Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Pholos
bu çiçeği çok sevmeme rağmen bir türlü yaşatamıyorum
defalarca edindim, bu sene tam 4 renginden edindim 3ü öldü
bu beyaz ise çiçeğini açana kadar zor sabretti, çiçeği solduktan
sonra o da öldü
Eklenti 720868
|
Elinize sağlık sayın akçabardak. Çok güzeller. Sizin pholos ile yaşadığınız sorunun benzerini ben de Karakafes otunda yaşıyorum. "Karakafes otunu yetiştirmek değil, öldürmek zor." demelerine rağmen ben öldürebiliyorum. Yetiştirdim, büyüttüm, tarlaya diktim. Yakınına da damlama yaptım. Önce büyür gibi yaptı, sonra sizlere ömür. Geçen sene de benzer bir durum olmuştu yine karakafes otuyla.
Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor.
Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum.
Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım.
Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen.
Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil

)