![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bugün, Hava lodos ve çok rüzgarlıydı... Birazcık güneş yüzünü gösterdi... Göletlerdeki balıklar üşümüş, güneşle beraber yüzeye güneşlenmeye çıktılar. ![]() ![]() Nisan ayında, yumurta dökme zamanında göletlerdeki hareketlilik izlenmeye değer. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Göletler Silivrideyse ve eğer satımda balığınız oluyorsa baharda almak isterim birkaç tane.Ne zaman satışa uygun oluyorlar acaba? Selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balıklar göletlerde, kepçe elimizde, istediğiniz balık olsun... Mevsimi yok, yeriniz hazırsa 5 taneye kadar para almıyoruz. Beşten sonra fiyatlarımız ucuzlamıyor, misli ile artıyor. ![]() Sevgi ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Sayın Nuri Mürvet..Yakın takipciniz olacağım... Çok sevindim... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balık göleti 1-1,5 metre derinliğinde olursa, hava sıcaklıkları ile bir sorun yaşanmaz. Sazan cinsleri(Japon balıkları, koi) gibi türlerde sorun yaşamazsınız. Bereketinizle bahçeye geldiniz. Lavanta çeliklerine su verememiştim, şimdi sağnak yağmur başladı... İlginize teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün öğleden sonra başlayan yağmur, ara vermeden daha hala yağıyor. Bu yıl toprak suya doydu... Keson kuyumuz toprak seviyesinden 1 metre aşağıda, geçen yıllarda 3-4 metre aşağılarda olurdu... Göletleri ikinci kez 4/1 boşaltıyorum. Gölet suyunu boşaltmazsam balıklar suyun akış yönüne doğru dışarı atlıyorlar. Geçen yıl ökçeli çelik yaptığım Altuni taflan çeliklerim (Euonymus japonica "Aurea") çok güzel köklenme yapmış... ![]() Yağmurlar biraz aralık versin saksılara alacağım... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Merhaba Sayın Nuri Murvet ; Sayfanızda ilgimi çeken ökçeli üretim oldu. Ne kadar güzel izah etmişsiniz (uygulamalı) Gül ve ortanca çeliklerinden ben de yaptım ama düz çelikten. Bundan sonra sizin bilgilerinizden faydalanacaığm müsadenizle teşekkür ederim bilgileriniz için. Sağlıkla mutlu kalın. Saygılar kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Kış ortancası, Kardelenler muhteşem, ne kadar güzeller. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Güvercin gübresinin, şerbet olarak hazırlanması ve bitkilerde uygulama aşamalarının bilgilerini paylaştım ... Güvercin gübresinin, şerbet olarak hazırlanması İlgilenen arkadaşlara yardımcı olacağına inanıyorum.. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
sayın nuri mürvet; çok uzun süredir burada herkesin bahçesini gezdim durdum, sizin bahçenizi bugün farkettim. hayırlı olsun, bilgilerinizden herkesin olduğu kadar bende epey faydalanacağım. güvercin gübresini diyarbakırda çalıştığım zamanlardan hatırlıyorum, o kocaman diyarbakır karpuzlarının öyle olmasının nedeni güvercin gübresiymiş, ama kullanımı konusunda o zamanlar henüz bir bahçem olmadığı için bilgi edinme ihtiyacı duymamıştım. şimdi verdiğiniz bilgiler beni çok ilgilendirdi. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın dilek aydemir Bahçemde yabani ot kontrolu için, çim taşına ektiğim çilek fidelerini gören dostlarım bu kadar çilek kime yeterki..! Gazından sonra.... Çim taşlarını çift sıraya çıkardım... ![]() İşin kötüsü, bu gazı verenler ortalarda yok... İş yine bana kaldı... Çok çalışmam lazım, Çook... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece şunu söyleyeyim sen bunun üstesinden gelirsin her zamanki gibi... ![]() SEVGİ VE SAYGILARIMLA... