View Single Post
Eski 19-02-2013, 14:45   #291
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Hadi hayırlısı bakalım

Ben de sardunya tohumu eksem mi ekmesem mi kararsızım. Çelikle daha kolay, hani büyümesi çiçeklenmesi için daha az bekliyoruz o zaman ama tohumdan da hiç denemedim, merak ediyorum. Fi tarihinde eski sardunyamdan topladığım tohumlar duruyor sanırım, tabi aradan epey zaman geçti, çıkmayabilirler de. Bu arada o tohumunu aldığım emektar sardunyamız da sanırım gidici(( Birşeyler oldu birkaç aydır, toparlamıştı ama şu an bir sorun var. Neyse, uzatmayayım.

Şu bağlantıda sardunya çeliğine kişisel bakış açım nedir paylaşmıştım 87. mesaj:

http://www.agaclar.net/forum/sarduny...um/29309-3.htm

Bu olaydan çok daha öncesinde ise, emektar başka 2 sardunyamızı budamıştık, o dalları atarız diye bir kenara koyduk, unuttuk gitti sonra. Bir iki gün sonra ben onları suya koydum. İş güç derken epey suda kaldılar, sonra diktik tuttu. Bazen de dediğim gibi suya koymadan direkt diktiklerimiz de tutuyor. İleride çelik yapmak isterseniz bence en garantisi birden fazla deneyin biri suda olsun, diğeri direkt saksıda. Ben budarsam, budama sonrası çelikleri kıyamayıp atmazsam, çelikleri suda bile bekletmeyeceğim sanırım.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön