Bu arada sevgili arkadaşım hazır konumuz ortanca konusu, sana hem cevap yazıyorum hem de bir yandan sizin memleketinizin dizinin finalini izlerken bir yandan da arka plandaki bitkileri seyrediyorum, dizideki muhtarın evinin bahçesinde çok güzel çeşit çeşit ortancalar var, yakalamaya çalıştım ama tam yakalayamadım sağ tarafa doğru çok daha güzelleri vardı ![]() fotoğraflamaya çalıştım ama istediğim pozu yakalayamadım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() bende daha önce ortancalarla ilgili başlık bölümünü okudum .bu gün bir daha senin sayende okumuş ve bilgilerimi tazelemiş oldum teşekkür ederim. galiba bizim tek şansızlığımız havaların sıcak ve kuru,birazda sularımızın kireçli oluşu ne yapalım elimizden geldiği kadar uğraşmaktan başka çaremiz yok. bu gün biraz saçıkıprız suya koydum hem su dinlenmekte hem de saçıkıprıs iyice erisin yarın veya yarından sonra vermeyi düşünüyorum. gardenya ya verdim biraz umut gördüm çok mutlu oldum. sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
su sümbülü açmaya başladı biraz yeri dar geliyor büyük yerlerine alma zamanı gelmiş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
sakız sardunyalar çiçekleri biraz geç açtı. malum kışın soğuklardan zor kurtuldular az daha kuruyacaklar diye korktum.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
devam..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
köydeki bahçemizden (bostanımız) dün köye gittik maşallah bahçe coşmuş.sebzeler meyve vermiş. bahçeden genel görüntüler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
ürünlerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Ürünlerinize Allah bereket versin Münevver ablacım, çok iyi görünüyorlar ![]() Ama en çok genel görüntüye bayıldım Münevver ablam, maşallah bu ne güzellik ya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
ürünlere devam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
devam.. ![]() ![]() kabak tohumluk ayrılmış. ![]() börülceler henüz dökmemiş. ![]() bahçemizdeki mersin çalısı çok güzel çiçek açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Münevver maşallah maşallah evinin bahçesi, köyünün bahçesi bayıldım valla. Hele evinin bahçesindeki o hortumlu yola hep hayranımdır. Köyden ürününüz, bahçenden çiçeğin eksik olmasın inşallah... Sakızlar harika açmışlar, benim de dondu gitti dediğim sakızlarım yeşermeye başlayınca aman nasıl mutlu olmuş idim, fakat henüz hiç görünürde çiçeği yok maalesef. Yorumumu yazdım gönderdim ki yeni bir fotoğraf paylaşmışsın; senin de ikinci parmak benim gibi baş parmaktan uzun... Düzenleyen YeniGine : 18-06-2015 saat 23:32 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
ürünler toplandı. ![]() birazda hayvanlarımdan. bol bol yesin ki bize de gübre lazım ![]() kayınvalidem süt sağımını yapıyor. ![]() kuluçkada ki yatan tavuğumuz. ![]() ve topluca tavuklarımız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
Münevverciğim köydeki bahçenizin görüntüsü bir harika, inekler,tavuklar tam benim istediğim gibi bir görüntü. Ürünleriniz maşallah pek güzeller bayıldım, allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin, yaz boyu üzerilerinden hiç eksilmesin sebzelerinizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() sakızlarının yeşermesine senin kadar bende sevindim. ilerleyen zamanda çiçek açacaklardır.buna da şükür, parmağımı sormayın sizin mesajınızdan sonra fark ettim.biraz ayakkabı alırken sorun oluyor. o kadar da dikkat ediyorum ki göz kaçıvermiş. ![]() ![]() sevgili laleci_03 size de çok