View Single Post
Eski 19-02-2013, 15:46   #297
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Çok teşekkür ederim) Siz de çok sevimlisiniz

Ben marketlerden saksıyla alınan çiçekler konusunda öyle aman aman deneyimli değilim, birkaç sefer farklı türler biz de aldık. Ancak kişisel fikrim, bu satılan çiçekler sizin de dediğiniz gibi çok uzun ömürlü olmuyorlar. Bana göre zaten satıcının da amacı uzun ömürlü - normal çiçek satmak değil. O an şahane renkleri, çiçekleri olan bitkiyi satıp para kazanmak. Satmak için de o bitkiye her tür hormonu, ilacı filan basıyorlar. Biraz abartı olacak belki ama bu tıpkı tavuk çiftliklerinde üretilen, güvendiğimiz marka olsa da, tavuk niyetine aldığımız ilaçlarla normal doğal sürecinden çok daha önce gelişen ve ilaçlı yemlerle beslenmiş piliçlerin durumuna benziyor. Hatta aynısı balık çiftiliklerinde yetişen balıklar için de geçerli bence. Yediğimiz şey normal piliç bile değil, tatsız tutsuz saman gibi birşey ve sırf ilaç, o ilaç kalıntıları vücudumuzda kalıyor.

İşte hazır alınanların çoğu da böyle bence. Hatta artık hazır alınan çiçek tohumları bile işlemlerden geçiyor. Belki bazı işlemler gereklidir ama paket tohumdan yetişen çiçeklerin tohumu kısır olabiliyor, benim mesela hazır aldığım gece sefası tohumlarından çıkan çiçeklerinin tohumlarını aldım, ektim çıkmadılar. Oysa paketteki tohumu ekersem pıt diye hemen çıkıyor. O zaman amaç ne? Sürdürebilir bir tohum döngüsü yerine, sürekli yeni tohum almaya mecbur etmek/ daha çok satmak. Aynı şey aslında bu GDOlu tohum (sebze- tahıl) olayında da geçerli malesef

Biz de hazır çiçek alıyoruz bazen ama bir süre sonra ölüyorlar. Marketten begonyalar almıştık, başka şeyler de almıştık ama artık yoklar.

En güzeli bir şekilde, işlem görmemiş emektar ve doğal yollarla tabiat koşullarında yetişmiş (ve böylece direnç kazanmış) bitkilerin tohumlarına veya çeliklerine ulaşmak.

Dediğiniz sardunyadaki çürüme olayı büyük ihtimalle benim şu an yaşadığım sorun, öyle tahmin ediyorum en azından. Ben de bir köküne bakacağım, çünkü bu yazdan beri diğer dalında benzer bir sorun oldu, üstten kessem de alta ilerledi filan. Allah'tan işte eskiden onun tohumlarından almıştım. Belki çıkarlar ekersem Ama o ilk göz ağrımız, gene de üzülüyorum

O yeşil el olayına da hem biraz inanıyorum hem de inanmıyorum gibi

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön