![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bir önceki yılın sonbaharında çiçeklerden toprağa dökülen tohumlar için ise konu başka. Onların donacağını sanmıyorum gerçekten. Çünkü 1.si normalde hani doğanın kendi döngüsü zaten böyle - aşağı yukarı. 2.si de Kozmos ile ilgili bir başlıkta Adalet Hocacığım'ın bu yönde tavsiyesi olmuştu. Sonbaharda tohumlar gelişigüzel toprağa düşünce baharda kendiliğinden yeşerirler diye. Sonbaharda ve ardından kış ile toprakta uykuya dalıyorlar, ki o zamana kadar zaten o ortamdaki ısıya alışıyorlardır ![]() Beni de en strese sokan şey o çimlendikten sonra uzayıp yatıp devrilemeleri ve şaşırtma hadisesi sevgili Sudenur. Bir de tabi böcek, haşarat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Aaa.. ziyaretçilerim olmuş, uğradığınız için teşekkür ederim...
Sayın gülenyüz, ne zaman isterseniz buyurun ama önceden haber verin ki hazırlık yapayım. ![]() Hoşgeldiniz Canan hanım, ziyaretinizle mutluluk verdiniz, çok zarifsiniz teşekkür ederim.. ![]() Siz de hoşgeldiniz gülsu hanım. ![]() ![]() Sevgili Cymbelina, ne iyi ettiniz de uğradınız. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama Allah'ın izniyle hiç değilse arada gene de yaşattığımız şeyler de oluyor acemiliğimize rağmen. Zaten deneye yanıla, zamanla oluyor bunlar. Ama işte sabretmekte zorlanıyorum bazen de ![]() ![]() O kadar da iş bilmez filan değiliz canım yapmayın ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenme aşaması diyorsanız 1e basın. For English p lease press nine ![]() ![]() Ben de bilmiyorum, birden yazıvereyim dedim ![]() Neyse, çimlenme aşaması diyorsanız EVET yazıp 2360a kısa mesaj gönderin o zaman ![]() ![]() Tamam tamam, çimlenme aşaması diyorsanız, kadife ve kozmos için çimlendirirken ben güneş alan pencereye koyuyorum, bir sorun olmuyor. Ama bu iki tür için - gölgede mi güneşte pencere kenarında mı çimlenmesi daha kısa süreli sonuç verir onu bilemiyorum. Ben o ikisini yıllardır yetiştirdiğim için açıkçası o kadar üstlerine düşmüyorum, hatta hoyrat davranıyorum. Bu noktada şunu da ileteyim: Ben herhangi bir tohumu çimlendirirken normal pencere kenarında çimlendirsek olur sanıyordum. Ve bu bahsettiğim kadife ve kozmos için geçerli bana göre. Ancak bunlar bir şekilde yıllar önce edindiğimiz çiçekler, kuruduklarında tohumlarını toplamıştım, halen de onları kullanıyorum ![]() ![]() Ama sorunuz şaşırtma sonrası normal zamandaki güneş istekleri ile ilgili ise o konuda şunu yapın diyemem, en güzeli onların konu başlıklarına göz atın isterseniz. Ancak benim tecrübem, balkonda güneşte de kalsalar belli süre güneş alıp belli süre gölgede kalsalar da sorun yaşatmadılar bana. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|