![]() |
|
![]() |
#3811 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
Harika görünüyorlar, renkleri arasında koku farkı varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok teşekkür ederim. Renkler derken şöyle, bu sümbüller tek renk bazıları önce açtığı için biraz solgun olduğu için değişik renk gibi görünüyor. Muhteşem bir koku anlatamam size, insanı mest ediyor adeta. Bir üstteki mesajda olanları soruyorsanız onlar bildiğimiz kır sümbülü ufak çiçekli mavi ve beyaz, onlar da kokulu ama bu son yüklediklerim çok yoğun kokulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
Bir üstteki mor sümbülle farkını anlamak istemiştim, daha yoğun bir kokuysa harikadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Ağaç Dostu
|
Soğan tohumu ekimi, tohumlar siyah olduğu için toprağın üzerinde görünmedikleri için bende toprağın üzerine çok incecik peçete örterek tohumları görerek sıraladım. Kabın 3 kenarına 2015-2016 dan kalan (deneme amaçlı) eski kozmos tohumu ektim bakalım çimlenecekler mi, aralara da yine eski tohum maydanoz attım. ![]() 24 Şubatta ekilen soğan tohumları 3 Martta pıtır pıtır çıktılar, çok sevimliler sıra sıra şirinler gibi ![]() diğer eski tohumlar ne yazık ki çimlenmediler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Ağaç Dostu
|
Devam 2016 yılından kalan bir koçan süt mısırlık tan önce toprağa ektim bir türlü çimlenmediler hala da bekliyorum ama hiç belirti yok. Bende koçanı olduğu gibi suyun içine yatırdım, 1.5- 2 hafta kadar suda beklediler. Tam ümidimi kesmişken mısırı sudan çıkarınca alt tarafı suda kalan yeri ne göreyim, mısırlar çimlenmişler. Yavaş yavaş çimlenenleri dikkatlice koçandan söktüm, her bir tanesinde ikişer çıkıntı oluşmuş, biri kök diğeri toprak üstü mısırın gövdesi. İnsan her yaşta yeni şeyler öğreniyor derler ya, ben de bu yaşımda mısırın gelişimini görerek şahit oldum, hayranlıkla izledim. ![]() Tek tek viollere kök kısmı toprağa gelecek şekilde hafifçe saplayarak yerleştirdim, sonra da üzerlerini toprakla kapattım. 3-4 gecede toprağın üzerine çıktılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı sivri biber; 9 Şubatta ekildi ![]() 20 Şubatta yüzeye çıkışları ![]() Sonuç görüldüğü gibi ![]() DEVAM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Ağaç Dostu
|
Balık biberi 9 Şubatta ekildi ![]() 18 Şubatta yüzeye çıkışları ![]() Sonuç görüldüğü gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Güzel çimlenmişler ama acil ışık takviyesi istiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sn. MeyveliTepe, evet dediğiniz gibi acil ışık gerekiyor fakat evim maalesef kışın hiç güneş almıyor, uzun zamandır havanın kapalı olması da cabası. Ben de kapalı camaken balkona taşıdım bütün fideleri ama bu sefer de soğuk olduğu için gelişmeleri çok ağır seyrediyor, bakalım büyütebilecek miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene bazı değişiklikler yaptım, her sene toprak karışımı hazırlarken bu sene tohumlarımı sadece torfa ektim, hepsi de çok güzel firesiz çimlendiler fakat torfta hiç besin olmadığını öğrendim ben bunu bilmiyordum, ama ne derece doğru onu da bilmiyorum. Bu yüzden de fidelerim biraz cılız kaldılar, daha sonra biraz besin takviyesi yaptım, umarım yanlış yapmamışımdır. Diğer bir değişiklik te deneme amaçlı bazı tohumları ıslak peçete uygulaması yaptım. Peçetede çimlendirme; ![]() 2 Şubatt peçeteye uyguladım ![]() 16 Şubat tek tek saksıya aldım ![]() sonuç bu, yani her iki türlü çimlendirme sonuç verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Ağaç Dostu
|
Peçete uygulamasına devam, son 2 çeşit biber Tohum Takas Etkinliği- İsmail Kuzuzcudan gelen 4 çeşit biberlere büyükten küçüğe numaraladım, bu 4 çeşitten her sene çok sevdiğim 2 çeşit olarak 1 nolu en irisi turşuluk, diğeri 3 nolu beyaz acı biber. 2 Şubatta peçete uygulaması 9 Şubatta saksıya alındı ![]() 13 Şubatta yüzeye çıkıç ![]() sonuç görüldüğü gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Ağaç Dostu
|
Yine Sn. İ. Kuzuzcudan gelen 3 nolu beyaz acı biber tohumu. 2 Şubat peçete uygulaması 16 Şubat saksıya alındı ![]() 20 Şubat yüzeye çıkış ![]() ve bu günkü halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
iyi görünüyorlar <3 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. bilenyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Tohum çimlendirme paylaşımınız için teşekkürler, emeğinize sağlık. Bende biber vb. tohumlarımı dış ortamda ekim yapmıştım. Kahramanmaraş bu yıl pek soğuk oldu. 20.03.2022-23.03.2022 tarihinde ektiğim tohumlar tek tük çıkım yapmaya başladılar. Havalar yavaş yavaş ısınmaya, bahar kendini göstermeye başladı. Eğer tohumlar performanslı çıkım yapamazsa bende bu yöntemi deneyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sn.feyzi_48, insan yaşadıkça öğreniyor derler ya ben de onu yapmaya çalışıyorum, deneye yanıla öğreniyoruz. Evet bu sene genelde çok soğuk oldu her ne kadar ılık bir iklimde olsak ta biz de etkilendik soğuklardan. Aslında dış mekanda yeterince yeriniz müsaitse eğer en mantıklısı bahçeye ekim yapılması. Benim büyüklerim her sene tohumlarını dış mekana ekerlerdi, dışarıya yastık yaparlardı yastıkların üzerine 2 parmak kalınlığında hayvan gübresi yayarlardı gübrenin üzerine de yine 2 parmak yüksekliğinde toprak yayarlardı ondan sonra tohumları ekerlerdi, ekildikten sonra üzerileri toprakla örtülürdü daha sonra iyice naylonla kapatılırdı. Sizler daha iyi bilirsiniz tabi ki de ama yine de bilmeyenler için yazayım istedim, gübrenin amacı (hava ne kadar soğuk olursa olsun) tohumu sıcacık pamuk gibi tutması, tohumların üşümemesini sağlamasıdır. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerden sonra sıra domates tohumu ekimi. Tohumlar eski olduğu için yenilemek için azar azar 6-7 çeşit domates tohumu ektim, hadi hayırlısı. Misket yumurta domatesi, çocuklar bu türü çok seviyorlar, lezzetli bir tür. ![]() 11 Şubat ekim ![]() 21 Şubat yüzeye çıkış ![]() bu günkü halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Ağaç Dostu
|
Black form Tula domatesi, TRT Belgeselde domatesin zaferi programında dünyanın en lezzetli domatesi olduğunu öğrendim. Ne derece doğru bilemiyorum. 21 Şubat ekim ![]() 27 Şubat çimlenme ![]() bu günkü halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Ben de Zengarden'da dünyanın en tatlı domatesi iddiasını görünce tohumlarını alıp denemek istedim. Beklenti yüksek, domatesler bunu karşılayabilecek mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu domatesi 2. kez ekiyorum, ilkinde beklentide orta şeklindeydi, tadı gerçekten çok tatlı ve hafif tuzlu hissi veriyor, yarı bodur bir çeşit olarak gelişim gösterdi. Bu sene oğlumun çok hoşuna gitmiş ve ısrarı üzerine ektim, bakalım bu sene nasıl bir gelişim gösterecek, bekleyip hep beraber göreceğiz inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Ağaç Dostu
|
Domates çeşitlerine devam. Recebin pembe domatesi (komşumuz olur kendisi) oturak çeşit, güçlü gövde, bol bol dallanır, pembe ve iri ince kabuklu bir tür çok verimli, sıcaklara dayanıklı havalar soğuyuncaya kadar dayanır, yaz boyunca tepsi tepsi topladım. 21 Şubat ekim ![]() 28 Şubat çimlenme ![]() bu günkü halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Ağaç Dostu
|
Pazardan aldığım kırmızı iri orta ince kabuklu sulu hafif ekşimsi, türünü bilmiyorum ama tahminimce Çanakkale olabilir diye düşünüyorum, orta sırık olarak gelişim gösterdi, hoşuma gittiği için bu sene tekrar denemek istedim. 21 Şubat ekim ![]() 28 Şubat çimlenme ![]() ve son halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Ağaç Dostu
|
İri turuncu domatesi, yukarıda da belirttiğim gibi tohumları yenilemek amacıyla azar azar ekmeye çalışıyorum, keşke yerim biraz daha büyük olsaydı. Bu domatesi çok sevdim, tatlı ve orta sulu, elma gibi ısır ısır ye ![]() 21 Şubat ekim ![]() 28 Şubat yüzeye çıkış ![]() son halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Ağaç Dostu
|
Bulgaristan'dan getirdiğim pembe yumurta domatesi, bakalım nasıl bir gelişim gösterecek. 21 Şubat ekim ![]() 28 Şubat yüzeye çıkış ![]() son halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Ağaç Dostu
|
İşlerimin yoğunluğundan dolayı çektiğim fotoğrafları gecikmeli olarak paylaşıyorum. Son domates çeşidim, Ankara'dan getirdiğim tatlı içi kumlu kumlu, az sulu bir çeşit. 21 Şubat ekim ![]() 26 Şubat çimlenme ![]() 10 gün önce çektiğim hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Ağaç Dostu
|
Son 1 tanecik 2016 yılı etkinliğinden sevgili S.Durul dan gelen poşetin içinde kalan 4 tanecik tohumdan sadece 1 tanesi çimlendi, yaşatabilirsem ne mutlu bana. 21 Şubat ekim ![]() 28 Şubat çimlenme ![]() tek kalmasın diye yanına bir tane mısır ektim kardeş kardeş büyüsünler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe, ekim dikim işleri derken epey zaman geçti, çok şükür ki işlerimi epey kolayladım, bu arada fotoğraflarım oldukça birikti yavaş yavaş hepsini paylaşacağım inşallah. Domateslerle başlayayım, yol kenarında sarımsaklarım, çok güzel bir çeşit, yazın hiç yeşermeyen, iri dişli iki baş Bulgaristan'dan getirdim, çok sağlıklı kalın gövdeli, iklimimize çok güzel uyum sağladılar, bundan sonra favorim olacaklar. ![]() ![]() Yukarıda da bahsetmiştim bu tek domates Sevgili S. Duruldan gelen tohumlardan, şimdilik iyi gelişiyor, fotoğraflar 10 gün önce çekildi. ![]() Biberlerim ![]() Uzun Bulgar salatalığı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Bol bereketli olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Ağaç Dostu
|
Turunçgillerden; Mis gibi kokularıyla Portakal çiçekte ![]() Mandalina çiçekte ![]() ![]() Limon çiçekte biraz yaşlandık ama idare ediyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|