![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
İnşallah cardinaldir, şimdi tazecik fotoğrafladım, o günden bu yana epey de sarmış. Ben de daha çok cardinale benzettim, ne çıkarsa bahtıma. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Nur topu gibi tütütütü bir cardinaliniz oldu ![]() Ben diyorum benim tohumlarım yaramazdır canı ne zaman isterse çıkar diye ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısın valaha ne diyeyim ben o tohumu aylarca çimlenmesini bekledim, çimlenmeyince, ee yetti gayri dedim toprakları kattım karıştırdım bir saksıda topladım gerçekten de kendi ne zaman isterse o zaman çimlendi ![]() Olsun da nur topu gibi bir cardinal olsun teşekkür ederim Meteciğim sağ olasın, ellerin dert görmesin bu tohumları ektin, yetiştirdin, bizler için tohumlarını toplayıp etkinlikte paylaştın. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak, az önce sümbülteber sayfasında paylaştım; sümbülteber midir diye ve hemen yanında da kendiliğinden çıkan kardinal sarmaşığım var. Sen de, ben de inşallah sarmaşığımızın kırmızı çiçeklerini görebilelim... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine sümbülteber bölümüne baktım, ben senin bitkini sümbültebere benzettim ama kararı yine de hocalar versin derim. Kardinal sarmaşığına da baktım benim kisi de aynısının tıpkısı, ben ilk defa yetiştirdiğim için anlayamadım o yüzden Mete Kardeşten yardım istedim, hemde acil dedim sağ olsun daha benim bahçeme uğrayacak ta bakacak o gelene kadar ben belki öleceğim ne yapacağız şimdi bilmem ![]() sen de bana soracaksın şimdi neden Meteden yardım istedin diye... çünkü etkinlikten tohumunu o göndermişti... 2 tanecik ektim aylarca bekledim çıkmadılar çıkmayınca bütün çıkmayan tohumların topraklarını katıp karıştırdım bir saksıda topladım lobelya tohumu ekmiştim.Şimdi de bir tane kardinal sarmaşığı lobelyayı kıskanıp çimleneceği tutmuş, bir de petünye oradan benim neyim eksik demez mi hadi buyur buradan yak ![]() Ben şimdi ne yapayım üçü bir arada nasıl ayırayım onları biribirinden, ya ölürlerse... allah korusun Bak Mete hala ortalarda yok ben de onun bahçesine uğramam ozaman...Velhasıl YeniGineciğim işte böyle dediğin gibi ikimizin de kardinal sarmaşıklarımızın kırmızı çiçeklerini açtığını görmüş oluruz. Biraz kafanı şişirdim ama hep bu Mete yüzünden, görürseniz kendisine söyleyin emi... Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Karışık bahçemden kareler Bahçenin tam ortasında Zinnialar ![]() Kınalar ![]() Lavatera (Pamuk çiçekleri) ![]() Solmaya yüz tutan Ortancalar ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Açmaya devam eden Lisianthuslar Hala açmayanlar da var Lisilerden genel görünüm, boyları biraz uzun oldukları için destek olsun diye arkalarına tohuma kaçmış kıvırcık saksılarını dizdim rüzgar estikçe yerlere yatırmasın diye. ![]() En sevdiğim mor-beyazım ![]() Mor renklilerden iki kök çıktı, açmayanlar umarım pembelerden çıkar ![]() Bir kök süt beyazım çıktı ![]() Bu da ikincisi ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Yine karşıma çıktı bu Lalegül'ler, yok arkadaş illa aldırtacaklar kendilerini bana ![]() ![]() Ama çok güzeller ya, Akçabardak ablamın bahçesinde de ayrı bir güzel olmuşlar, ellerin dert görmesin ablacım... ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() sevgili akçabardak, ne güzel kareler yine gözümüz şenlendirecek kadar,lisilerin çok güzel inşallah pembe ve tonlarıda çıkar. benim favori rengim pasteller ve şarap rengi hele kayısı rengine bayılıyorum. bu sene çok niyetlendim sayın kgursan dan almayı ama son dakika vazgeçtim.sebebi gene sıcaklar, ya olmazsa diye endişelendim. tohum dan denemeyi düşündüm. pek zahmetli diğer çiçeklerin yetiştirmesine göre, kısmet bakalım ne zaman bahçemde lisianthus açtırabilirim .siz fide olarak mı aldınız yoksa tohumdan mı yetiştirdiniz? arkadaşım ne dikeceğim şaşırmış vaziyetteyim.eşim duymasın kendime kızıyorum. bırak biride eksik olsun demi canım. çok oyalanmadan çıkayım sayfadan yine krizim tutacak hadi hoşça kal...sevgiler... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili münevver teşekkür ederim karelerimi beğendiğin için. Lisilerim geçen seneden kalma, tohumdan ekmiştim ama çok nazlı oldukları için erkenden yetişmediler, ancak sonbahara yetiştirebildim ve çiçeklenmişlerdi ama ben her ihtimale karşı Sn. kgursandan da almıştım onlar yazın çiçeklendi tohumlarını aldım, benim geç büyüttüklrim de son baharda açtılar. Çiçeklenmeleri bitince kışa doğru tek tek köklerini oynatmadan saksılara almıştım kışı kuytu bir yerde geçirdikten sonra havalar ısınmaya başlayınca ilk baharda saksılardan tekrar kalıp gibi çıkartıp bahçeye imdirdim. Bu sene satın hiç almadım bunlar var diye, tohumdan yine ektim ama daha büyüyemediler sanırım yine sonbahara kalacaklar sevgili münevver. Bunlar benim geçen senenin lisileri, Kgürsandan aldıklarım http://www.agaclar.net/forum/1311269-post1493.htm Bunlar da benim tohumdan ekip çok geç büyüttüklerim, Bu senekiler bunlardan sağ kalanlar, 2.yılı http://www.agaclar.net/forum/1317493-post1548.htm Bunları da Şubat ayında ektim ama ısı yetersizliğinden çok geç çimlendiler, büyüyecekler de adam olacaklar ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar benim geçen senenin lisileri, Kgürsandan aldıklarım http://www.agaclar.net/forum/1311269-post1493.htm Bunlar da benim tohumdan ekip çok geç büyüttüklerim, Bu senekiler bunlardan sağ kalanlar, 2.yılı http://www.agaclar.net/forum/1317493-post1548.htm Bunları da Şubat ayında ektim ama ısı yetersizliğinden çok geç çimlendiler, büyüyecekler de adam olacaklar ![]() Eklenti 562942[/QUOTE] sevgili akçabardak, harika bunlar tam benlik renkleri var. siz yine olgunlaşan tohumlardan alın elinizde bulunsun. bahçende lisiantuslar çok asil durmuşlar. peki bunların bakımı denildiği gibi zor mu? yani sıcaklara dayanma gücü nedir. sizce yetiştirme şansım var mı? bu yıl almadığıma çok pişman oldum. havalar serin gidiyor aslında iyi adapte olacakmış.hava yine bulutlu yağmur yok ama rüzgar çok. neyse arkadaşım lisilerini keyifle seyreyle.![]() ![]() sevgiler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili akçabardak, harika bunlar tam benlik renkleri var. siz yine olgunlaşan tohumlardan alın elinizde bulunsun. bahçende lisiantuslar çok asil durmuşlar. peki bunların bakımı denildiği gibi zor mu? yani sıcaklara dayanma gücü nedir. sizce yetiştirme şansım var mı? bu yıl almadığıma çok pişman oldum. havalar serin gidiyor aslında iyi adapte olacakmış.hava yine bulutlu yağmur yok ama rüzgar çok. neyse arkadaşım lisilerini keyifle seyreyle.![]() ![]() sevgiler.[/QUOTE]Sevgili münevver bence de tam senlik her bahçede olmalı bence, çiçekleri oldukça uzun kalıyor üzerinde. Bakımına gelince işte onu hiç sorma, bakım pek fazla istemiyor suyunu verirsen çok mutlular ama yetiştirmesi bir dert, olay çimlenene kadar fide haline gelene kadar çok ağır büyüyorlar ve çok dikkat istiyor, hastalanmamaları için ilaçlamak gerekiyor, daha çözemedim isteklerini Şubat ayından beri büyütmeye çalışıyorum. Sıcaklardan pek etkilendiklerini sanmıyorum hele de bizim ılıman iklimde kışı daha rahat atlatıp ikinci senesinde erkenden açıyorlar. Bence senin bahçende de olur yarı gölgeye dikersin çok keyifli olurlar. Denemeye değer bence. Sevgiler. Düzenleyen akçabardak : 30-06-2015 saat 12:05 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Gazanya Elimde kalan tek gazanyam, diğerleri hepsi de dondurucu soğuklara yenik düştüler ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekinezya Yeni yeni açmaya başlayan Ekinezyalarım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kozmos çiçeği 2013 yılı Tohum Takas Etkinliğinden, Sevgili Olcim'den gelmişti, geçen iki sene aralarında hiç beyaz çıkmamıştı. Bu sene 3. senesinde beyazlar da dahil oldu, teşekkürler Olcim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Lavatera-Pamuk Çiçeği Hepsi birden açınca... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Benim gazanyalarım da dondular, yeniden aldım ama nerde benim eski gazanyalarımın coşkuları. ![]() Pamuklar da hep birlikte açınca bir başka güzel olmuşlar sevgili akçabardak'ım, emeklerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Lilium Friso Bu sene pek neşeli değil, geçen sene rahatsızlıklarımdan dolayı kendisiyle yeterince besleyip ilgilenememiştim ama buna da şükür, en azından hayatta kalabildi. Bu geçen senenin pozu ![]() boyumu geçmişti. ![]() Bu da bu seneki pozumuz ![]() ![]() Tomurcuklarımız oldukça iri ![]() Misler gibi kokulu, kokusuna bayılıyorum, açtın ya bana bukadarı da yeter... ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() Bu liliumun türünü unuttum, bilen varsa yazarsa sevinirim. Parfüm gibi kokulu, koklamaya doyamadım, biraz da ömürleri uzun olsaydı keşke, insan bu güzelliklere bakmaya doyamıyor. ![]() Türünü buldum, aldığım yerden araştırıp adını buldum Liliun Oriental Tiber miş Pembişim benim. ![]() Düzenleyen akçabardak : 07-07-2015 saat 17:12 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Lilium Stargazer'e benzettim ama siz bu isimde bir araştırın gene... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni açan lisilerim, bir tanenin dışında hemen hemen hepsi de açtılar. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Nikotina Tohum Takas Etkinliğinden Sayın MeyveliTepe' çok teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Lisiler çok güzel açmış, benimkiler ancak tomurcuk vermeye başladı |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın pares, yakında sizin lisileriniz de açarlar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili akçabardak, liliumların kokusu burnumda, nikotina bak bunun kokusunu merak ediyorum. lisiler kokusuz olduklarını düşünüyorum ama güzelliği baş döndürecek kadar hoş,sözün kısası bahçen yine muhteşem. ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler........ |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili münevver liliumların kokusunu anlatamam öyle güzel kokuları var ki, gece yatmaya gittiğimde balkon kapısını açar açmaz kokusu odaya yayılıyor, bir müddet oturup hem onları seyrediyorum hem de 2 metre uzağımdan kokularını içime çekiyorum. Nikotinanın kokusunu hala alabilmiş değilim bu mesajı yazmadan evvel kalkıp bahçeye indim senin için kokladım ama yine bir koku alamadım, hangi saatlerde kokusunu bırakıyor daha keşfedemedim, bitki biraz gölgede o yüzden mi kokusunu bırakmıyor anlayamadım, bazı bitkiler yeterince güneş alırlarsa kokularını bıraktıklarını okumuştum, benim nikotinam yeterince güneşini alamıyor. Lisilerin kokuları yok ama bazılarında kendine has çok hafif bir koku oluyor. Kokuları olmasa da dediğin gibi güzellikleri yetiyor, sevgiler Bakarmısın şunların güzelliğine, bunlar sana gitsin arkadaşım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Yine harikalar yaratmisiniz ,emeklerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili sonkez, siz de çok güzel harikalar yaratıyorsunuz. Bu da size gitsin sevgili sonkez. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() sevgili akçabardak,teşekkür ederim. çok incesiniz. tam beninlik bu renkler. senin de lisiler de olmayan renk yok gibi arkadaşım. bazı çiçekler de sonradan farklı renk çıkabiliyor. aslanağzı bunların başında gelir. bir renk dikersin sonra kendiliğinden rengarenk olur. lisiler de böyle durum oluyor mu?sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|