teşekkür ederim. inşallah ilerde sizinde güzel bir bahçeniz olur. sizde istediğiniz gibi değerlendirirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Bahcende yok yooook, masaallah, hep ayni sozleri yaziyoruz ama begenilerim i nasil ifade etmeliyim bilemedim. Bu arada sellukadan ne haber yeserdi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili Münevver ne güzellikler böyle, hele sakızlar geçidi nefisti. Gördüm ki olmayan tek rengin var. O da olur inşallah.))) Özel mesajımı görmedin sanıyorum. SDurul da göremedi son mesajımı..ya da ben bu özel mesaj işini de beceremeyeceğim. Ya da mesajlar saklambaç oynuyorlar..)) Bizim suların kireçli olup olmadığını sormuştun. Hem de nasıl. Toprağımız da çok kireçli sanıyorum da geçen yıl domateslerin çiçek burnu çürüğünü düşününce kireçli de olsa kalsiyumu tamam olurdu diyorum. Bizim en büyük handikapımız rüzgarımız.. Domatesler iyileşmişti bu defa da rüzgar koca koca dallarını ikiye kırıp atmış. Bizde kesinlikle rüzgar alan yönü kapalı yarı sera gibi bir yetiştirme alanı gerek. Ben de bu aciliyetten yola çıkarak salona ilave olsun diye hazırladığım zeminin duvarlarını ördürüp, tablasını attıracağım. Asmalarımla salatalıklarım inşaattan biraz incinebilirse de saksılardaki domateslerle, çiçekler için tam güneş olmayan,rüzgarsız bir alan olacaktır.. Şimdi biraz o işe kaptırdım kendimi de çekim falan yapamıyorum. Sevgiler... Düzenleyen asmalıtepe : 20-06-2015 saat 04:26 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Hem genel görünüm, hem sakızlar harika görünüyor arkadaşım. Sebzeleri afiyetle yiyin. Bahçem büyük olsa bende çok isterdim çiftlik hayvanlarından yetiştirmek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Emeğinize sağlık Münevver Hanım. Her şey mükemmel hele ki bahçe yolunuzda sallana sallana yürüdüğümü hayal ettim. Sakızlarınız da çok güzel. Beyazın renginde değişim oluyor mu? Ben de zeng.den bir tane aldım. Çay kaşığı kadar geldi. Daha yeni yeni kıpırdanıyor büyümek için. Bu arada su sümbülünüzü nereden temin ettiniz? Çok güzelmiş. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
İnek sağılma pozisyonu ve tavuklar tam bir çiftlik havası oluşturmuş. Her şey harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=B e t ü l;1389226]Emeğinize sağlık Münevver Hanım. Her şey mükemmel hele ki bahçe yolunuzda sallana sallana yürüdüğümü hayal ettim. Sakızlarınız da çok güzel. Beyazın renginde değişim oluyor mu? Ben de zeng.den bir tane aldım. Çay kaşığı kadar geldi. Daha yeni yeni kıpırdanıyor büyümek için. Bu arada su sümbülünüzü nereden temin ettiniz? Çok güzelmiş. Sevgiler...[/QUOTE] sevgili b e t ü l,teşşekkür ederim. siz hayallerinizden vazgeçmeyin.bir gün olur inşallah.beyazın renginde şöyle oluyor diğer renklerle arajman yaptığında biraz pembeye dönük beyaz oluyor. oda çiçeği dökülme zamanı renk değişiyor. sizde yeni aldığınız sakızınızı güle güle büyütün.çiçekleri üzerinden hiç eksilmez. su sümbülünü tesadüfen gökte ararken yerde buldum. komşumuz bir tanıdığından almış adını bile bilmiyor.su çiçeği diye bana gösterdi. bende rica ettim verdi. o zaman su sümbülüm olmasını çok istiyordum.hiç beklemediğim zamanda karşılaştık. her zaman böyle şanslı olsak ne güzel demi? sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
|
selluka kışı balkonu siper ederek geçirdi. yarıya kadar kuruyan dallar tekrar yeşerdi ve bu kadar uzadı. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen münevver48 : 21-06-2015 saat 21:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|