Erdal Hoca m, askerlerden tek tük fire verenler oldu, özellikle bibere/üç tertipler sıkıntılıydı, patlıcana/dört tertipler tembel zaten ama geç te olsa düzene giriyorlar. Bibere/üç tertipleri ranzalara ikişerli yatırıyorum, sorunun ondan olacağını sanmıyorum çünkü domestosa/iki tertiplerin üç kişi tek ranzada kaldığı oluyor ve gıkları çıkmıyor. Önümüzdeki günlerde sabah içtimasında hepsini tek sıra düzene koyarım.
Ayın son günü (31.03.2017) gecesi etkinlikten gelen
coreopsis (kız gözü) ve
gaillardia (gayret çiçeği) tohumlarını genişçe plastik kaplara ektim. Her iki çiçekte soğuğa dayanıklı ve yayılıcı, yani tam yaylaya göre..
Dün gece de; yine etkinlikten gelen beyaz kadife ve küçük kadife ile hazır pakette komşularımızın verdiği
ipek çiçeğini ektim.
Son ekimlerde tohumların üzerini @ Milla nın yaptığı gibi sadece perlit ile kapadım. Sonuçlar daha iyi gibi ancak benden kaynaklanan sorun var ki geçen sene süs ayçiçeği tohumlarını perlit poşetinin üzerine koymuşum ve tohumlarda poşetin içerisine dökülmüş. Şimdi nerede perlit varsa oradan ayçiçeği fışkırıyor. Ayçiçeği tohumları iri olduğu için topraktan çıkınca anlaşılıyor da koparıp alıyorum, yoksa başka tohum olsa gerçek yapraklar çıkana kadar olayı anlayamayacaz.