View Single Post
Eski 31-03-2022, 09:38   #3826
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Tohum çimlendirme paylaşımınız için teşekkürler, emeğinize sağlık. Bende biber vb. tohumlarımı dış ortamda ekim yapmıştım. Kahramanmaraş bu yıl pek soğuk oldu. 20.03.2022-23.03.2022 tarihinde ektiğim tohumlar tek tük çıkım yapmaya başladılar. Havalar yavaş yavaş ısınmaya, bahar kendini göstermeye başladı. Eğer tohumlar performanslı çıkım yapamazsa bende bu yöntemi deneyebilirim.

Çok teşekkür ederim Sn.feyzi_48, insan yaşadıkça öğreniyor derler ya ben de onu yapmaya çalışıyorum, deneye yanıla öğreniyoruz.

Evet bu sene genelde çok soğuk oldu her ne kadar ılık bir iklimde olsak ta biz de etkilendik soğuklardan. Aslında dış mekanda yeterince yeriniz müsaitse eğer en mantıklısı bahçeye ekim yapılması.

Benim büyüklerim her sene tohumlarını dış mekana ekerlerdi, dışarıya yastık yaparlardı yastıkların üzerine 2 parmak kalınlığında hayvan gübresi yayarlardı gübrenin üzerine de yine 2 parmak yüksekliğinde toprak yayarlardı ondan sonra tohumları ekerlerdi, ekildikten sonra üzerileri toprakla örtülürdü daha sonra iyice naylonla kapatılırdı.

Sizler daha iyi bilirsiniz tabi ki de ama yine de bilmeyenler için yazayım istedim, gübrenin amacı (hava ne kadar soğuk olursa olsun) tohumu sıcacık pamuk gibi tutması, tohumların üşümemesini sağlamasıdır.
Kolay gelsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön