![]() |
|
![]() |
#2251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Zıpçıktı Sabah sabah erkenden ortancaların altından uzanmış bana bakıyordu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Ağaç Dostu
|
Zakkum Gül gibi katmerli pembe zakkumum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Ağaç Dostu
|
Amarylis tohumu Sevgili münevver senin için görüntüledim. Bunlar turuncu olanların tohum kapsülleri. ![]() Bu da kırmızı amaryillis her zaman ki gibi yine tohum oluşturmadı, oysa bu sene ümitlenmiştim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hakikaten çok güzelmiş ezan cicegi,emeklerinize sağlık..Peki bu togumlardan yumrularmi olusuyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da meyvelerden Erikler kızarmaya başladı ![]() Dutlar oldu da bitiyor artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Ağaç Dostu
|
Bamya Etkinlikten gelen tohumlardan Tek tük vermeye başladık artık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili sonkez, evet o tohumlardan ilk senesi nohut büyüklüğünde soğancıklar oluşuyor, sonra geliştikçe soğanlar büyüyüp bize çiçeklerini açıyorlar. Bazen 2. senesinde çoğunlukla 3. senesinde çiçekleniyorlar Benim bu sene 2. senesinde açanlar oldu ama bol bol keçi gübresi verilmişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Ağaç Dostu
|
mavişim Mavişim sonunda çiçeklerini açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberim Saksısında bir de biber fidesi çıkmış ben de hiç dokunmadım kardeş kardeş geçinip gidiyorlar, biber şu anda çiçekte bakalım nasıl bir biber çeşidi olacak, bu arada biber yüzünden sümbülteberime çiflik gübresinden başka besin de veremiyorum. İkisinin de durumları çok iyi şimdilik. Sabırsızlıkla sümbülteberimin açmasını bekleyeceğim, bir sürü de yavru vermiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak, maşallaah maviş çok güzel çiçeklenmiş. Darısı başıma olsun inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Akçabardak bu işi biliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Yine döktürmüşsün Akçabardak ablam, hangi birini öveyim ki hepsi birbirinden güzel, tek kelime ile HARİKA. Ellerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Ağaç Dostu
|
Asma yapraklarım yine sarmalık oldular toplanıp sarılmayı bekliyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Ağaç Dostu
|
Herkes ekmek peşinde ![]() bu serçecik te öyle, yere dökülen dutlardan karnını doyurmaya çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() bahçende pek güzel olmuş, zakkumların katlısı çok güzeller. ben onlara yaz gülü diyorum. gül çiçeği gibi katmerli açtıkları için. benimkilerde açıyor. ama hemen yanımızda başlayan inşaatın tozu zakkumlara çok zarar veriyor. toz içinde pek paylaşmak istemiyorum. hani yine bir yağmur yağsa da zakkumlar duş mu alsalar diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili münevver evet turuncuların hepsinde tohum var dediğin gibi pek bereketliler ama kırmızısında da olsaydı keşke, ne hikmetse kırmızı tohuma değil de yavruya yöneliyor, turuncuda ise tam tersine hiç yavru vermeye niyeti yok, önümüzdeki seneye sağ olur ölmezsem turunculara tohum yapmasına müsade etmiyeceğim bakalım durum değişecek mi... tohumlarının olgunlaşması aslında fazla sürmez ama havalar bu aralar serin gidiyor etkiler mi bilemem, sıcaklar başlasa hemen olgunlaşırlar. Bahçem evet oldukça güzelleşti ama hepsi de dallanınca tepiş tepiş oldular aralarından geçmeye korkuyorum birinin dalı kırılacak diye, şu anda öyle çok karıştı ki sorma okadarcık yerde o da olsun bu da olsun dersem olacağı belli ![]() Zakkumlarımı yakından bir görsen ikisi de öyle güzel çiçeklendiler ki sorma, sabah erkenden kalkıp balkona oturduğumda havada nefis bir koku bayılıyorum o kokuya. Senin kileri dediğin gibi hortumla duş aldırman gerekir güzelliklerini görebilmek için, mavişlerine bayıldım nasıl çoğalmışlar öyle maşallah, inşallah benim mavişim de öyle çoğalır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Ağaç Dostu
|
Tamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Nee ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Ağaç Dostu
|
He ya .. daha öncede yapmıştı gözümüzden kaçmaz bizim . Ne yapacak o kadar çok sarmayı nasılsa hepsini yiyemez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Ağaç Dostu
|
Başımın üstünde yeriniz var, hele bir sarılsın sarmalar memnuniyetle buyurun beklerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Ağaç Dostu
|
Telgraf çiçeğim soğuklardan kurtulup artık güzel gelişiyor, çiçekleniyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Ağaç Dostu
|
Meteeee neredesin acil yardım ![]() Çıkmayan tohumların topraklarını bir saksıda birleştirip lobelya ekmiştim, bu sarmaşık ve petünya da çıkmış. Ne olur bana kardinal sarmaşığı deyin, ben yaprağından benzettim ama yine de emin olamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak, az önce sümbülteber sayfasında paylaştım; sümbülteber midir diye ve hemen yanında da kendiliğinden çıkan kardinal sarmaşığım var. Sen de, ben de inşallah sarmaşığımızın kırmızı çiçeklerini görebilelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine sümbülteber bölümüne baktım, ben senin bitkini sümbültebere benzettim ama kararı yine de hocalar versin derim. Kardinal sarmaşığına da baktım benim kisi de aynısının tıpkısı, ben ilk defa yetiştirdiğim için anlayamadım o yüzden Mete Kardeşten yardım istedim, hemde acil dedim ![]() ![]() ![]() sen de bana soracaksın şimdi neden Meteden yardım istedin diye... çünkü etkinlikten tohumunu o göndermişti... 2 tanecik ektim aylarca bekledim çıkmadılar ![]() Şimdi de bir tane kardinal sarmaşığı lobelyayı kıskanıp çimleneceği tutmuş, bir de petünye oradan benim neyim eksik demez mi hadi buyur buradan yak ![]() Ben şimdi ne yapayım üçü bir arada nasıl ayırayım onları biribirinden, ya ölürlerse... allah korusun ![]() ![]() Velhasıl YeniGineciğim işte böyle dediğin gibi ikimizin de kardinal sarmaşıklarımızın kırmızı çiçeklerini açtığını görmüş oluruz. Biraz kafanı şişirdim ama hep bu Mete yüzünden, görürseniz kendisine söyleyin emi... Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Ağaç Dostu
|
Karışık bahçemden kareler Bahçenin tam ortasında Zinnialar ![]() Kınalar ![]() Lavatera (Pamuk çiçekleri) ![]() Solmaya yüz tutan Ortancalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Ağaç Dostu
|
Açmaya devam eden Lisianthuslar Hala açmayanlar da var Lisilerden genel görünüm, boyları biraz uzun oldukları için destek olsun diye arkalarına tohuma kaçmış kıvırcık saksılarını dizdim rüzgar estikçe yerlere yatırmasın diye. ![]() En sevdiğim mor-beyazım ![]() Mor renklilerden iki kök çıktı, açmayanlar umarım pembelerden çıkar ![]() Bir kök süt beyazım çıktı ![]() Bu da ikincisi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Yine karşıma çıktı bu Lalegül'ler, yok arkadaş illa aldırtacaklar kendilerini bana ![]() ![]() Ama çok güzeller ya, Akçabardak ablamın bahçesinde de ayrı bir güzel olmuşlar, ellerin dert görmesin ablacım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|