![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ Mücevher Çalısı nın gönderdiği, hanımeli.. Geçen yıl geldiğinde saksıya dikip güzelce köklenmesini beklemiştik, haftasonu ise toprağa aktardık.. ![]() Yeni gelen ayva mız... ![]() Değerli Guernica ailesinin hediyesi.. ![]() Aşağıda serada ne var ne yok derseniz, patlıcanlar biberler iyi.. ![]() Ancak domateslerde o iştah yok, anca mı acaba.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın TCM; O domateslerde ısı farkından dolayı sorun var sanırım soğuktan etkileniyor haberiniz olsun ^^ |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gece sıcaklıkları geçen hafta minimum 12-13 derecelerdeydi. İlk haftalarda ise 8-9 dereceleri gördüler minimum, sanırım içinde bulunduğumuz birkaç gün de 9-10 derece olur gece sıcaklıkları. Gündüz ise seranın ortası 35, kenarları 30 derecelerde. Geçen senenin resimlerine baktığımda aynı solukluk kimi fidelerde yine gözüme çarptı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek, artık toprakları iyice kurumadan su da vermiycem onlara Sanırım bu sıcaklıklar sorun oluşturacak seviyeler değil.Düzenleyen TCM : 22-04-2017 saat 01:52 Neden: Soru eklendi |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın TCM; siz ne kadar kafanızda sıcaklıklar sorun olmadığını düşünsenizde durum şu... ben sıcaklıkların düşük olmasından bahsetmiyorum aslında benim demek istediğim gündüz ve gece sıcaklık farkı çok yüksek gündüz sıcaklık sera ortamında çok artıyor gece de aynı şekilde düşüyor ve sonuç olarak da fideler stress yaşıyor renk solgunluğu o yüzden ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca stresi azaltmak için (biber ve patlıcanlarda stres yok gibi) her gün yatmadan önce beşer damla sakinleştirici ve doğal passiflora şurup vereyim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Bu tip bir soğuklama, fidelerin daha sağlıklı olmasını sağlar. Zararı yok, faydası var. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|