![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
Alıntı:
bayıldım... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Güler, Cumhur Tonba... Düşünmeniz bile beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Bahçem 7 a iklim kuşağında -18 °C tepede, kuzey yönünde, rüzğarlı ve açık bir alan bu ağaç cinsini (Araucaria araucana) yetiştirmek biraz zor gibi... Araucaria araucana toblodaki kuşaklar için yetiştirmeye daha müsaittir. 7 b: -14.9 °C - (5 ° F) 8 a: -12.2 °C - (10 °F) 8 b: -9.4 °C - (15 °F) Selam ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mevsim için en ideâl iki ayaklı çapa makineleri, kümesten çıktıkları gibi ortalığı talan ediyorlar... Yabani ot kontrolündede mükemmeller... Toparlamak biraz zor oldu. Gurup gurup geziniyorlar. ![]() ![]() ![]() İki ayaklı çapa makinelerinin 2 günlük olağan mahsülleri... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok güzeller Sayın Nuri Murvet, maşallah onlara!.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın YeniGine, Cumhur Tonba... Sağolun, dediğiniz gibi Maşallah...Allah hastalıklardan uzak tutsun... Bahçede sucul bitkiler uyku devresinde olduğu için göz önünden çekildiler. Ayakta kalanlardan Cyperus alternifolius Japon Şemşiyesi... ![]() Cyperus alternifolius Japon Şemşiyesi... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
evet adını bende "maymun çıkmaz" olarak biliyorum..mantıklıda askında dallarının veya gövdesinin hiç biyeri elle tutulacak gibi değil...Düzenleyen zeyve : 07-01-2013 saat 11:54 Neden: isim açıklaması |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sayın nuri murvet , bahçe gerçekten nefis görünüyor o güzelim sebzelerin bu konuda ikna edici tarafı yadsınamaz. ben cahil ilk kez enginar bitkisini gördüm. şu yaşıma geldim daha hiç yemedim ama o yeşil, üzerinde top top duran hali ile saksıya dikip insanın sevesi geliyor ... bahçeniz harika ellerinize sağlık , saygılarımla |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan, Tura, Ben fakir... Bahçe sayfamda paylaşılmış harika, lezzet tarifi...(Çiğ Karnıbahar Salatası) Bu farklı, sıradışı, harika salatayı hatta bu güzel ara yemeği bahçem sayfasında sıkışıp kalmasına gönlüm razı gelmedi... Bir başlığı hak ediyor. (Burada) Tarifin sahibi sayın Güler... Başlığı kendisine danışmadan açan Nuri Mürvet oldu... Engin hoşgörülerine sığınıyorum... Selam ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan, zeyve... Evet, bildiğimiz Maymun Çıkmaz Ağacı (Araucaria araucana)... Dikenli, pulsu yaprak, dik sutun gibi gövde yapılarına değil çıkmak.. Dokunmak bile büyük cesaret ister... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın sibelim İçten paylaşımınız için teşekkür ederim... Zeytinyağlı Enginar yemeği, karaciğer dostudur. Yemek değil şifa kaynağıdır. Lezzetide mükemmeldir... Çok şey kaçırıyorsunuz. Mevsiminde mutlaka tatmanızı tavsiye ederim... Selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bölgemizde, kar yağışı saat 10,30 itibari ile, tipi şeklinde yoğun olarak başladı... İk gündür geceleri ayaz, ben geliyorum diyordu... Bu mevsim ikincisi... Ateş Dikeni Pyracantha Coccinea üzerinde kar. ![]() Ateş Dikeni Pyracantha Coccinea üzerinde kar. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2012
|
Sn. Nuri bey, sulamayı damlama sistemiylemi yapacaksınız? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Sagen, Ana gibi... Bu sene çilekleri hep birlikte yeriz İnşallah... ![]() Geçen senenin mahsülünden... Sulama sistemini geçen sene bahçeye manuel (Elle) olarak tesis etmiştim. Bu sistem çok rahat oluyor. Bir tek dez avantajı (Özellikle ben) devamlı bir şeylerle meşgul olduğumdan, sulama zamanını bir türlü ayarlıyamıyorum. Her defasında bitkilere ihtiyacından fazla su veriyorum. Bu sene var olan sistemi geliştirip otomatik damlama sulama sistemi kuracağım... Bu sene sebze ve ağaçlar ihtiyaçları kadar sulanacak, fazla su israfı olmayacak... Çim taşından çilek parterinin yandan görünüşü... ![]() Beton olduğundan özellikle yaz aylarında güneşli zamanlarda su kaybı fazla olacaktır. Üzerine gölgeleme filesi yapılacak gibi görünüyor. Başka bir önlem olarak hemen yanlarına sağına süs biberleri fidesi, soluna kadife çiçekleri ekeceğim... Betonun yanlardan ve nispeten üstten ısınmasını önleyecek, hem dar alanda ikinci mahsül alınacak... Hem de kadife çiçeklerinin biliyorsunuzdur. Zararlı böcekleri uzaklaştırıcı özelliği vardır. Görsel olarak ortamada renk katacağım... İkinci uygulamayı yapacağım gibi görünüyor. Hayırlısı... Yapacağız diye, şimdiden söz veriyoruz ama koltuktaki karpuzlar 4 oldu... İnşallah zaman ayırıp yapabilirim... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın zeyve, SAGEN... Anlaşıldı... Çilek fidelerini çoğaltıp, ekim parselini büyütmemiz farz oldu... Dün hava güzeldi... Geçen sene (2012 ilkbahar) üretim yaptığım çeliklerin (Ökçeli Çelik) sökümünü yaparak yeni yerlerine ekimini yaptım Ökçeli Çelikle üretim adında bir başlık açtım Burada ilginen arkadaşlara yardımcı olacağına inanıyorum. Geçen sene ilkbaharda yaptığım gül fidanı çelikleri... ![]() Ökçeli çelikle üretim aşamalarını yukarıda verdiğim lingde, ilgilenen arkadaşlar için paylaşıyorum... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Gül çelikleri harika köklenme yapmış... Ökçeli çelikle asma, taflan, söğüt, biberiye, incir hemen aklıma gelenleri saydım... Odunsu (İki yıllık), yarı odunsu (Bir yıllık) yaprak döken veya dökmeyen bütün çalılar ve ağaçların amatörce üretiminini yapabilirsiniz. ![]() ![]() Maşallah, dikim yaptığım tüm kalemlerde kayıp yok... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
hocam siz yapında biz de şöyle baharda çileklerin tadına bakmaya geliriz ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Merhaba sayın Nuri Mürvet, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bilgiyi paylaşmak keyif aldığınız bir meziyet teşekkür ediyorum. Kim bilir ne yararlı bilgiler öğreneceğiz sizden. Sanırım bu yıl çelik konusunda daha başarılı olacağım sayenizde :-) Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Sn MÜRVET Bugün bir yerden 6 çelik asma geldi.Bunu şimdi tarlaya mı ,saksıya mı dikeyim? yoksa buzdolabında marta kadar saklayım mı? Bir de geçen yıl 2yıllık asmalarımı [20]soğuk almıştı.Tel e şekil vermiştim.O gözler kurudu ve tabandan 2/3 dal fışkırdı.Güzel de boy verdi.Hatta 1er dal üzüm verende oldu. öğrenmek istediğim bu çıkan dalları, tek e mi düşüreyim ?yoksa 2 dal ı tele mi sarayım? saygılar |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın FKY100, ayazkentli... Sayın ayazkentli bakla tohumu nerelerde bulunuru, bundan güzel tarif edilemezdi... Silivri-Çatalca tarım ve sebzecilik konusunda aktif bölgelerden... Doğal olarakta tohum bulma sorunu yaşanılmıyor. Ben 100gr. aldım. Ekim alanı (15-20m2 ) yer kaplıyor. Turfanda, (ilk mahsül) çok güzel oluyor. Zeytinyağlısı, bol dere otlu... Üzerine sarımsaklı yoğurt... Off, offff... Canım çekti şimdi... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asma çeliklerini bahçenize veya tarlanıza dikebilirsiniz. Dikimini 20cm sebze karığı gibi kanal açın, kanaldan çıkan toprağa o oranda ince sıva kumu ilave edip karıştırın... Asma çeliklerini dik olarak 2-3 göz toprak altında kalacak şekilde ekimini yapın ... Bolca sulayın... Sonbahara kadar susuz bırakmamaya özen gösterelim...Kasım ayında, asma olacak asıl yerine naklini yapalım... Geçen yıl ekip tele şekil verdiğiniz asma fidanınızın fotoğrafını Burada paylaşırsanız, size daha iyi yardımcı olabilirim. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Fky100, Bakla tohumunu Zahireciler'den, Baharatçılar'dan (aktar), ve Semt pazarlarında da tezgah açan baharatçı ve tohumcu gibi esnaflardan alabilirsiniz. Hatta, bazen marketlerde bile bulunabiliyor ama marketlerde en az 1 kg.lık ambalajdadır ki, o kadarına gerek yok. Murvet hocam'ımızın bahçesini gezerken bir Kaçak gördüm ve bir selam vereyim dedim. Hoşgeldiniz Ligustrum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Sn MÜRVET [Asma çeliklerini dik olarak 2-3 göz toprak altında kalacak şekilde ekimini yapın ... Bolca sulayın...]... Dik mi eğik mi ekilecek?Burda kafam karıştı.[Bugün biri eğik ek demişti] Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. SAYGILAR |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın akgul1a, Dik, yatık, eğik hiç önemli değil... Aldığınız çelik 1-2 yıllık sağlıklı dallardan olsun ve sonbahara kadar çelikleri susuz bırakmayın... Genelde asma çeliklerinde fazla problem yaşanmaz. Problem şurda yaşanır. Asma fidanınızın cinsinin genetik kök yapısı sağlam, hastalıklara karşı dirençli bir tür değilse asma fidanınızın ömrü kısa olur. Ökçeli çelikle üretim aşamalarını Burada başlıkta paylaştım... |
|
|
|
![]() |
|
|