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın tekomusti, SAGEN Teşekkür ederim... EvelAllah bununda üstesinden geliriz. ![]() Hastalık ve zararlılar: Bahçelerimizde meyve ve yaprak döken ağaçlarda sıkça rastladığımız Kav Mantarı (Polyporus fomentarius) zararlısının tedavi aşamalarını paylaştım... Kav Mantarı (Polyporus fomentarius) Tedavisi İlgilinen arkadaşlara kaynak olarak yararlı olacağına inanıyorum.. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn Nuri hocam çok güzel ve eğitici bilgilerle dolu ankislopedi gibi bir sayfa ellerinize ve bilginize saglık Saygılar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Ben saksı bitkisi zannediyordum. Yanıldım sanırım. Gerçekten çok güzel bir bitki. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Çilekler için yazdığınız harç karışımını ben de uygulamıştım. sanırım yanmış ahır gübresi oranını biraz abarttım. toprak oranının yüksek olduğu fideler hızla büyür dinç görünürken gübre oranın %40-50 olduğu fideler hiç sağlıklı görünmüyor. Sizce beklemeli miyim yoksa söküp tekrar yoğun topraklı harca mı dikmeliyim? |
|
|
|
|
|
#22 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Çilek Yetişticiliği başlığındaki mesajınızda... Alıntı:
Sığır gübresi soğuk gübredir. Açıklaması, koyun gübresi gibi içinde kızışarak reaksiyona girip fermente olmaz. Yapısı itibari ile çok kuvvetli (Azotlu) gübre sinıfına girer. Bir yıl veya iki yıl açık alanda bekletilip kullanılmalıdır. Sizi yanlış yönlerdirme durumu oluşmuş... Hiç aklıma gelmedi, bu ölçülerin dikkate alınacağı... Hata bende açıklamasını daha önceden yapmalıydım.. Üzüldüm... Çiftlik gübresi kuvvetli olduğundan, çilek fidelerinin kök sistemine zarar vermiş... Fidelerinizi hemen yerinden çıkartın, köklerini bol suyla yıkayın ... 1 ölçü çiftlik gübresi, 1 ölçü dere kumu, 3 ölçü bahçe toprağı harcına çilek fidesi ekimini yapınız. Çilek fideleri dirençlidir. Sorun yaşamadan meyvesini verecektir. Selamlarımla... |
|||
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
fakat boyalı olanlardan almayın... ben yaşatamadım ![]() (yaşatamama sebebi boya değl, benim üstün maharetimdi ama olsun, boyanın çiçekte işi yok ) |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan, h_dogan, ilksenozturk, Bahar geliyor. Geldi galiba... Bahçemde ve bahçe kenarındaki bahar müjdecileri.... ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Lamium purpureum - Balıcak ![]() Ranunculus ficaria ficariiformis - Basur Otu |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ha yaşayın be Sevgili Nuri Mürvet! Her üç fotoğraftaki bitkiler benim bahçemdede var. Hele Basur otu bu sene daha çok yayılmış. Balıcak' a biz 'Ballıbaba' diyoruz. Ama diğerinin (Yavşanotu) adını hep merak eder dururdum. Şimdi unutsam bile, hemen sizin bahçeye girer bakarım. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben işin kolayını buldum... Bahçe daha çamur, balçık... Bitkiler (Allahtan) doğal olarak çıkıyorlar. Bahçemde doğal olarak yetişen bitkilerin fotoğraflarını ve Türkçe-Latince adlarını sizlerle paylaşmak istiyorum... Meraklı arkadaşlarımızın ilgisini çekecektir. Yabani Otsu bitkilerin tanınması açısındanda yararlı olacaktır. Bahçelerin belalısı... Silybum marianum -Deve Dikeni ![]() Silybum marianum -Deve Dikeni ![]() Silybum marianum -Deve Dikeni |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |