![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki yabani otsu bitkiler... Bölgemizde Silivri - Sinekli'den meşelik orman bölgesinden bahçeme taşıdığım Primula vulgaris çiçeklendi... ![]() Primula vulgaris Düzenleyen Nuri Murvet : 05-12-2013 saat 17:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler... Baldıran (Conium maculatum) çok zehirli bir bitkidir. ![]() Conium maculatum - Baldıran ![]() Conium maculatum - Baldıran ![]() Conium maculatum - Baldıran Düzenleyen Nuri Murvet : 05-12-2013 saat 17:59 Neden: Uyarı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Baldıran otu, geçen haberlerde çıktı bir kaç çocuk yemiş ve zehirlenmişler hatta birisi ölmüş. Maydanoza çok benziyor. Tadı da mı benziyor acaba da çocuklar bulup yediler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Ayşe Yıldız, emel262 Alıntı:
Yaprakları erken dönemde maydanoz, rezene, yaban havucu ve havuça çok benzer. Genelde yol kenarlarında, tarla sınırlarında kısaca doğada her yerde sıkça karşımıza çıkar. Bakın benim bahçemde bile çıkıyor. Yabani kırsal alanlardan yemek, salata yapmak için ot toplayan dikkatsiz, acemi meraklıların zehirlendiği bilinmektedir. Dikkat edilmesi gereken Zehirli bir bitkidir. Yapraklarının, acımsı ve kötü bir kokusu vardır. Çocuk, akıl sır ermez... Yenmiyecek, muzur şeyleri bulur yer... Çok dikkatli olunması gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın Nuri Mürvet, bu kuşkuş otu yenebilen bir bitki mi acaba? Bizim bahçelerimizde de çok çıkıyor ve biz onu salata olarak tüketiyoruz. Yani bizdekine benzettim, beyaz çiçekli oluşu beni tereddüte düşürdü acaba aynı bitki mi o da tartışılır. Bizdekilerin çiçeklerini henüz görmedim. Biz onu hindiba olarak biliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiğ olarak veya ıspanak gibi pişirilerek yenir. Diye, biliyorum.... Bazı yörelerde madımak adı ile de anılıyor. Burada Kara hindiba olarak paylaştığım fotoğraf var. Bahsettiğiniz, bu bitkimidir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
sayın Nuri mürvet bu otların tümü bizim bahçede de var. Bir kısmının isimlerini bilmiyordum sayenizde öğrendim.Teşekkür ederim.Şu anda İzmir deyim kuş otuna burada (pazarda) kuşkonmaz dediler.Yöreye göre değişiyor demek ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Nuri Mürvet, bu bahsettiğiniz sarı çiçekli olanı. bizim buralarda testere dişli hindiba diyorlar ve onu da tüketiyoruz. Diğerini ise Kara hindiba başlığında daha detaylı olarak paylaşmıştım. Sizin sayfanıza koysam mı diye düşündüm ama bilemedim. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharla beraber malüm yabani bitki âlemide uyandı. Otsu bitkilerin hepsi hatta daha fazlası, bahçelerimizde var. Dikkat edip, önemsemediğimiz ne kadar fazla cins ve tür otsu bitki bahçelerimizde mevcut. Mevsimsel çıkışlarını, çiçeklenme ve tohum zamanlarını takip edip paylaşılsa bütün yıl zaman ayırmak gerekir. Daha onlarca çeşit ve türde yabani otsu bitkinin fotoğraflarını çekip, isimlerini tespit ettim. Paylaşmanın yararlı olacağına inanıyorum... İlginize, teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenizde paylaşmışsınz, lingini bu sayfada verebilirsiniz. Yabani otsu bitkilerde, yöresel isimler farklı, farklı olabiliyor. Saygı ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Yoğut ne güzel.. Otu ise;aman aman temizlemek ne mümkün! Sahi; temizlemek ne ile mümkün? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yabani otlarla yapılan yemekleri, hiç bilmem... Dolayısı ile, konu hakkında bilgim yok... Bende, merak ettim şimdi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba, bahsettiğim bitki http://www.agaclar.net/forum/1112645-post19.htm http://www.agaclar.net/forum/1112654-post20.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|