Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 27-04-2017, 10:08   #990
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ bahçeci35, sezonda tekrar bekleriz.

Ödemiş in etrafı kuzey-güney komple yaylalarla çevrili. Güneyde Hamamköy - Bademli, kuzeybatıdan başlarsak kuzeydoğuya kadar; Kayaköy üzerindeki Kızılca, Kerpiçli, Veliler üzerindeki nispeten yayla taklidi yapan yerler..Yanında Başova, Horzum ve Çamyayla Yaylaları, devamında Suçıktı, Ardıcak ve Subatan Yaylaları ve sonunda Gölcük ve Bozdağ Yaylaları. Kuzeydekiler hariç yaylanın birinden başlayıp sonuna kadar gidebilirsiniz. Ben gitmedim hiç, giden var, son durumu bilmiyorum, geçen sene binek aracıyla bir arkadaş yolu tamamladığını söylemişti ama Kerpiçli den yola çıkıp Çamyayladan yolunuz kapanırsa "ne oldu biladerrrr" diye sızlanmayın.

Bu yaylaların içinde havası, suyu ve iki yıldır köy içi yolu en kötü olan Gölcük maalesef. Aracınızı ikinci viteste ve saatte 15 km. sabit hızla köy içinde süremezsiniz. İki yıl önce kanalizasyon çalışması yapıldı, her taraf kazıldı delindi, zaman-para-emek harcandı ama son söylenti yapılan işlerde teknik bir sorun olduğu ve hepsinin boşa gittiği. Geçen yaz elektrik hattını yer altına alma çalışması vardı her taraf yine kazılmıştı. Bu yaz değişiklik olmazsa yine toz kum içinde geçecek. İzmir in en güzel yerlerinden birinin bu halde olması ilginç geliyor bana.

Ancak diğer yaylalarda (sürekli yerleşimin olduğu Bozdağ dahil) Gölcük teki gibi gece hayatı (beldenin gece hayatı ne kadar olursa ) bulamazsınız. Gölün kenarındaki restoran, çay bahçeleri kahveler geç saatlere kadar açıktır, hele ramazan ayında, isterseniz sahura kadar oturun.

En güzel su Bozdağ da çıkar.

En güzel tandır Bademli nin üzerindeki Ovacık Yaylasındadır.

En güzel hava ve ekim için en ideal toprak ve hava ise Başova Yaylasındadır.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön