![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor. Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum. Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım. Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen. Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil ) |
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|