Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Donar mı diyorsunuz?
Geçen sene dökülen tohumlarından kendi kendine çimlenenler nasıl donmuyor aklım almıyor.. 
|
Bence donmaz

Donmaz ama şimdi bahçeye tohum atsak çok geç filizlenir, bir kısmı da çimlenmeyebilir. Tamam, şaka azıcık ben de biliyormuşum gibi konuşayım dedim
Bir önceki yılın sonbaharında çiçeklerden toprağa dökülen tohumlar için ise konu başka. Onların donacağını sanmıyorum gerçekten. Çünkü 1.si normalde hani doğanın kendi döngüsü zaten böyle - aşağı yukarı. 2.si de Kozmos ile ilgili bir başlıkta Adalet Hocacığım'ın bu yönde tavsiyesi olmuştu. Sonbaharda tohumlar gelişigüzel toprağa düşünce baharda kendiliğinden yeşerirler diye.
Sonbaharda ve ardından kış ile toprakta uykuya dalıyorlar, ki o zamana kadar zaten o ortamdaki ısıya alışıyorlardır

Bu sene pek kar olmadı ama karın altındaki toprakta kalmaları da faydalı diye düşünüyorum. Karın altında aslında üşümüyorlar toprakta, aksine kar onları bir yorgan gibi sıcak tutuyor.
Beni de en strese sokan şey o çimlendikten sonra uzayıp yatıp devrilemeleri ve şaşırtma hadisesi sevgili Sudenur. Bir de tabi böcek, haşarat

Bunlar olmadıktan sonra, insanın kendi tohumdan emekle yetiştirdiği bitkinin çiçek açması bir başka, o çiçeklerin verdiği mutluluk hazır alınanlardan daha başka oluyor