View Single Post
Eski 17-08-2021, 13:46   #3761
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Elinize sağlık sayın akçabardak. Çok güzeller. Sizin pholos ile yaşadığınız sorunun benzerini ben de Karakafes otunda yaşıyorum. "Karakafes otunu yetiştirmek değil, öldürmek zor." demelerine rağmen ben öldürebiliyorum. Yetiştirdim, büyüttüm, tarlaya diktim. Yakınına da damlama yaptım. Önce büyür gibi yaptı, sonra sizlere ömür. Geçen sene de benzer bir durum olmuştu yine karakafes otuyla.

Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor.
Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum.

Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım.

Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen.

Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil)

Teşekkür ederim beğenileriniz için.

Karakafes otunu ilk edindiğimde saksıya dikmiştim gayet güzel gidiyordu, ikinci senesinde ne olduysa bende yaşatamamıştım, saksıya dikmekle hata yaptığımı anladım.
Tekrar 2. kez elime geçtiğinde direkt bahçeye yaşamını sürdüreceği kuytu köşede portakalın altına bir yere diktim, çok şükür bu sene 3. senesinde gayet güzel tutundu, geçen sene ve bu sene çiçeğini görmüş oldum, şimdilik yerini sevdi.

Diğer tarafta yaşatamama konusunda bütün yazdıklarınıza katılıyorum.

En son parağrafta dediğiniz gibi bende bir işe kalkıştığımda hep şöyle derim, BENİM ELLERİM OLMASIN AYŞE FATMA ANAMIZIN ELLERİ OLSUN der işe koyulurum. Rahmetli annem bana böyle öğretti, bazen çocukların yanında da bu şekilde söylediğimde hıımm enerji gönderiyosun deyip işin içinden çıkıyorlar, gençlik işte. Size kolay delsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön