![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize. Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın milaca2010, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ![]() ![]() Merak ettiğim 2 konu var. 1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü. 2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın gülenmelek, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Zeytinyağı elde etmek için ağaçtaki tüm zeytinlerin kararmış olması en verimli olduğu dönemdir. Birde en kaliteli yağ elde etmek için verim biraz düşük olmasına rağmen erken hasat edilip soğuk sıkım yapılmasıdır. Resimlerde gördüğünüzde erken hasat soğuk sıkım elde edilen zeytinyağıdır. Zeytinden yağ elde edildiğinde bünyesinde bulunan acı su atıldığı için acılık kaybolur. Elde edilen zeytinyağı naturel 1. kalite sızma olarak raflarda amblajlanmış olarak tüketiciye sunulur. Berraklaşsın diye sadece dinlendirirlir veya filtre edilir başkaca hiçbir işlem yapılmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun Sağlıcakla kalın Konya'dan selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın tekomusti kardeşim güzel sözlerin için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın smnunal bereketli olsun. Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg. Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor. Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Akhisarlı, Sizlerin ürünleride bereketli olsun. Bu hafta içinde bir arkadaşın 166 kg gemlik cinsi zeytininden 52 kg yağ çıktı. Başkası söylese zor inanırdım fakat makinayı kendim kullandığım ve zeytin hamurunu gördüğüm için bunları yazıyorum. Bizim yörede bu yıl gemlik cinsi zeytinlerde randıman iyi. Bizde'de geçen yıl yağların asitleri çok düşük çıkmıştı bu sene hava şartlarına bağlı olarak epey yüksek çıkıyor havalar soğudukça yerli çeşitlerde asit seviyeleri normal düzeye düşeceği kanaatindeyim. Eskiden zeytinyağının içerisine başka yağlar karıştırırlarmış fiyatı yüksek olduğu için, Şimdide diğer yağların ve yakıtların içine zeytinyağı karıştırmaya başladılar. Allah sonumuzu hayır eylesin. (Tüm üreticilerin) Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah esen kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Selam sayın smnunal. Lahanalar acaba fazla sulamadan mı çatlıyor. Bizde karpuzda olduğu gibi ![]() Yine de turşu sarma yemek salata olurlar. Bu arada kargonuzu pazartesı ptt kargoya verdim. Bugün yarın elinizde olur. Biri kırmızı beyaz katmerli diğeri pembedir. Toprağı azdır bir saksıya veya toprağa dikerek gelişmelerine yardımcı olmalısınız. Soğuk olayından etkilenmiyorlar. -3 leri gördüler . Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lahanalar sudan değil fazla göbek yapmaktan yarıldıkları kanaatindeyim. Göndermiş olduğunuz fideler içinde size şimdiden çok teşekkür ederim. İnşallah sağ salim gelirler. Elime ulaştıklarında sizinde belirttiğiniz gibi sağlıklı gelişmeleri için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
çok güzel bakmışsınız sn smnunal, elinize sağlık sizinkisi rekortmenimizdir sanırım. kalanşo sayfasında sn selis ucunu koparttığında çiçeğe durduğunu söylemişti, belki birisi için denersiniz, bilemiyorum. benimki açtığında çiçeği olduğunu bile bilmediğim için uç kırma tecrübem yok. bir de küçük bir tavsiye, nacizane; yazın dışarıda tutup, sonbaharda biraz soğuk yedirdikten sonra içeri aldığınızda daha hızlı çiçeğe dönüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ilksenozturk, Bir saksıda 3 adet dikili olmasına ve saksı boyutları küçük gelmesine rağmen şu anki boyu yaklaşık olarak 2,20 cm. bulmuş durumda. Yazın dışarı alma veya saksının yerini değiştirme imkanı kalmadı. Bu haliyle bile pencereye yaslanmış vaziyette ayrıca tavana bağlı vaziyette kendi ağırlığını anca taşıyabiliyor. Bu bitkinin böyle hızlı büyümesinin nedeni yeri hiç değiştirilmediğinden ve devamlı ışık almasından sanırım. İnşallah çiçeklerinide görme şansına kavuşuruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Sayın Smnunal maşşallah size ve bahçenize.Her boşluğu değerlendirmişsiniz. Çöp dikse büyür cümlesi sizi anlatıyor gibi geldi bana.Ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ilkazra, Güzel sözleriniz ve bahçe ziyaretiniz için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KAPTANzst, İmrenmenize gerek yok sizin bahçede de daha iyisinin yetişeceğine eminim. Siz dikilecek yerleri hazırlamaya başlayın çok yakında diğer cinslerle beraber tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim. Muğladan selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah abi ellerine saglık afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Hocam güzel görünüyor çiçek acmış şekildede resimlerini bekliyorum inşallah Ellerinize sağlık şimdiden Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|