View Single Post
Eski 12-02-2013, 22:36   #83
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Gübre şerbeti hazırlama

Merhaba sayın akçabardak


GÜVERCİN GÜBRESİ...

Bahçemde kullandığım Güvercin gübresi şerbetini bahçesinde kullanmak isteyen arkadaşlara yararlı bir kaynak olacağına inandığım için paylaşmak istiyorum...


Güvercin gübresinin şerbet olarak hazırlanması...

1 kg güvercin gübresi.

10 Litre su ile karıştırılır.

24 saat beklenilir.

10 Litre yoğun (kuvvetli) güvercin şerbetini.... Hazırladığımız...

100 Litre su ile tekrar karıştırıp, iyice karıştıralım...

1-2 saat bekleyelim...


Güvercin gübresinin şerbet olarak bitkilerde kullanılması.


(Mısır, Patates, Çeltik, Ayçiçeği, Kırmızı Pancar, Şeker Pancarı, Soğan, Domates, Patlıcan, Biber, Kabak, Salatalık (Hıyar), Fasulye, Ispanak, Pırasa, Marul, Lahana, Havuç, Turp, Çilek, Kavun, Karpuz....)

Bahçe süzgeci ile (10-15 litrelik) sebzelerin yapraklarına temas ettirmeden, kök boğazının çevresine sebze başına 0.50 litre gelecek şekilde güvercin gübre şerbeti verelim....

Sebzelerde kullanımı 1/100 oranında şerbet olarak toprağa ekimden sonra, gelişim sürecinde 20 gün aralıklarla, hasata kadar verebilirsiniz .


Meyve Ağaçlarında Güvercin Gübresinin Şerbet olarak kullanılması...


(Elma, armut, Kayısı, Şeftali, Kiraz, Vişne, Erik ve başkaları....)

(Bağ, Zeytin, Narenciye, Fındık, Muz, Çay gibi...)

Yılda 2 kere Sonbahar - İlkbahar

Ağaçların taç izdüşümleri içerisinde kalan bölgeye homojen bir şekilde süzgeçle iyice sulanmalıdır.

2-5 yaş meyve ağaçlarına 2 Litre 1/100 oranında şerbet olarak kullanılmalıdır.

5 yaş üzerindeki meyve ağaçlarına 10 Litre 1/100 oranında şerbet olarak kullanılmalıdır.

Mahsülünüz bol olsun...

Kolay gelsin...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön